Szabolcs
19 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyelőre még teljesen fehér, csupaszképű, zászlósfarkú és kicsit megszeppent a Veszprémi Állatkert legújabb majomkölyke. Hat hónap vemhesség után, július 12-én jött a világra, ma már anyjával együtt rágcsálja a leveleket. 

  A zászlósfarkú kolobuszok, más néven gerezák Közép-Afrika bambusz-és esőerdeinek lakói. A felnőtt egyedek színe fekete-fehér, arcuk csupasz, farkuk végén nagy fehér bojt található, az újszülöttek viszont az első hetekben még teljesen fehérek. Az utódok nagy szerepet játszanak a szociális szerveződésben, a nőstények egymásnak is átadják őket, és gyakran előfordul az is, hogy amikor az anya nem figyel, látszólag ellopják kicsinyét. A fiatal hímek gyakran küzdenek is azért, hogy egy fehér utódot tarthassanak karjukban.

 • Bandaháború szakítja szét Orosházát, de ennek a helyi fiatalok nagyon örülnek, mert végre van mit csinálni, eről tudósít a Békés Megyei Hírlap. Orosházán nemcsak atomizáltan rohangálnak a fiatalok át az úttesten a pokémonokat kergetve, de megalapították a Pokémon Go! Orosháza és Környéke Csoportot a Facebookon, aminek szóvivője is van, ő nyilatkozott a megyei lapnak. A csoportnak már 90 tagja van és folyamatosan bővül, ahogy egymásra akadnak a pokémonozók az utcán.  A csoport szóvivője, Lázár Deu szerint

  Ez az egész játék a városban példátlan mozgalomnak számít, ugyanis Orosházán általában mindenki hazament munka után, a számítógépe előtt élte túl a szürke hétköznapokat és a hétvégéket egyaránt.

  Most 10-20 fős társaságok portyáznak a városban pokémonokra vadászva, fiatalok és idősek, fiúk és lányok is éjszakába nyúlóan az utcán vannak. Lázár szerint utóljára a deszkás és BMX-es időben volt utoljára ekkora élet a város terein, még a 2000-es évek elején. 

  A három, játékon belüli csapat sem tépi szét az orosházi pokéközösséget

  néha tapasztalunk egy-két hergelő beszólást az interneten vagy élőben, de egyáltalán nem veszi véresen komolyan senki ezt az egészet. 

 • 0?c=57486133 0&h=600

  Szépen beleszőve a szövegbe, minden különösebb bevezetés után egyetlen mondatban összefoglalja:

  a jégkorszak végén, kb. 17 ezer éve a grovetti kultúra idején itt egy rénszarvasvadász csoport élt.

  Ennyi.

  Ki tudja? Lehet, hogy valakinek pont ettől jön meg a kedve ideköltözni. Vagy épp ellenkezőleg. Mindenesetre olyan információ, amit nem árt még szerződés aláírása előtt tisztázni!

 • 3000 dollárt, azaz közel egymillió forintnyi készpénzt felejtett a pénztárcájával együtt egy uberes kocsiban egy férfi Chicagóban. A sofőr az esetről beszámoló lapnak elmondta, hogy érzett kísértést, de keresztényként úgy érezte, nem tarthatja meg a pénzt. A döntését megkönnyítette, hogy az utasa egy friss ukrán kivándorló volt, aki a reptérről a város felé elmesélte neki, hogy otthon mindenét készpénzzé tette az újrakezdéshez.

  Úgyhogy visszahajtott a külvárosi címre, ahol a férfit kitette. A testvére húga ajtót, és amikor meglátta, rögtön könnyekben tört ki. Végül ragaszkodtak hozzá, hogy ott maradjon vacsorára, és 100 dollár jutalmat adtak neki.