Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hátborzongató légi portrét készített az amerikai légierő egyik fotósa egy éjszaka lopakodó B-2-es bombázóról.

  Az 509. bombázóezred két repülőgépe január 18-án éjjel bombázta az ISIS líbiai kiképzőtáborait, a kép akkor készült az egyik lopakodóról, amikor üzemanyagot vételezett egy KC-135 Stratotankertől. B-2-esek egyébként 2011. márciusa, a líbiai légi hadjárat óta nem repültek éles bevetésen, mostani alkalmazásukat feltehetőleg az indokolta, hogy épp nem tartózkodik a Földközi-tenger térségében amerikai repülőgéphordozó, így a nagyobb hatótávolságú repülőgépek bevetése volt kézenfekvőbb. (Arról nem is szólva, hogy némi éles bombavetési gyakorlat jót tesz a B-2-esek személyzetének, csiszolandó a légi rutint.)

  A képeket nézve annyit tennék csak hozzá, hiába lassan 30 éve, hogy repül az Egyesült Államok legkorszerűbb stratégiai bombázója, még mindig olyan hatást kelt, mintha egy sci-fi film földönkívüli űrhajója lenne.

 • Néhány napja írtunk arról, hogy egy horvát bank a Star Wars-lázat meglovagolva R2D2-ATM-et helyezett működésbe Zágrábban. Vagyis nem is horvát, hanem az osztrák Erste horvátországi cége. Ezek után ma olvasónk mit látott a Kálvin téren, az OTP-nél? Mondjuk méret miatt nemigen tűnik valószínűnek, hogy itt is ATM lesz belőle, ki tudja, lehet, hogy csak egy konkurens üzleti tervei vannak elrejtve benne, amiket feltétlen el kell juttatni Obi-van Sándorhoz.

 • A szervezet egyik aktivistája azt mondta az esetről, hogy egy részegnek látszó ismeretlen férfi verte szét a standot. A rendőrség este fél nyolc körül igazoltatta a férfit. Személyi sérülés nem történt. A népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés csütörtökön rajtolt el, miután szerdán hitelesítette a Fővárosi Választási Bizottság a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő íveit. A nemrég feltűnt, főként fiatalokból álló szervezet a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért küzd. A 138 ezer érvényes aláírás összegyűjtésére 30 nap áll rendelkezésükre. Ha kérdései lennének, itt választ kaphat néhányra.

  received 1394443793908420
  Fotó: Momentum
 • És aki kiviszi magával holnap Lyonba, az Jókuti András, a Világevő. A január 24-25-én tartandó döntőnek ugyanis személyében a verseny történetében először lesz külföldi műsorvezetője. Nézzék csak mennyire klassz!

  És hogy nem csak klassz, de hasonlít is Andrásra, azt megnézhetik ennek a rövid videónak az elején, amit még a tavalyi budapesti eseményen forgattam, és ami mai napig az egyik kedvencem.

  Hajrá András, és hajrá Széll Tamás!