Előd
5 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na ez az, amit nem lehet mondani az alább látható nyílászáróval kapcsolatban. A Lawrence Livermore National Laboratory Instagramján közzétett archív fotón egy csaknem 44 tonnás ajtó látható, ami állítólag a világ legnehezebb zsanérokon mozgó ajtaja volt – és én ezt készséggel el is hiszem. A két és fél méter vastag, betonnal tölött vasajtót rekordtömege ellenére egy ember is képes volt kinyitni, vagy becsukni, köszönhetően a zsanérokba épített speciális csapágyoknak és az aljába beépített görgőknek. Az ajtó mögötti bunkerben a Rotating Target Neutron Source-II (RTNS-II), a világ legerősebb fúziós neutronforrása dolgozott, amit atomreaktorokban használandó fémek és más anyagok vizsgálatára használtak számos ország tudósai.

 • A kecskék így az elsők között élvezhették annak az új kezdeményezésnek a gyümölcsét, ami Prága utcái felett nyitna több közösségi helyszínt.

  Nem is akárhol sétálgattak fel alá, hanem éppen annak a Lucerna Palace-nak a tetején, ahol többek között Csehország legrégebbi mozija is található.

  Azért hoztam a kecskéket, hogy legyen itt egy kicsi a vidéki atmoszférából és hogy mindenkinek világos legyen, a tetőknek zöldnek kell lennie.

  - mondta Ondrej Kobza, a projekt vezetője. Azt is hozzátette, azt szeretné, ha egy közösségi kert lehetne az általa kibérelt 1000 négyzetméternyi helyből, ahol az emberek növényeket is tudnának termeszteni. 

 • George Clooney 1985.

  Screen Shot 2016-10-21 at 13.10.46.png
 • A NYT kritikusának tetszett a Goliath című sorozat, bár kicsit gondja volt azzal, hogyan megy előre a története. Egy helyreigazításból aztán kiderült, hogy nem a sorozattal volt igazából baja, hanem azzal, hogy 

  az első két részt rossz sorrendben nézte meg.

  A kritikából kiment egy javított változat, annak a végén el lehet olvasni a javítást .