Dezső
12 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Két hete írtam egy posztot arról, hogy milyen furcsán alakulnak az áruházban a vízszűrőbetétek árai: egyes kiszerelésben 2000, kettesben 2500, hármasban 2333 forintra jött ki egy betét ára.

  Az értetlenkedésemre elképesztő levéláradat érkezett: szinte mindenki azt írta, hogy az emberek vakon bíznak benne, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb, ezért sokan nem ellenőrzik, hogy tényleg jól járnak-e. Szerintük a nagy áruházak (sőt, az összes) ezt gyakran kihasználják, és a kereslet-kínálat szabályai szerint miért is ne tennék.

  Válaszolt a MediaMarkt is:

  A MediaMarkt egyes termékeket a nagy vásárlói kereslet miatt akár több százas nagyságrendű mennyiségben szerez be, ezekre a beszerzés során jelentős engedményt tud elérni, így kedvezőbb áron tudja kínálni a vásárlóknak. A helyi vásárlói igények és az ebből eredő beszerzési mennyiségbeli különbség áruházanként és kiszerelési egységenként is eltérő lehet.

  Aha.

  Aztán tegnap arra jártam, és egy sugallatnak engedelmeskedve beugrottam megnézni, mi a helyzet vízszűrő-fronton.

  IMG 3423

  Kettes kiszerelés ezúttal nem volt, de a hármas ára ezer forintot zuhant, így egy darab már csak 1965 forintba kerül. A négydarabos szett esetében pedig alig merem leírni: (törzsvevőknek) 1698 forint a szűrő már!

  Ezután mondja valaki, hogy ez egy következmények nélküli ország!

 • Több olvasónk is küldött képeket a dunaújvárosi mini tornádóról.

  tori
  Fotó: Olvasónk, Attila
 • Csütörtökön lesz 40. éve, hogy a Csillagok háborúját bemutatták az amerikai mozik. Egyrészt ennek alkalmából, másrészt követve a Baljós árnyak óta meghonosított szokást, a Vanity Fair havilap négy különböző borítóval jelenik meg május 31-én - mindegyiken a Star Wars VIII szereplői láthatók. 

  Carrie Fisher saját borítót kapott, Luke és Rey ketten osztoznak egyen, az Erő sötét oldalát a Kylo Ren-Hux tábornok-Phasma kapitány trió képviseli, a lázadókat Poe Dameron, Finn és az egyik új szereplő, Rose Tico (Kelly Marie Tran).

 • A veszprémi állatkertben tekinthető meg ez a picinek nem igazán mondható uhufióka (Bubo bubo). Az uhu, más néven nagy fülesbagoly természetes élőhelyei Európában és Ázsiában találhatóak, a világ legnagyobb bagolyfaja, Magyarországon fokozottan védett.