Jácint
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megrázó, de szerencsésen végződő esetet közölt ma az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán:

  Ha nem tudja, itt tanulhatja meg az újraélesztés technikáját:

 • Három éve omlott le Nicolae Ceauşescu erdélyi falurombolásának ikonikus mementója, a víztározó ürügyén elárasztott Bözödújfalu vízből meredező templomtornya, de

  újra felépülhet a templom a tóba, ha összegyűlik a hiányzó 250 ezer euró.

  A gyűjtést tavaly kezdte meg a gyűjtést a Bözödújfaluért Egyesület, a tervek is elkészültek. (A gyűjtés részleteiről az egyesület Facebook-oldalán érdeklődhet.) Az építés technikailag azzal vált lehetővé, hogy a víztározó egyik technikai berendezése meghibásodott, ezért le kellett engedni a tó vizét, így jövő évig a falu helye szárazulaton lesz.

  „Sokáig úgy tűnt, hogy Bözödújfalu szellemisége az épített öröksége után a tó vizébe fullad. Azonban a római katolikus templom leomlása újra előhozta a valamikori falu lakóiból a példás összetartást, és vallási felekezetre való tekintet nélkül ébredtek rá arra, hogy nem akarnak eltűnni a víz szorításában. Üzenni akarnak a világban szétszóródott honfitársaiknak, hogy él Bözödújfalu szellemisége, a közösség mindent túlélő értéke, a példás összetartozás. Visszaépítik a római katolikus templomot, vissza a vízbe, hogy tovább üzenje, nem lehet erőszakkal elpusztítani azt, amit a Teremtő alkotott” – írta az egyesület.

 • Barbara Rygiel 103 éves, Floridában él. Minden héten négy alkalommal jár templomba, menetrend szerinti busszal A helyi BKV, a Pinellas Suncoast Transit Authority a nénit a 103. születésnapján egy örök életre szóló buszbérlettel ajándékozta meg.

  Ön szerint ez:

  • 613
   Cuki
  • 607
   Cinikus

  (via)

 • Mi az a #TV20? De komolyan. UPDATE: egy olvasónk jelezte, hogy vélhetően a TV2 1997-es indulásának megünnepléséről van szó, úgy legyen.