Anna, Anikó
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szegeden az Aradi vértanúk terén és az Oskola utcában ragadtak ecsetet a Négyszín nevű street art mozgalom tagjai, és festették pirosra, kékre, zöldre és sárgára a berepedezett aszfaltot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt égisze alatt, írja a Délmagyar.

  1280
  Fotó: Borbola Lilla / Délmagyarország

  A Négyszín-tételt először 1852-ben fogalmazta meg Francis Guthrie, eszerint tetszőleges régiókra osztott sík beszínezéséhez elég négy szín, úgy, hogy ne legyen két azonos színű egymás mellett. A sík itt a járda, az egyes régiókat pedig az aszfalt repedései hozzák létre.

  Ha ismerős ez a megoldás, ne csodálkozzon, az MKKP Budapesten, a Bródy−Szentkirályi és a Szentkirályi−Rákóczi út sarkán is kifestette már az aszfaltrepedéseket.

 • Addig azonban nincs itt semmi látnivaló, tessék kérem oszolni. A fotó amúgy a büki állomáson készült és a nyugat.hu posztolta.

  Frissítve! Közben felmerült egy másik elmélet is: a vasutasok vadásszák le előre az összeset. Ez annál is valószínűbb, mert a MÁV már évtizedekkel ezelőtt felkészült a Pokemon Góra!

 • A reklámot amúgy a Channel 4  mutatta be, hogy a riói olimpia után kezdődő paralimpiai játékokat hirdesse. Csillagos 5-ös.

 • Hamarosan az új alkotmányról szavaznak Thaiföldön, de közben egyre több hír érkezik arról, hogy egyesek szabotálni próbálják a választásokat. Az NPR írja, hogy 100 disznófarkú makákó Bangkoktól 220 kilométerre északra megtámadott egy szavazófülkét, és darabokra tépte a szavazólapok egyharmadát. Az ellenálló majomfrakció állítólag a közeli templom melletti bokrokban lakik, valószínűleg onnan indulhatott a támadás is.

  Korábban két 8 éves kislánynak kellett felelnie, amiért egy szavazói regisztrációs papírt téptek le egy fülke faláról, mert nagyon tetszett nekik a papír színe, amire nyomtatták, ugyanis rózsaszín volt.

  Mindeközben Thaiföldön annyira nem vicces az élet, nagyjából két éve katonai diktatúra van az országban.