Alfréd
5 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Legalábbis erre jutott egy friss kutatás, amelyet az amerikai Vanderbilt University egyik kutatója végzett a témában. Jessica Kennedy eredményeiből az jött ki, hogy a vezető beosztású emberek másokhoz képest kevésbé pontosan azonosítják be az etikai problémákat. 

  Kennedy több mint 11 ezer kormányzati alkalmazotton végzett régebbi kérdőíves vizsgálat eredményeit nézte meg, majd készített egy saját kutatást is 300 fős, beosztás szempontjából véletlenszerű mintával. Összességében az jött ki, hogy a magasabb pozíciókat betöltő emberek 75 százalékkal hajlamosabbak hazudni haszonszerzés reményében. A tesztek szerint az alacsonyabb beosztású emberek jobbak az etikátlan gyakorlatok észlelésében és az azok elleni fellépésben. 

  Emellett az is kiderült, hogy azok a vezetők minél inkább azonosulnak a csoporttal, amit vezetnek, annál elnézőbbek és kevésbé képesek a "rossz viselkedés" kordában tartására a beosztottjaik között. 

  (Fast Company )

 • Megrázó fotókat küldött egy olvasónk arról, hogy a muraszemenyei bányatóban rengeteg hattyú tetemét találta. Olvasónk azt írta: "Először február 12-én vettem észre akkor 16 tetem volt, másnap jeleztem először az illetékes hatóságnál, és aztán naponta több madár pusztult el. Most hétfőn már 40 darab tetem gyűlt össze, ismét jeleztem, és idáig semmi."

  16839557 1846451258939373 894037042 n
  Fotó: Olvasói fotó
 • Az árapasztó arra jó, hogy ha túl sok víz gyűlik fel egy gátnál, ezen csapolják le a felesleget, hogy megelőzzék a víztározó kiáradását. Ez történt a kaliforniai Napánál is, ahol a sok eső után felduzzadt a víz a Berryessa nevű tóban a Monticello-gát mögött, de semmi gond, mert az éppen ezért beépített lyukon másodpercenként 1360 köbméter víz távozik a Putah Creek nevű folyóba:

  Az ilyen típusú, minden oldalról kontrollálatlanul átengedó árapasztó lyukat egyébként angolul glory hole-nak is hívják. A videót megosztó Sploid szerint viszont a nyílás a drón közeli képein leginkább egy éhes fekete lyukra emlékeztet.

  Na és ön szerint?

  • 323
   Nyilván olyan, mint egy óriási ánusz.
  • 136
   Tényleg pont úgy néz ki, mint a fekete lyuk, amit múltkor láttam.
  • 133
   A glory hole találó név, még így is, hogy ezen kimegy valami, nem bejön.
 • Ha azt nézzük, mennyibe kerül egy új építésű stadion, akkor a 220 millió forint nevetségesen olcsó egy használtért. Mert hogy pont ennyiért hirdetik az egykori Stadler-arénát.

  Na jó, persze, ha van ingatlan, amelyiknél fontos hogy milyen településen van, akkor az a stadion. És hogy mire lehet használni egy ekkora létesítményt Akasztón, azt nem tudom. Pedig az árban benne van egy parkoló meg egy szálloda (!) is.

  stadler26
  Fotó: Nagy Attila / Index

  Először 2014-ben bukkant fel a piacon ugyanezen az áron, de úgy tűnik, azóta sem tudták eladni a háromezer négyzetméteres monstrumot, amihez ráadásul egy 57 ezer négyzetméteres telek is tartozik.

  További infók itt. [Köszi a tippet, Zita!]