Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az első 1948-ban gyártott Nikon 1-t 60 922 szériaszámmal adták, míg a most árverésre bocsájtott száma 60 924.

  34011 1

  A gépet egy Nikkor-H 2/5cm objektívvel árulják, amely a 11. Nikon-objektív a világon. Az ára is ennek megfelelő, ugyanis 200 ezer dollárra (kb 56 millió forint) becsülik a vételárat. 

 • Az alábbi videón a galambok a lehető legnagyobb nyugalommal süppednek bele a gabonatengerbe, hogy aztán ott minden bizonnyal megfulladjanak. Ami azt illeti, ha egy teli kondér gumicukrot látnék, lehet, hogy én is hamarabb ugranék bele egy csukafejest, minthogy belegondoljak abba, hogy mi vár rám, ha elsüllyedek. Persze kezeljük kellő távolságtartással a videót, és tételezzük fel, hogy  nem a vekni kenyérben landolnak a ledarált galambok, hanem a kivezető csövön keresztül a szabadba távoznak. 

 • Igen, ilyen van és október 19. óta a spanyol énekesnő, Ruth Lorenzo tartja nyolc koncerttel. Ha ez valakinek önmagában értelmetlennek hangzik, az is örülhet, mert a rekordkísérletből befolyó összeget a rákkutatásra ajánlotta fel.

  Éppen most van ugyanis a mellrák elleni küzdelem hónapja, a kísérlet pedig egy nagyobb kampány része volt, amit a Spanyol Rákkutató Intézet és a Cadena 100 nevű spanyol rádió közösen szervez.

  Lorenzo az egész országot bejárta, a rákkutatásnak is segített és még a rekordkísérlet is sikerült, ezért most biztos nagyon boldog. Az egészről egy videót is megosztott a Twitteren:

 • Egész estés animációs filmen támad fel Fülig Jimmy és Piszkos Fred, Rejtő Jenő két népszerű hőse: Varsányi Ferenc a híres Korcsmáros Pál-képregények világát is felhasználva készít filmet a P. Howard-történetekből. Bemutató csak 2018-ban várható, de egy előzetest már most meg lehet nézni a készülő filmhez: