Ágnes
-13 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ma reggel történt, hogy a sofőr kiszaladt a mosdóba, bezárta a vezetőfülke kabinját, de mire visszatért a mellékhelységből, már valaki lovasította a kötött pályás járművet. (via Zeit im Bild

 • Bazil macskám nagy betyár volt fiatal korában, olykor egy hétre is elcsatangolt a környéken. Én a Lánchídnál lakom Budán, és volt eset, mikor 3 nap után a Várban futottam össze vele, kicsit bratyiztunk, aztán ment a dolgára, és megint nem láttam napokig. Milyen jól jött volna 10 éve egy ilyen nyakörv!

  Az okoskarkötőhöz hasonló szerkezet egyrészt figyelmezet, mikor kell etetni, bolhairtót adni, orvoshoz vinni az állatot, másrészt GPS és Bluetooth segítségével az elkóborolt kutyát, vagy a farakás alatt rejtőző cicát is megtalálhatjuk, persze csak majd ha elkészül a kütyü. Addig is elégedjenek meg egy mai fotóval a 15 éves Bazil napsütötte füléről:

 • Egy 1974-ben gyártott Polski Fiat 126p autót kap ajándékba a típushoz valamiért roppantul vonzódó Tom Hanks. Ráadásul pont olyat, mint az én legelső autóm volt: ugyanolyan világoskék, ugyanaz a króm lökhárító, csak az enyémnek AVH volt a rendszáma.

  Ezt a példányt egy lengyel raliversenyző vásárolta több mint félmillió forintnyi zlotyiért, hogy Bielsko-Biala-ban kipofoztassa, és meglepje vele a színészt.

 • Elkezdődött az új világ Amerikában, és már az első nap látszik, hogy valóban közeledik Magyarországhoz a szabadság hazája.

  Ugyanis a washingtoni belügyminisztériumot arra kötelezte az új vezetés, hogy határozatlan időre függessze fel a Twitterezést.

  A belügynek rengeteg Twitter-fiókja van, és ezek látszólag eléggé ártatlan témákkal foglalkoznak: ide tartozik például az amerikai nemzeti parkokat felügyelő szerv, a hal- és erdőgazdaság felügyeletének fiókja és a földrengés-mérései miatt sokak által követett földtani intézet feedje is. 

  Azonban a nemzeti parkos Twitter mégis elkövette a főbűnt: retweetelt egy posztot, amin az látszik, hogy Barack Obama 2009-es beiktatási ünnepségén sokkal, de sokkal többen voltak, mint Donald Trumpén. 

  A Boston Globe szerint ezért kellett bezárni a fiókokat, és nem tudni, mikor indulhatnak újra.

  Ettől függetlenül egyébként nyilvánvalóan teljesen jogos, hogy a US Park Service-nek nem kellene ilyen tweeteket megosztania, de azért a drákói reakció arra enged következtetni, hogy Trump alatt kicsit szigorúbban veszik majd a főnöknek nem tetsző dolgokat.