Bertalan
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunsági Nemzeti Park közös munkájának eredményeként negyven felgyógyult védett állatot engedtek vissza a természetbe. (MTI)

 • Vancouver környékén figyelte a bálnákat egy kisebb csoport, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy fóka több próbálkozás után, halálra vált arccal mászik fel az emberek közé.

  Mint kiderült, a fókát egy tucat kardszárnyú delfin üldözte, minden bizonnyal táplálkozási céllal, de a ravasz fóka túljárt az eszükön, és az emberek hajójára mászva úszta meg a saját halálát.

 • A híres amerikai író hamvai a tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt feleségének a tulajdonában voltak. A hamvak értéke 6000 dolláris lehet. 

  A szeptember 24-i Los Angeles-i aukciót bonyolító Julien's Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki.

  Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében "legjobb barátokká" vált Joanne-nal. Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában.

  "Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta" - mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

 •  A skót rendőrség twitteren közölte, hogy mátol hivatalosan bekerült az ország rendőreinek választható viseletei közé a muszlim nők által hordott, a fejet takaró, de az arcot szabadon hagyó kendő, a hidzsáb. Az intézkedéstől azt remélik, hogy így majd több muszlim nő jelentkezik hozzájuk. A rendőrnek jelentkezők között jelenleg csak 2,6 százalék azoknak az aránya, akik valamilyen kisebbségnek a tagjai.

  Eközben a világsajtót épp azok a fotók járják be, amiken francia rendőrök egy strandoló muszlim nőt zaklatnak, pusztán azért, mert olyan ruhában van, ami teljesen takarja a testét.