Olga, Liliána
19 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Svéd tudósok bukkantak rá a tengerfenéken arra a fémdobozra, amiben szerintük valamilyen sajt lehet. A doboz a Kronan névre hallgató királyi hajó feltárása közben került elő.

  A Kalmar-megyei Múzeumnál dolgozó Lars Einarsson szerint még nem tudnak semmit sem biztosra, de valószínűleg sajt lehet a dobozban, szerinte Roquefortnak tűnik, de ezt nem könnyű megállapítani, hiszen a doboz 340 évig ült a tenger fenekén. Mindenesetre a szaga sajtra emlékezteti, saját szavaival élve

  Szerintem egész jó illata van, mert szeretem az egzotikus kajákat, de ettől még nem ennék belőle

  Einarsson és csapata kedden mutatták be a sajtra emlékeztető dolgot több más érdekességgel, köztük 14 aranyérmével és egy gyémántgyűrűvel együtt.

  A feltárás alatt álló Kronan egyébként 1676 június elsején süllyedt el, éppen a svéd és dán-holland flották által vívott ölandi csata előtt. A roncsot 1980-ban találták meg, azóta több mint 20 ezer tárgyat hoztak róla felszínre. 

 • Vannak ezek az egypercesek, amiket néha két meeting közt írok a Facebookra, és amik alatt általában a barátaim hőzöngenek, hogy ebből egy szó sem igaz, meg elmész te a picsába a mágikus realizmussal, ne hazudd már részeg angol legénybúcsusokkal zsúfolt, varázslatos világnak a Kazinczy utcát. Mert ugye részeg britekkel tényleg tele van, de nincs abban semmi varázslatos. Aztán néha szembejön az élet, vagy inkább a halál. Mint például pár éve, amikor egy rokonom halt meg, vagy most, amikor még egyszer, utoljára utaztam egyet az Uberrel.

 • Hát nem lennénk az oszlop helyében, ami apró kis darabkákra robbant szét a villámcsapásól!

 • Warrennek hívják, és – mint bármelyik gyerek – nagyon szeret szaladgálni. Akár kutyusokkal és a gondozóival is.