Emánuel
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kongó illegális bányáiban rettentően cudar körülmények közt, fillérekét dolgoznak óvodáskorú és kisiskolás gyermekek és terhes nők is, hogy legyen elég kobalt a mobiltelefonok gyártásához.

  Naponta 8 pennyt kapnak a nehéz kétkezi munkáért

  A Sky News riporterei jártak utána, hogy mi zajlik Afrikában, és hogy a többnyire kínai felvásárlók egyáltalán nem foglalkoznak azzal, honnan ered a hightech kütyükben felhasznált alapanyag. 

 • A VMSZ (Vajdasági Magyar Szövetség) a jövő héten esedékes szerbiai elnökválasztásra a korábbi hagyományokkal szemben nem indít saját jelöltet, hanem a jelenlegi miniszterelnök, Alekszandar Vucsics mögé állt be, és ezzel a minden ízében tökéletes szórólappal kampányol mellette (Vucsics és a vele jó viszonyt ápoló Orbán Viktor között Pásztor István, a VMSZ elnöke látható).

  Fotó: Facebook

  Ez a döntés azonban nem aratott osztatlan sikert a vajdasági magyarok körében, leginkább azért nem, mert nem mindenki hajlandó elfelejteni, hogy Vucsics, mielőtt még haladó és européer politikusként újult volna meg, a (többek között) magyarellenes Szerb Radikális Pártban politizált, együtt a hírhedt Vojiszlav Seseljjel. 

  Sőt, 1998 és 2000 között a nemzeti egységkormány tájékoztatási minisztereként mindent megtett az ellenzéki sajtó ellehetetlenítéséért, hogy aztán 2008-ban szakítson a radikálisokkal, és a Szerb Haladó Párt egyik alapítója legyen, most pedig a választás legnagyobb esélyese. 

  A jövő vasárnapi elnökválasztással bővebben is foglalkozunk majd, de ezen a szórólapon ott a lényeg.

 • Egyszer volt, holt nem volt, volt egy RTS ( vagy kevésbé zsargonnal élve valós idejű stratégiai játék) játék 1998-ban, ami fogta magát, és megreformálta a műfajt. A Blizzard Starcraft nevű sci-fibe burkolt csodajátéka pillanatok alatt milliók kedvence lett. Addig soha nem látott mennyiségű pénzt lehetett nyerni a bajnokságokon, és bizony még ma, 19 évvel később is játszogatják sokan a nagy klasszikust.

  Nos, úgy tűnik, a Starcraft egy feltámad. Ugyanis kiadják a játékot újra, úgy ahogy volt, csak a szépen feltuningolják a grafikát rajta, hogy vállalható legyen így 2017-ben is. És most morzsoljon el mindenki egy könnycseppet velünk együtt, aki tudja mit jelent a zerg rush, és egyfelől nem ér rákeresni a Google-ben, másrészt amúgy is meddő próbálkozás, kappa.

 • A Coca-Pepsi szembenállás a modern kor egyik legfontosabb dilemmája, a Buzzfeed pedig megpróbálta megfejteni, mi is pontosan a fő különbség a kettő között. 

  A posztban arra jutottak, hogy Malcolm Gladwell ragadta meg a legjobban a különbséget a Blink című (magyarul Ösztönösen címmel megjelent) könyvében: "A Pepsit citrusos aroma jellemzi, ellentétben a Coke mazsolás-vaníliás ízével."

  A két üdítő feltüntetett hozzávalói között ugyanis csak egy különbség van: a Pepsi összetevői között feltüntetik a citromsavat is, a Coca-Colánál viszont nem. Az összetevők felsorolásakor tehát tényleg csak ennyi a különbség.

  Ez viszont önmagában nem jelenthet magyarázatot az ízek közti különbségre: a Pepsiben például több a hozzáadott cukor és a koffien, a Coca-Colában pedig több a nátrium. Sokan pedig úgy vélik, az ördög azokban a részletekben rejlik, amelyeket a "természetes aromák" gyűjtőnévvel illetnek. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a nemrég kirobbant "szeméttel etetik a kelet-európaiakat" botrányban a cég azt nyilatkozta, országonként változhat, milyen édesítőszert használnak.