Magdolna, Léna
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 02map.gif
  Fotó: inaplo.hu/neon

  Igen, igen tudom, volt már egy csomó hasonló kezdeményezés. Itt a legújabb, szép, átlátható, logikus a bontása és benne vannak a régiek is. Lehet keresni neonfeliratokat aszerint, hogy megvannak-e még vagy elpusztultak, van egy csomó cikk, leírás, fotó is  róluk. A térképét ide is ágyazom. (Köszi a tippet, Palotabarát.)

 • Egy hete, Péter nevű olvasónk jelezte, hogy nemcsak az őrmezői lakótelep 10. emeleti balkonládájában fészkelnek vércsék, hanem náluk is, az óbudai lakótelepen. A lakásuk 6. emeleti teraszán tavaly 6 vércsefióka növekedését figyelték nap mint nap, az idén pedig négy tojás került a banános ládából eszkábált fészekbe.

  vercseh

  Péter a Filmdzsungel természetfilmeseihez fordult segítségért, ők pedig vittek egy webkamerát, amit ma üzembe is helyeztek. Úgyhogy mostantól bárki élőben nézheti itt hogyan csücsül a tojásokon a tojó, és várhatja, hogy pont az orra előtt repedjen meg az első tojás. Jó vércsézést!

 • Szokták mondani, hogy egy trend akkor fut be igazán, ha elkészül belőle a pornóverzió. Mivel az egyik legnagyobb pornóoldal több mint 400 találatot ad a fidget spinner keresőkifejezésre – de munkavédelmi okokból inkább nem linkelnénk –, tényként közölhetjük, hogy a fidget spinner betört a mainstreambe.

  Miután a legfontosabb művészeti ág is felfedezte magának a kis pörgettyűt, csak idő kérdése volt, hogy valaki zenélni kezdjen vele. Erre mostanáig kellett várni: egy producer, Andrew Huang most publikálta az új kislemezét, amin fidget spinnerrel írt minimáltechnót hallgathatunk.

  A zene persze szar, de ezen ne akadjunk fenn, fő, hogy elkészült.

 • Nehéz elhinni, hogy egy évtizede rejtőzött ez a kép.

  Puskás Ferencet élete utolsó évében a rangos "Golden Foot" hírességek csarnokába is beválasztották. Az még érthető, hogy a súlyosan beteg legenda nem tudta személyesen átvenni az elismerést, de hogy a díj honlapján miért Szöllősi György feszít Puskás fényképén, arra nincs magyarázat.

  A Nemzeti Sport főszerkesztője esetleg csinálhatna egy riportot a Puskás-ügyek nagykövetével, hogy miként lehetséges az ilyesmi.

  (A csodálatos találatot nagyon köszönöm kedves barátomnak, aki küldte.)