Vilmos
18 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy nagyon szerencsétlenül járt fiatal szarkáról adott hírt a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány a Facebook-oldalán vasárnap. A madarat lakott területen légpuskával mellbe lőtte valaki, eltörve a kulcscsontját. A szarka gyalogosoan próbált menekülni, de ekkor meg beakadhatott valahova a lába, és csak egy súlyos, nyílt törés árán sikerült szabadulnia. Akik megtalálták, a madárkórházba vitték, ahol a poszt szerint a lábát lényegében szó szerint visszavarrták.

  19420519 1398434546903715 7987222734664895002 n
  Fotó: Hortobágyi Madárkórház Alapítvány
 • A Britain's Got Talenttel berobbanó Susan Boyle-t egy mai Telegraphos cikk szerint régóta, egy nagyjából 15 fős, fiatalokból álló társaság terrorizálja szülővárosában, a west lothiani Blackburn-ben. 

  A fiatalok az 56 éves énekesnő szóvivője szerint rendszeresen zaklatják, enyhébb esetekben csak beszólnak neki, de volt hogy kővel dobálták a buszt, amin Boyle utazott, és olyan is volt, hogy meggyújtottak egy lapot amit az arcába dobtak. 
  A szóvivő szerint annyira tarthatatlanná vált a helyzet, hogy rendőri biztosítást  kell kérniük az egyébként Asperger-szindrómás énekesnő mellé, hogy garantálják a biztonságát. 

 • Mike Mozart játéktervező mesélte el egy beszélgetésben, hogy Joe Ranft, a Pixar egyik írófejese elmondta neki, egész pontosan milyen történet is rejtőzik jó mélyen eldugva a Toy Story-ban, a cég 1995-ös úttörő animációjában.

  Egész pontosan Andy apjáról van szó. A háttértörténet szerint - amit egyik filmben sem bontottak ki - Woodyból, a cowboyjátékból egy darab készült az egész világon, és az az akkor még a gyerek idősebb Andyhez került. Akit nemsokára gyerekbénulás sújtott, amiért a családja úgy döntött, a további fertőzések elkerülése miatt elégetik a játékait. Idősebb Andy akkor meg tudott menteni párat, és besuvasztotta Woodyt pár másikkal egy dobozba, amit elrejtett.

  Később viszont megbetegedett, ezért a család beköltözött Andy nagyszüleihez. A betegágyán odahívta magához a fiát, és arra kérte, hozzon le a padlásról egy dobozt. Andy felment, de mire visszaért az apjához, már nem élt.

  Ez elvileg megmagyaráz egy csomó zavaró dolgot a filmekben (miért van például más kézírással ráírva Andy neve Woody és Buzz lábára), és nem mellesleg olyan szomorú, mint a Fel! első tizenöt perce.

  Mozart így mesélte el a sztorit:

   (Kotaku)

 • Ezt a költői kérdést tette fel olvasónk, Andrea, miután vasárnap reggel kinézett az ablakon, és azt látta, hogy a belváros vízben áll.