Orsolya
7 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A svéd rendőrség 300 kg marihuánával a csomagtartójában fogott el két férfit, akik egy Lengyelországba tartó kompra próbálták felcsempészni az árut. A többmillió dollár értékű szállítmány lekapcsolása az utóbbi évek legnagyobb fogása Svédországban, utoljára 2012-ben találtak ennyi kannnabiszt. 

  A rendőrség szerint ez egyébként bevett stratégia lehet: a szállítók "trójai falovak" módjára elrejtőznek a kompokra érkező forgalomban, tudják, hogy kicsi az esélye egy szúrópróba-szerű vizsgálatnak.

  A mostani fogás biztosan hosszú időre visszaveti majd a svéd drogkereskedők hálózatát. A rendőrök azt ígérték, többször fogják ellenőrizni a kompokra hajtó autók rakományát.

  (SVT)

 • Csetelek a kormányzati ügyfélszolgálattal!

  Engem ilyesmivel egészen fel lehet dobni, hogy nem telefon, meg liftzene és nyomja meg a hármas gombot, hanem chat, ami gyors és munkaidőben is hatékony, úgyhogy rettenetesen boldog voltam úgy két hete. Ugyanis botrány, de a fiamnak még mindig nincs személyi igazolványa, a lakcíme sem ugyanaz már, itt az ideje túlesni a procedúrán, így jutottam el a Kormányzati Ügyfélvonal honlapján a chat lehetőségéhez. Lehet egyébként e-mailt is írni, meg telefonálni, sms-ezni és faxot is küldeni, de hát ki ne próbálná ki ezt a remek újítást, amivel szmájlikat küldhet egy ügyintézőnek?

  Egyetlen egy igazán fontos kérdésem volt: hova a frászba tettem a gyerek születési anyakönyvi kivonatát az ügyintézéshez szükség van a gyerek eredeti születési anyakönyvi kivonatára?

  A chat ügyintézés befejezése után a rendszer automatikusan elküldte a logot, így mutatom, ezt a frappáns beszélgetés folytattam:

  Ennek ismeretében kiválasztottunk egy ritka napot, amelyiken senki sem beteg, nem ügyeletes, nem megy reggel időpontra valahova, nincs délelőtt megbeszélése és az oviban sincs délelőtt olyan program, amiről kár lemaradni. A mai volt az, fél órával korábban felkeltünk, magamhoz vettem minden iratunkat és a biztonság kedvéért egy születési anyakönyvi kivonat fénymásolatot és az esőben-dugóban mindhárman kedvesen befáradtunk a kormányablakba.

  Nos, a fentiek ismeretében Ön szerint:

  Szükség van az ügyintézéshez eredeti anyakönyvi kivonatra?

  • 665
   Igen, ezt mindenki tudja, szar anya vagy.
  • 252
   Nincs, hiszen az ügyfélszolgálat is megmondta, miért hazudna, megőrültél?!

  Mondanom sem kell, a magammal vitt másolat nem volt megfelelő, azt bárki hozhat ide, így semmi sem történt ma reggel, csak annyi, hogy írtam egy posztot olyasmiről, ami naponta százszor megtörténik. Ugyanis a kormányablak dolgozói szerint az 1818 összes felülete

  rendszeresen félretájékoztatja

  az állampolgárokat, amivel ők nem tudnak mit kezdeni, nekik azt kell betartaniuk, ami a valóság. 

  Úgyhogy csak annyit tudok javasolni, hogy soha ne menjenek kormányablakba és/vagy ne higgyenek senkinek. (Az ügyfélszolgálat reakcióját még várom a történetre, ha megjött, frissítem a posztot.)

 • A chilei állami rézbánya (Codelco) adta ki az alábbi képet, amin karbantartó munkások láthatók a cég egyik épületében. Mit mondjak, nem nehéz észrevenni a háttérben megbúvó gigantikus billencset. Igen, tudvalevő, hogy a bányadömperek a világ legnagyobb kerekeken guruló járművei közé tartoznak, de még így is elképesztő látvány a hatalmas hangárban, a háttérben tornyosuló munkagép. Vezetném!