Lukács
7 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy 60-70 év körüli férfit keres a rendőrség a BKV feljelentése alapján, miután az illető egy busz elé lépett, aminek a hirtelen fékezéstől több utasa is elesett és megsérült. A férfi ezután továbbslattyogott. Ezért a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ellene.

  Az eset még augusztus 30-án történt, 16 óra 20 perc körül a X. kerületben, a Fehér úton. A fékezéstől ketten könnyebben megsérültek.

 • 130 év után először ismét lehet licitálni arra a 19,07 karátos rózsaszín gyémántra, amelyet XIV. Lajos kapott ajándékba 1661-ben – írta az MTI.

  Ezután a Dél-Indiában kibányászott drágakő bő kétszáz éven át ékesítette a francia királyok koronáját. Igaz, Napkirály után ez már nem is olyan sok király, mert ő 1715-ig uralkodott, dédunokája onnan még 59 évet, aztán jött a forradalom által elsöpört XIV. Lajos, aki után jóval később császárként Napóleon lép trónra, Aztán kicsit visszatértek a semmit sem tanuló és semmit sem felejtő Bourbonok, akiket végül az elnökből császárrá lett III. 1852 és 1870 között uralkodó III. Napóleon váltott, utolsó francia koronás főként.

  A gyémántot egyébként épp az ő felesége hagyta hátra, amikor 1887-ben elhagyta Franciaországot, ekkor árverezték el először. Most pedig másodszor: a magántulajdonos reményei szerint a Christie's aukciósház árverésén 5,1-7,7 millió euróért kel el a Le Grand Mazarin.

 • Nem csak a leggyakoribb közlekedési bűncselekménytípus, de az elmúlt öt évben még jelentősen nőtt is az esetek száma a fővárosban. 

  Ez nem más, mint az ittas vezetés, amelyért Budapesten naponta átlagosan hat embert ítélnek el – írta az MTI a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján.

  Öt éve még csak 1350, 2015-ben már 2300 esetben ítéltek el autósokat ezért a bűncselekményért, tavaly is 2100 felett volt a számuk. További 400 embert tavaly más közlekedési bűncselekményekért ítéltek el.

  A hatályos btk szerint:

  Aki ittas állapotban vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású úszólétesítményt vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  3-10 év a büntetési tétel attól függően hogy az ittas vezetés súlyos sérüléshez, halálhoz vezetett.

  Ahogy nőtt az ittas vezetés száma, úgy nőtt az emiatt autóvezetéstől eltiltottak száma is, 2012 és 2015 között számuk megduplázódott és elérte az 1100-at.

  Ritkán van előzetes letartóztatás

  Az elmúlt két és fél évben mindössze 8 esetben indítványozta az ügyészség közlekedési balesetekkel kapcsolatban a gyanúsított előzetes letartóztatását. Jellemzően ittas vezetés, halált okozó ittas vezetés, közúti veszélyeztetés, illetve halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt született ilyen indítvány 2005-ben, 2006-ban, illetve az év első felében. A nyolc esetből hat alkalommal rendelte el a bíróság az előzetes letartóztatást, az érintettek közül ketten külföldi állampolgárok voltak. Két esetben pedig lakhelyelhagyási tilalomról döntöttek.

 • Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Migration Aid szeretett volna néhány gyermekes menekült családot néhány napra nyaralni vinni valahová. Felmerült egy település, Őcsény, ahol az egyik panziós szívesen látta volna a családokat saját panziójában. Olyan embereket, akik törvényesen érkeztek Magyarországra, akiket a magyar állam hivatalosan befogadott, így a magyar állam oltalma alatt állnak, az országban pedig szabadon mozognak.

  clk

  A település lakói pedig rettegéssel teli gyűlölettel reagáltak: a panzióst életveszélyesen megfenyegették, azt mondták, levágják a fejét, furgonját téglával dobták meg, az autó kerekeit kiszúrták.

  Az őcsényi balhét egy lakossági fórum előzte meg, amiről többen is beszámoltak így, vagy úgy, viszont most szerdán feltette a település az önkormányzat oldalára a fórum jegyzőkönyvét. Első ránézésre úgy tűnik, erősen meghúzták a szöveget - persze nyilván nem is kerülhet bele az utolsó legkisebb kis bekiabálás is -, de így is 22 oldalas az anyag. A jegyzőkönyvet olvasva egészen higgadtnak tűnik a vita, persze ha az ember látta a videós beszámolókat, tudja, hogy ehhez képest vérre menő üvöltözés volt ott.

  Itt és most kiemelek 10 erősebb mondatot a jegyzőkönyvből azoktól, akik ellenezték a menekültek nyaralását a faluban:

  • Mi igenis nem akarunk senkit!
  • Ez olyan, amikor a gyereket ceruzával megbököm kicsit, hogy ilyen lesz a szuri, utána meg jönnek és felvágják a hasát
  • Nem velünk szimpatizáló és irántunk érdeklődő, hanem a híradásokból és a Facebookról jól ismert, az európait megvető, lenéző, zsebre dugott kézzel és unott pofával őgyelgő, a nőket és a gyerekeket unalmukban zaklató migránsokat fogunk kapni
  • Van hova vinni őket, menjenek nyaralni a befogadó táborba
  • Hogy gondolja, hogy olyanokat betesz az iskola mellé, hogy azt nézzék, hogy kit és hogyan lehet majd félre húzni, vagy esetleg behúzni a Csengettyűs házba és amikor tud, akkor kiszabadul?
  • Én sem vagyok híve az empátiának
  • Az emberek nem akarják ezt, félnek a muszlimoktól
  • Azért nem jutunk közelebb, mert önök észérvekkel szeretnének alátámasztani egy elmebeteg, nem normális, nem értelmezhető dolgot
  • Legyen keresztény, és utána nyaralhat
  • Vigye őket a maga családjához, a maga gyerekeihez