Luca, Ottilia
2 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • jegesmedve klimavaltozas-1140x640

  Nem sok jóra számíthat, aki beleköt egy ennyire szívhez szóló, és ennyire vizuálisan is erős üzenetbe, de miután a felvétel bejárta a világot, több kutató is felemelte a hangját,  hogy árnyalják az egyoldalú és manipulatív történetet (nem kétségbe vonva, hogy a klímaváltozás valódi, és komoly veszélyt jelent ezekre az állatokra. Ez fontos.).

  A városi legendákkal foglalkozó Urbanlegends gyűjtött össze néhány véleményt az amerikai sajtóból, ahol kutatók természetes folyamatokkal is magyarázzák a borzasztó képsorokat. Szpojler: az állatok néha maguktól is éhen halnak, ehhez nem kell feltétlenül a klímaváltozás. 

 • DQ0N9xPUQAAbcv2

  James Corden amerikai műsorvezető azzal lett igazán híres, hogy bekamerázott kocsikban énekel együtt a legnagyobb sztárokkal.  Ilyen videókat egész évben forgat és mint most kiderült, mindenkivel elénekelte az egyik leghíresebb karácsonyi dalt is, de ezeket a felvételeket csak most, egy év végi videóban mutatta meg a közönségnek.

  A Santa Claus Is Coming To Townt először 1934 adták elő, de azóta Bruce Springsteentől elkezdve Justin Bieberen át rengetegen feldolgozták már. Corden ezt a listát bővítette most tovább olyan előadókkal, mint Miley Cyrus, Bruno Mars és Harry Styles.

 • A Libri könyvkiadó december 1-je és 24-e között ezer könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten. Most éppen Varró Dani író, költő az, aki a Libri nevében köztéri szobrok lábánál, kávéházakban, pályaudvarokon bújtatott el jó pár kötetet.

  27 címet rejt az az 1000 könyvből álló könyvlista, amivel a Libri karácsonyra megajándékozza a könyvkedvelőket, pontosabban azokat, akik megtalálják az elrejtett köteteket.

  A különleges karácsonyi csomagolású könyvekben minden megtaláló egy rövid ajánlót talál a Libri szakértőinek tollából, amiben röviden felvázolják, hogy mi az, ami az adott könyvben számukra a legérdekesebb volt.

  A Libri karácsonyi oldalán egy térkép segíti az érdeklődőket, amelynek segítségével követhetik, hogy hol tart az 1000 ajándékkönyv elrejtése és megtalálása. A térkép folyamatosan frissül, kiegészülve a könyvekről szóló információkkal.

 • Valami szokatlan volt a levegőben a II. kerületi Trombitás úton, amikor Péter szerda reggel elindult otthonról. A kocsijánál aztán észrevette, hogy leaszfaltozták a környéket. Ez egyrészt váratlanul érte, hiszen nekik erről senki nem szólt. Mert ha szólt volna, akkor nem úgy parkolnak le aznap, ahogy szoktak, és ahogy szabályos is, fél kerékkel a padkára.

  Így viszont a munkások voltak kénytelenek kreatív megoldáshoz folyamodni.

  kerek.png

  Igen, körbeaszfaltozták a kereket.

  Csak gratulálni tudunk a kábelfektető aszfaltozóknak!