Vencel
7 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A fehér oroszlán kb. olyan ritka, mint a fehér holló, úgyhogy biztos, hogy érdemes meglátogatni az öthetes kisoroszlánt a Nyíregyházi Állatparkban. Holnaptól a Viktória házban, egy üvegablakon keresztül a látogatók is végigkísérhetik a cseperedését, s megleshetik, hogy játszik vagy táplálkozik az egyelőre kicsi nagymacska.

  A kisállat augusztus 26-án született. Mivel két hete anyjának elapadt a teje, egy gondozónő vigyáz rá, aki már több oroszlánt is felnevelt. Viszont neki most az a legjobb, ha keveset érintkezik emberekkel, ezért a gondozó is csupán az etetés időszakában van vele. A most 5 hetes oroszlán napi hatszor eszik, szépen gyarapodik, már majdnem 3 kg.

  A fehér színváltozatú állatokról sokáig csak sejtették, hogy léteznek, a dél-afrikai, más néven krugeri oroszlán alfaj (Panthera leo krugeri) egyik populációjához tartoznak. Ezek csupán Dél-Afrikában, Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek. A világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert ezt a régiót a fehér homokos folyómedrek valamint a magas fű jellemzi.

 • Az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL, Anti-Defamation League) szélsőjobboldali szimbólummá minősítette Pepét, a békát.

  Pepe eredetileg egy 2005-ös képregényben szerepelt és senkit nem érdekelt évekig, mígnem 2008-ban a 4chan internetes fórumon valaki újból megrajzolta, és a kifejező békafej fölé odaírta, hogy "feels good man".  Azóta Pepe mindenhol ott van, úgy használták az interneten a béka fejét, mint a klasszikus sárga szmájlikat, volt boldog Pepe, szomorú Pepe, álmos Pepe, büszke Pepe, stb.

  CRLvYeaUYAEtT9T.png

  Aztán valamiért az amerikai szélsőjobboldali mozgalom legújabb hulláma, a magát alt-rightnak nevező alternatív jobboldal elkezdte kisajátítani Pepét. Olykor hitlerbajuszt, Ku Klux Klan csuklyát, SS jelvényt rajzolnak rá, máskor zsidók vagy feketék sértő karikatúrájának rajzolják meg. Az amerikai politika homlokterébe azért került be a mém, mert a szélsőjobboldal körében is népszerű republikánus elnökjelölt több pepés képet is megosztott Twitteren.

  Az Economist vezércikket írt arról, hogyan próbálja meg Trump felhasználni a szélsőjobboldali internetezőket a kampányban. A Trump-Pepe összeborulást aztán Hillary Clinton is szóvá tette, felszólította Trumpot, hogy határolódjon el a békától és az alt-righttól. Ennek az új állomása, hogy most az ADL felrakta Pepét a szélsőjobboldali szimbólumok listájára.  (Time, Independent)

 • bakostibor
  Fotó: Forrás: deadmanride.tumblr.com

  Papageorge találta meg Bakos Tibor, a Hunyadi Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke, a Fidesz-KDNP egykori képviselőjelöltje világbajnok érvelését arról, miért fontos a kispestieknek nemmel, pontosabban NEMMEL szavaznia a kvótanépszavazáson. Az okfejtés annyira összetett, hogy én harmadik olvasásra sem értem, igaz, nem is lakom Kispesten. Valami olyasmiről van szó mindenesetre, hogy a hajléktalanok helyét hamarosan átveheti a kapualjakban "tízezernyi" bevándorló, ami azért nagyon rossz, mert a Köki és a Határ út is fontos közlekedési csomópont. Mindegy, a lényeg, hogy az üzenet világos.

  Ön szerint mire gondolt a költő?

  • 1645
   A menekültek elveszik a hajléktalanok munkáját!!!
  • 344
   A menekültek előbb-utóbb biztosan eljutnak Kispestre, ha nem leszünk résen, hiszen kizárt, hogy ne pont ezeken a fontos utakon közlekednének ők is
  • 330
   Annyira sok menekült kerülhet a kapualjakba, hogy egészen a Határ útig és a Kökiig ki fognak lógni, ezzel forgalmi dugókat okozva
 • Kettő darab, tízméteres platánfát telepítettek a Corvin Sétányra - közölte az örömhírt egy reklámügynökség. A két fa Olaszországból, Toscanából másfél nap alatt ért Budapestre egy zárt platós, erre a célra felkészített kamionnal. A szállításkor három tonnás növények számára állandó hőmérsékletet és egy egyedileg készült tartószerkezetet biztosítottak.

  A fákat egy itthon ritkán látható emelőszerkezettel helyezték a földbe, és egy speciális, a földfelszín alatt elhelyezett pántolás segítségével stabilabban állnak majd.

  Mint kiderült, azért kellett Toscanáig menni a platánokért, mert megfelelő méretben csak külföldön találtak belőle.