Mihály
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • BqwwG0s
  Fotó: Kevin Wisbith

  Kevin Wisbith a perspektívák megszállottja: van egy Youtube-csatornája, ahol azzal foglalkozik, hétköznapi dolgokhoz viszonyítva mekkorák azok a tárgyak vagy élőlények, amiket amúgy nem szoktunk hétköznapi dolgokhoz viszonyítani. És most egy egész képsorozatot készített a témában: mekkorának tűnne a világ legnagyobb tankhajója, ha a Central Park tavában úszkálna? Mekkora volt egy ősrovar egy mai macskához képest? Mit jelent, hogy egy vadászrepülőgép baromi nagy? A többi képért ide kell kattintani.

 • Nagy erőkkel kutatnak Buddy, a pápaszemes pingvin után, miután az állatot két fiatal magával vitte a Bayworld nevű dél-afrikai óceanáriumból. Elrablói az állatok fogságban tartása ellen akartak tiltakozni a pingvin kiszabadításával, és nem messze szabadon is engedték Buddyt.

  Azonban a Bayworld munkatársai most azért is aggódnak, hogy a náluk született pingvin képes lesz-e életben maradni a parkon kívül. Emellett a párja, Francis nem tudja elhagyni a fészküket, mivel addig Buddynak kéne vigyáznia a fiókákra. „Monogám állatok, egy életre választanak párt. Ha Buddy nem kerül elő, akkor megpróbáljuk majd pároztatni egy másik hímmel, de lehet, hogy ez nem sikerül majd" – mondta Dylan Bailey, a Bayworld egyik vezetője. (BBC)

 • Van nekem egy pontgyűjtő kártyám, nemigen használtam hosszú ideig, de miután a sarki bolt az egyik magyar lánc franchise-ából átment egy multihoz, hirtelen megnyílt előttem a pontfelírások végtelen gyönyöre. És a Vissza Nem Térő Lehetőség Az Akciókra! Például az, hogy ha használom ezt a kártyámat, akkor – összegtől függetlenül! – minden vásárlás után 1, azaz egy forint, igen, nem tévedés, Egy Konvertibilis, Matolcsy György Által Gondosan Értékvédett Magyar Forintnyi kedvezményt nyújt az adott hálózat. Kevésnek tűnik, de ha csak hetente háromszor élek vele, akkor év végére összejöhet akár egy liter egész biztosan nem áfacsalt akciós szlovák tejre való is.

  Már persze csak akkor, ha nem járok úgy, mint most. Amikor ugyanis az 1 forintos kedvezményemhez hozzácsaptak egy mínusz egyforintos kedvezményt is, így az 1152 forintos számlám végül 1152 forint lett kedvezményesen. Na jó, végül, mert készpénzzel fizettem, még nyertem is 2 forintot a dolgon – de ha már 1153 forint lett volna az alapösszeg, a végén kedvezményesen 1155-öt fizethettem volna.

 • A Kétfarkú Kutya Part dobta piacra az ingyenes Szavazz Érvénytelenül Appot, letölthető iOS és Android változatban is. Az alkalmazás tesztüzemmódban működik, és a népszavazás napján lesz éles, addig lehet próbálgatni.

  Vasárnap majd lefotózhatjuk vele a szavazólapunkat, amit így O X, vagy úgy X O, esetleg amúgy X X töltöttünk ki, és plusz üzenet társaságában (telefonszámunk titkossága mellett) elküldve térképen szemlélhetünk majd meg.