Bertalan
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A dombormű előreláthatólag a jövő héten kerül majd fel a Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. számú ház kapuja mellé, és onnantól mindenki tudhatja,melyik házban született a rocktörténelem legnagyobb hatású magyarja, Erdélyi Tamás, aki a Ramones első dobosaként került be a rocklexikonokba.

  A felső képen az emléktábla ügyét felkaroló fideszes országgyűlési képviselő, Nyitrai Zsolt Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármesterrel és az ügyért két éve még rabosított Pálinkás Szűts Róbert újságíróval látható, amint az elkészült művet szemlézik.

  Magáról a tábláról azt tudni, hogy Roberta Bayley híres fotója látható rajta, ami egyben a Ramones első albumának borítóképe is volt, és a fotó alapján különleges technikával készült el a kép 3D változata. Ezt követően az öntőforma készült el, amiből kiöntik magát a domborművet. 

  Az emléktábla anyagának kiválasztásakor arra figyeltek, hogy "tükrözze a Ramones underground jellegét", éppen ezért nem márványból vagy gránitból készül a tábla, hanem látszóbeton felületű lesz - a 4-es metró aluljáróinak kivitelezésében is használt anyagról van szó, ami például markánsan jelenik meg a Fővám téri aluljáró látszóbeton gerendáinál. A táblát Krizsán András Ybl-díjas építész tervezte.

 • Szerdán tovább repült Budapestről a vasárnap hajnalban kényszerleszállást végrehajtó C5 Galaxy típusú amerikai katonai teherszállító gép. A gép a németországi Ramstein légi támaszpontról szállt fel szombaton, Ferihegyen pedig állítólag azért szállt le, mert riasztott a fedélzeti tűzjelző

 • A Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunsági Nemzeti Park közös munkájának eredményeként negyven felgyógyult védett állatot engedtek vissza a természetbe. (MTI)

 • Vancouver környékén figyelte a bálnákat egy kisebb csoport, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy fóka több próbálkozás után, halálra vált arccal mászik fel az emberek közé.

  Mint kiderült, a fókát egy tucat kardszárnyú delfin üldözte, minden bizonnyal táplálkozási céllal, de a ravasz fóka túljárt az eszükön, és az emberek hajójára mászva úszta meg a saját halálát.