Zsanett, Janka
14 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az év eddigi legklasszabb játszóterét adták át néhány napja Terézvárosban, a Benczúr-kertben. Kár, hogy a megépítése nem jó példaként, hanem amolyan állatorvosi lóként fog bekerülni a közösségi tervezésről szóló tankönyvekbe: az önkormányzat jó darabig nehezen vette, hogy a lakók mást szeretnének, mint ami az eredeti elképzelés volt.

  Ezzel szemben itt van ez a csöpp játszó Óbudán, amiben látszólag semmi különös nincs. Mégis izgalmas, mert tíz közös megbeszélés alatt alakították ki az Ilonka utcában Táborhegy és Testvérhegy kisgyerekes családjainak.

  A közösségi tervezésről itt egy csomó információ, a végeredményről pedig a játszótér Facebook-oldalán olvasni többet. A III. kerületben amúgy elég sok helyszínen zajlanak hasonló összefogásban a fejlesztések.

  Milyen kár, hogy a kerület másik oldalán, a Római-parton ugyanez nem működik.

 • A BBC interjúzott azzal az ausztrál idős férfivel, akinek a hajójába ugrott egy cápa. Mint elmondta, a hal baloldalról ugrott a fedélzetre. A ragadozó megharapta a férfi karját, aki azt hitte, el is tört az alkarcsontja, de aztán látta, hogy csak a bőr sérült meg, úgyhogy rátekert egy zsebkendőt, és kihívta a parti őrséget.

  Shark injures Australian fisherman on board boat - BBC News

  An Australian fisherman recounts the moment when a 200kg great white shark leapt into his boat.

 • És hogy hogy kerültek oda? Hát úgy, hogy Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője bevitte őket, a saját két kezében. Vagy egyben. Ami biztos: az ellenzéki politikus erőset szelfizett az ülésteremben Frédéric H. Fajardie könyvével – ami egyébként arról szól, hogy mi történik akkor, ha nem lehet szétválasztani a maffiát és az országot irányító kormányt, és bűnözők írják, magukra szabva a törvényeket.

  szaboszabolcs

  Természetesen fiktív történetről van szó, ami a nyolcvanas évekbeli Franciaországban, a De Gaulle-korszak végén játszódik. És senkinek nem kell semmilyen más országra gondolnia, nyilván. Mondjuk ha Kövér László esetleg büntetést ró ki az akció miatt, akkor talán ő mégis gondol valamire.

 • Viszont nem akárhová utazik, hanem Moszkvába, ahol a "Magyar Művész Válogatott" tagjaként vesz majd részt egy futballtornán. 

  Sőt, a neves művész megírta a művészválogatott hivatalos indulóját is, ami pont olyan, mint amilyen egy sporteseményhez kapcsolódó dalnak lennie kell manapság.

  "A csapatban én vagyok a rangidős, ahol dj-k, táncosok, színészek, tévés személyiségek gyűltek össze, az énekesi vonalat pedig Kállay Saunders Andrissal ketten képviseljük. A 10 napos tornán 6 komoly mérkőzés vár ránk Moszkvában, az első mindjárt az angol válogatott ellen, s nagyon remélem, hogy a végső győzelemhez vezető úton” - mondta az énekes, aki a sajtószövege szerint mindössze második repülőútjára készül. Mi mást mondhatnánk, minthogy őrülten izgalmas időket élünk!