Iván
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • jamiefoxx clk

  Graham Norton brit beszélgetős műsorában sokszor előkapnak kellemetlen fotókat híres emberek gyerekkorából, az új részben Judi Dench, Kristen Wiig, Jamie Foxx, és Steve Carrell kapta meg a magát.

 • Nem tudom, feltűnt-e, hogy a Macronnal vívott pénteki csörtéjét „férfias barátság” kezdetének (this is the beginning of a beautiful friendship!) tituláló Orbán milyen hosszú Brománc-vonatba szállt be, de ez a szerelvény máris hosszabb lett.

  Elöl ül a masiniszta, a Macronnál is sármosabbnak mondott kanadai miniszterelnök Justin Trudeau, a nyitott világ liberális kedvence, mögötte szoros követéssel maga Macron. A két államférfi kamerák előtt szövődő kapcsolata a szicíliai G7-en mélyült el, és a brománcot (idáig nem tudtam, hogy ennek van magyar átírása is, de ha a Wiki mondja, hát legyen, jár hozzá szótári meghatározás is: „szoros, nem szexuális jellegű barátság férfiak között”) konkrétan és általában is imádja a Macron imázsépítéséhez gyönyörűen asszisztáló világsajtó.

  Orbánnal ugyan nem indul ennyire felhőtlenül a viszony („Arra jutottunk a végén, és ezt szó szerint elmondta a francia elnök és én is, hogy az együttműködésünknek az alapja a kölcsönös tisztelet” – mondta a magyar miniszterelnök szemérmesen arról, mi lehet egy tartós kapcsolat titka), de Macron most legalább nem szkanderezett önhatalmúlag, mint ahogy anno Trumpot fenyítette.

  És máris fokozódik a tolongás, Orbán mögé pedig maga a Terminátor szállt be a szerelvénybe. Schwarzi és Emmanuel máris tolt Twitteren egy közös mozgószelfit kicsimmel bolygóér' jeligére, a BBC pedig hogy máshogy aposztrofálhatná a felelős egymásra találást, mint az „egy új politikai brománc kezdete?” álkérdéssel.

  A válasz természetesen igen, a brománc-vonaton nincs megállás!

 • Amikor két évvel ezelőtt megnéztem Banksy, a titokzatos, autoritások orra alá graffitiborsot törő művész legnagyobb installációját, az angol tengerparti nyaralóvárosba telepített Dismalandet, akkor nem gondoltam arra, hogy ja, ez tök jó, de igazán jó lenne tudni, hogy pontosan ki csinálta ezt.

  Sajnos már hozzászoktam, hogy a világ nem velem ért egyet, és már évek óta hihetetlen érdeklődést mutatnak az emberek olyan cikkek iránt, amikben talán sikerül leleplezni őt. És most kerültünk a legközelebb ehhez, Goldie, mindenki kedvenc aranyfogú zenerelikviája a kilencvenes évekből ugyanis úgy hivatkozott a művészre egy másik zenész podcastjában, hogy 

  Robert.

  És ez ugye nem lehet más, mint 3D, azaz Robert Del Naja a Massive Attackből. Eddig is voltak különös kapcsolódási pontok, mindig ott és akkor bukkant fel egy új Banksy-falfestmény, ahol a Massive Attack is fellépett, de most úgy tűnik, hogy Goldie-nak sikerült egyértelműbbé tenni a kapcsolatot. Vagy ez egy hatalmas kamu? Egy tréfa? Lehet, hogy inkább Robert Smithre gondolt? Vagy Robert Durstre? Robert Duvall? Robert De Niro? Fontos ez egyáltalán?

  Mindenesetre itt van egy ma már nagyon beszédes videóinterjú Del Najával 2014-ből.

 • 2017 egyik meglepetésembere Németh Szilárd, rezsibiztos, Fidesz-alelnök. A politikus az utóbbi időben váratlan, már-már meghökkentő tartalmakkal bombázza az internetet, gondoljunk csak a macskabaglyok bagzása által ihletett egypercesére, vagy a Simicska Gyulát bemutató kis montázsára

  Ezen a tikkadt nyári napon ismét figyelemre méltó poszttal örvendeztette meg a követőit, ezúttal arról számolt be, hogyan szereti a birkapörköltet. 

  Képünk illusztráció: a fotó a 2015-ös lecsófesztiválon készült a rezsibiztosról. Forrás: facebook.com/nemeth.szilard.fidesz
  Képünk illusztráció: a fotó a 2015-ös lecsófesztiválon készült a rezsibiztosról. Forrás: facebook.com/nemeth.szilard.fidesz

  Németh vallomásának apropója, hogy ma tartják a XIX. Karcagi Birkapörkölt Fesztivált, ezúttal nélküle. "Sajnos nem tudok elmenni, ilyen eddig talán egyszer fordult elő velem" - írta kissé melankólikusan a Fidesz-alelnök. Ezek szerint a rezsibiztos ősfesztiválozónak számít Karcagon, vitán felül áll, hogy fontos neki ez az esemény. 

  Az írás folytatásában a politikus gasztrotörténeti- és elméleti szempontból mutatja a karcagi birkapörköltet, mély és letisztult szakértelemmel. "Ez az állat húsának eleinte víz hozzáadása nélküli pörkölését, szinte sütését és az előzetesen megperzselt fejjel, körmökkel, valamint a pacallal és belsőségekkel történő együtt-főzését jelenti" - húzta alá, hogy mitől számít karcaginak a birkapörkölt. 

  A politikus arra is kitért, hogy hagyományosan milyen fűszereket használnak a pörkölthöz, és hogy mekkora lábasban szokás főzni. Zárásképpen, amolyan jutalomfalatként, megosztott egy kulisszatitkot is az ízléséről és a főzési technikájáról: 

  Bevallom, én fokhagymát és borsot is szoktam belefőzni. Legfinomabb a vele együtt főtt fejhús, agyvelő és szem.

  Bon appétit!