Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több főútvonalon is katonai járművekből álló konvoj közlekedik a napokban egy hadgyakorlat miatt - írja az MTI. A Bocskai István Lövészdandár "közúti átcsoportosítást hajt végre" egy gyakorlatra. Szombaton Hajdúhadházról és Debrecenből indulnak el, emiatt az M35 - M3 - M31 - M0 - M7 - 701-es út - 8-as út - veszprémi elkerülő - Újmajor útvonalon katonai konvojra lehet számítani. Szintén szombaton Hódmezővásárhelyről is indulnak menetoszlopok, amik a 47-es út - M43 - M5 - 52-es út - M7 - 8-as út - veszprémi elkerülő - Újmajor útvonalon haladnak majd.

 • Csütörtök délutánonként Lázár János általában a kormány munkájáról szokott beszámolni, a mai 60. Kormányinfón viszont újságírói kérdésre egy mélyen szunnyadó, személyes vallomás is előtört a miniszterből. 

  Felvetették neki, hogy az erdélyi pálinkafőzők nem írhatják rá a termékükre, hogy pálinka, mert annak idején Gyurcsányék csak Magyarország és Ausztria bizonyos területeire védették le a pálinka kifejezés használatát. Az újságíró pedig arról érdeklődött, hogy tervez-e valamit a kormány az ügy érdekében. 

  Lázár először viccesen megjegyezte, hogy „jelentős fogyasztással" tudnak segíteni, de aztán előtört belőle, hogy nem képviselheti hitelesen a forradalmi pálinkafogyasztó élcsapatot Erdélyben. 

  Ott olyan erős pálinka van, hogy én például nem bírom meginni...meghalok, ha azt az erős pálinkát...nagyon nehezen bírom ki állva...

  – fogalmazott kendőzetlen őszinteséggel a miniszter. A vallomást pedig élőben közvetítették a kormány honlapján, íme: 

 • Kisbölény született a pécsi állatkertben, aki ugyan már kint van a kifutón, de a szülők még nem engedik oda hozzá a gondozókat, hogy megnézzék, milyen nemű a csöpség. Brutusnak és Avarkának nem ő az egyetlen leszármazottja, korábbi gyermekeik  más városok állatkertjeiben leltek otthonra. (via Bama.hu)

  297625 160824-kisbioleny ll
  Fotó: Pécsi állatkert
 • Pontosan tíz éve, 2006. augusztus 25-én írtuk ezt

  Ugyanezen a napon Dárdai Pál csapatát, a Herthát a dán Odensével sorsolták össze az UEFA kupában. Fülöp Márton a Tottenham, Sáfár Szabolcs az Austria Wien kapuját védte, Rudolf Gergely a Nancy csapatát erősítette.

  A miniszterelnököt Gyurcsány Ferencnek hívták.