Vencel
7 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tatiana Maslany megosztott egy képet párjáról, a szintén színész Tom Cullenről az Instagramján, aminek nem kellett volna különösebb felzúdulást keltenie. Azonban a kép Budapesten, az Ellátó kertben készült és az Orphan Black-rajongóknak rögtön felcsillant a szemük, hogy talán városban lehet a friss Emmy-díjas színésznő.

  Missing my Mr.

  A photo posted by @tatianamaslany on

  Rövid idő alatt kiderült, hogy erről szó sincs, a színésznő egy régebbi képet osztott meg a párjáról.

  Budapestnek azonban különös jelentősége lehet a számukra, ugyanis 2012-ben itt jöttek össze, mikor a Ken Follett regényéből készült Az idők végezetéig című sorozatot forgatták. Fél évet töltöttek itt és a Nylonban megjelent interjúban arról beszéltek, hogy az itt tartózkodásuk alatt nagyon sok romantikus programon vettek részt, és azóta is boldogan együtt vannak. Úgy tűnik tehát, aki külföldi színésszel akar fotózkodni, annak továbbra is Harrison Ford a legjobb esélye, ugyanis a Snapchatje alapján a korábban itt forgató és turistáskodó Jared Leto már elhagyta az országot.

 • Oké, a videó egy konkrét pickup reklámja, de simán ki lehet próbálni a dolgot egy másik gyártó termékével is. Ha valaki megcsinálja, töltse fel a videót valahová, és küldje el a linket!

 • A fehér oroszlán kb. olyan ritka, mint a fehér holló, úgyhogy biztos, hogy érdemes meglátogatni az öthetes kisoroszlánt a Nyíregyházi Állatparkban. Holnaptól a Viktória házban, egy üvegablakon keresztül a látogatók is végigkísérhetik a cseperedését, s megleshetik, hogy játszik vagy táplálkozik az egyelőre kicsi nagymacska.

  A kisállat augusztus 26-án született. Mivel két hete anyjának elapadt a teje, egy gondozónő vigyáz rá, aki már több oroszlánt is felnevelt. Viszont neki most az a legjobb, ha keveset érintkezik emberekkel, ezért a gondozó is csupán az etetés időszakában van vele. A most 5 hetes oroszlán napi hatszor eszik, szépen gyarapodik, már majdnem 3 kg.

  A fehér színváltozatú állatokról sokáig csak sejtették, hogy léteznek, a dél-afrikai, más néven krugeri oroszlán alfaj (Panthera leo krugeri) egyik populációjához tartoznak. Ezek csupán Dél-Afrikában, Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek. A világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert ezt a régiót a fehér homokos folyómedrek valamint a magas fű jellemzi.

 • Az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL, Anti-Defamation League) szélsőjobboldali szimbólummá minősítette Pepét, a békát.

  Pepe eredetileg egy 2005-ös képregényben szerepelt és senkit nem érdekelt évekig, mígnem 2008-ban a 4chan internetes fórumon valaki újból megrajzolta, és a kifejező békafej fölé odaírta, hogy "feels good man".  Azóta Pepe mindenhol ott van, úgy használták az interneten a béka fejét, mint a klasszikus sárga szmájlikat, volt boldog Pepe, szomorú Pepe, álmos Pepe, büszke Pepe, stb.

  CRLvYeaUYAEtT9T.png

  Aztán valamiért az amerikai szélsőjobboldali mozgalom legújabb hulláma, a magát alt-rightnak nevező alternatív jobboldal elkezdte kisajátítani Pepét. Olykor hitlerbajuszt, Ku Klux Klan csuklyát, SS jelvényt rajzolnak rá, máskor zsidók vagy feketék sértő karikatúrájának rajzolják meg. Az amerikai politika homlokterébe azért került be a mém, mert a szélsőjobboldal körében is népszerű republikánus elnökjelölt több pepés képet is megosztott Twitteren.

  Az Economist vezércikket írt arról, hogyan próbálja meg Trump felhasználni a szélsőjobboldali internetezőket a kampányban. A Trump-Pepe összeborulást aztán Hillary Clinton is szóvá tette, felszólította Trumpot, hogy határolódjon el a békától és az alt-righttól. Ennek az új állomása, hogy most az ADL felrakta Pepét a szélsőjobboldali szimbólumok listájára.  (Time, Independent)