Hedvig
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Legalábbis a Duna Házban. Igaz, ma mi is megírtuk, hogy a karácsonyi rendeléseit az idegösszeomlás elkerülése érdekében minél előbb adja le, arra azért nem gondoltunk, hogy október közepén, több mint két hónappal az ünnepek előtt az áruházakat is elkezdik feldíszíteni. (Remélem, mostantól nem kell a Jingle Bells-t hallgatnom mindenhol.)

 • Olvasónk a 4-6-os villamoson szeretett volna leülni, ám legnagyobb meglepetésére egy patkány foglalta el a helyet. Amint a képen is látszik, nem csatornapatkányról van szó, hanem egy helyes fehér házikedvencről - már amennyiben helyesnek tart valaki egy patkányt. Reméljük, időközben meglett az állat gazdája.

 • Bernd Storck a Borussia Dortmund futballistája volt 1983 és 1989 között. Ne a mai, állandóan a dobogón végző Dortmundra gondoljanak, abban az időben bukdácsolt a csapat. Storck alatt egyszer lettek negyedikek, de többnyire a 13-16. hely között ingáztak, egyszer majdnem ki is estek, de a Fortuna Köln elleni osztályozón idegenben lőtt góllal végül bennmaradtak. A csapat és így Storck legnagyobb sikere akkoriban az 1988-89-es Német Kupa megnyerése volt.

  Mivel a nyolcvanas években nem játszottak a csapatban Aubameyangok, Pulisicek, Jarmolenkók és más sztárok, így az MTI nem sűrűn írt Storckról.

  Az első említést 1990. február 22-ről találtuk, ez is arról szólt, hogy az idehaza teljesen ismeretlen Storck szögre akasztja a futballcsukát:

  "A nyugatnémet bajnokságban szereplő Borussia Dortmund védőjátékosa, Bernd Storck nem folytathatja pályafutását. A 27 éves labdarúgó bal bokáját 1987 óta négyszer operálták, s az orvosok nem látnak reményt a felgyógyulásra. A dortmundiak az idényben már második játékosuktól voltak kénytelenek megválni, ugyanis Matthias Ruländer keresztszalag-szakadás miatt nem játszhat."

  3469FC9200000578-3609436-image-a-57 1464246075704
 • Az idei Halloween egyik slágerének szánták, de botrány lett belőle, így levették a kínálatból. 

  Az elmúlt hetekben számos webáruházban hirdették az Anna Frank gyerekruhát. A kor divatjának megfelelő kék kabát, sárga harisnya, zöld sapka, fekete cipő. "Az ön lánya is eljátszhatja a második világháború egyik hősének szerepét" – szólt az egyik hirdetés szövege.

  Lehet, hogy túl rég volt, így nem árt elismételni: Anna Frank egy zsidó származású Hollandiába menekült német lány volt, aki naplót vezetett a megszállt országban, ezzel vált világhírűvé. 1944 augusztusában hurcolták el Amszterdamból. A bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg. (A BBC nyomán)

  world-us-canada-41651066.png