Friderika
10 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ma is ülésezett a parlament, azonban nem volt túl nagy az érdeklődés. A képen az látható, amint Magyar Levente, a külügy államtitkára felszólal a magyar-lengyel diplomáciai ingatlanok helyzetét rendező megállapodás jegyzőkönyve kihirdetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén. 

  Persze, amikor nem kell szavazni, akkor általában nincsenek bent túl sokan. Csak hát akkor felmerül a kérdés, hogy minek is rendeznek olyan vitákat a törvényjavaslatokról, amelyeken nem vesz részt senki? Pardon, most sem volt üres a terem, 199-ből több mint tízen "részt vettek" a vitában. 

  Az őszi ülésszak egyébként hétfőn indult a képviselők nyári szünete után. 

 • A brit királyi légierő, a RAF egyik Reaper drónja járőrözött az Iszlám Állam területe felett a szíriai Abu Kamalnál, amikor azt látta - illetve onnan 3000 kilométerre Lincolnshire-ben a drón irányitói azt látták -, hogy egy nyilvános kivégzésre gyülekeznek az emberek. Nem mindenki szabad akaratából, sokakat a dzsihadisták fegyverrel kényszerítettek rá. Mit lehet ilyenkor csinálni? Az emberek közé szórni egy rakétát azért kicsit durva lenne, mert civilek is vannak arrafelé, úgyhogy a közeli háztetőn őrködő fegyveresre küldtek rá egy Hellfire rakétát. Emiatt mindenki szétszaladt, a kivégzés elmaradt, a fegyveres harcost kiiktatták.

   Via DailyMail.

  bumm2.gif
 • A Stephen King könyvéből készült Az legújabb változata szeptember legnagyobb sikere. Az egész világ, beleértve az amerikai és a magyar mozizókat, akik odavannak érte. Valószínűleg az idei halloweeni szezonban a szokásosnál is több ijesztő bohóc járja majd az utcákat némi édesség reményében.

  De a jelmezek mellett a konyhába is betört a bohócőrület, JK Denim cukrászművész pedig egy 13 perces videóban mutatja meg, hogyan kell ilyen rettenetesen élethű tortát készíteni.

  Aki esetleg kevésbé félelmetes tortaszobrokat nézegetne, annak ajánljuk a művész Instagramját, ahol elég sok békés alkotást lehet találni.

  I made sooooo many!

  A post shared by JK Denim (@koalipops) on

 • Ami elméletben és a terveken olyan kitűnően néz ki, az a gyakorlatban maga lehet a káosz és a gyötrelem, erre bizonyíték egy iskolás tanuló kedd esti Facebook-posztja, amire alig fél nappal a posztolás után érkezett 7,5 ezer like, meg több ezer megosztás.

  Emőke vidéki középiskolás, és felnőtt fejjel is szinte elképzelhetetlen teherről ír. Nem elég, hogy minden nap fél hatkor kel, hogy időben odaérjen az iskolába, ott van nyolc órája, és mire hazaér, kb fél öt. Akkor eszik, de ezek után a tanárok még elvárják, hogy valamennyit - csak egy órát - foglalkozzon a témával is.

  Tényleg elgondolkodtató, hogy a magyar iskolarendszer működtetői, és itt Emőke hangsúlyozza, hogy nem a tanárokra gondol, mit várnak el a gyerekektől? Ő például, ha fél tízre végez mindennel,

  mit tudok csinálni fél tízkor? Semmit. Sportolhatok? Találkozhatom a barátaimmal? Játszhatok a házi állatommal,akiért felelősséggel tartozom? Nem. A napom ugyanaz minden egyes nap.