Katalin, Kitti
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pete Souza nyolc évig volt Barack Obama első számú személyi fotósa, és a majd egy évtizedes munkásságával egészen új szintre emelte az elnöki fotózás műfaját.

  *mi is bemutattunk egy válogatást a fotóiból a nagyképben*

  Obama leköszönése óta Souza nekiállt feldolgozni a több mint kétmillió fotóból álló archívumát, és Trump elnöksége óta Instagramon posztolja a két elnök pályáján közös, párhuzamos pillanatokat. Például, amikor Trump meglátogatta Angela Merkelt

  Souza előkereste, hogy nézett ki Obama első látogatása a német kancellárnál:

  First time meeting Angela Merkel in 2009

  Pete Souza (@petesouza) által megosztott bejegyzés,

  Most pedig könyvet készül kiadni az Obamával töltött nyolc év legfontosabb fotóiból. A 300 képet és a hozzájuk kapcsolódó sztorikat feldolgozó fotókönyv ősszel jelenik majd meg.

 • Elkészült a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Református Egyetemi Kollégium és Szálló felújítása, a hétvégén adták át az épületet, ahonnan az MTI hozott egy galériányi képet, ahol megnézhetik, hogyan találkoznak a kolis szobák standardizált emeletes ágyai a jacuzziszobával. Az egykori Olt Textilipari Vállalat leányotthonának átépítését a magyar állam és Bethlen Gábor Alap támogatta.

  A képre kattintva galéria nyílik!

 • Egy japán cég, az Oribe Seiki, szentül hisz a közelgő harmadik világháborúban (mondjuk, ha a szomszédom állandóan rakétákat tesztelgetne, én sem lennék nyugodt), és gyorsan megépíthető, otthonosan berendezett atombunkereket kínálnak.

  225 ezer dollárba (64 millió forint) kerül egy-egy bunker, az ár persze függ a célhely adottságaitól, és a vevő igényeitől is. Én pedig, azért mutatom ezt most, mert a cég vezetője a saját otthona alá épített bunkerét mutatta meg a Reutersnek, ami így néz ki: 

  Ablakot biztonsági okokból nem szerelnek a bunkerekre (nem is lenne túl jó kilátás a föld alól), de cserébe az ajtó tűz-és robbanássálló, van benne sugárzásmérő, víz-és légtisztító berendezés, generátor, ami szükség esetén kézzel is működtethető, a falak pedig vastag betonból készülnek, a létesítmény maximálisan ellenáll a sugárzásnak (és a zombitámadásoknak is).

  A cég az elmúlt hónapban nyolc megrendelést kapott.

 • Nem tudom ki hogy van vele, de tegnap nekem csaknem felrobbant a Facebook-falam. Pénteken ugyanis a Lego bejelentette, hogy június 1-től kapható lesz az eddigi legnagyobb Lego Ideas készlet: a Lego Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V.

  A stílusosan 1969 darab (a holdraszállás éve ugyebár) építőelemből álló készletet két űrkutatás-fanatikus, Felix Stiessen és Valérie Roche álmodta és tervezte meg a Lego Ideas projekt keretein belül, és miután bőven elegendő szavazatot gyűjtöttek vele, a Lego zöld utat adott minden idők legkirályabb szettjének. És egy év fejlesztés után most itt van, itt lesz, egy hónap múlva 119,9 dolláros/eurós ajánlott fogyasztói áron megvásárolható lesz az emberiség történetének eddigi legkiemelkedőbb csúcsteljesítménye.

  Az embert a Holdra juttató, ikonikus Saturn V rakéta kb. 1:110 méretarányú makettje egy méter magas lesz, ami azt hiszem a valaha készült legmagasabb, szettben kapható Lego építmény lesz. Felépítése után lehet választani, hogy állva, fenségessége teljességében, vagy fokozatokra bontva vízszintesen, állványokra helyezve tesszük közszemlére a lakás valamely erre méltó pontján. A készlet természetesen tartalmazza a leszállóegységet, a parancsnoki modult és három űrhajóst, csakúgy mint a NASA Apollo-küldetései is. Nagy lépés ez a Legónak, na!