János, Pál
20 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az ívás idején gyöngyszerű nászkiütésekkel díszített gyöngyös koncér Európa ritka és veszélyeztetett hala. Mindössze három ausztriai tóban maradt fenn, ezeken kívül csak a Duna osztrák szakaszán él egy kisebb állománya. Utóbbi levándorló példányai nagy ritkán az alsóbb szakaszokon is megjelennek, de nálunk eddig csupán egyetlen  példányát azonosították, 1998-ban Dunakilitinél. Egy ifjú horgásznak köszönhetően azonban ismét megerősítést kaptunk a faj hazai előfordulásáról.

 • A US Bank Towerbe épített üvegcsúszda a felhőkarcoló hetvenedik emeletéről, 305 méter magasból indul és a 69. emeletre viszi azokat, akik hajlandóak 25 dollárt (nagyjából 7150 forintot) fizetni azért, hogy 13 métert csússzanak a város felett. (BBC)

 • A napokban került ki ez a szép drónos videó Máré váráról. Semmi különös, izgalmasnak sem mondanám, viszont nagyon szép képek vannak benne a hegyoldal erdeiben megbújó középkori romról, amelyről sokan nem is hallottak idehaza.

  Ráadásul izgalmas legendák fűződnek hozzá, egy 77 évente megjelenő kísértetről.

 • Donald Trump azzal robbant be az amerikai elnökválasztási kampányba, hogy megígérte, elnökként falat építtet az amerikai-mexikói határra, amiért a mexikói kormány fog fizetni. Azt viszont egész eddig kevesen tudták, hogy Trump egyszer már megpróbálta ezt a trükköt eljátszani, csak nem országgal, hanem skóciai golfpályával. 

  Trumpnak Aberdeenben van egy golfpályája, amit 2012-ben nyitott meg, és nem tetszett neki, hogy a felső tízezernek szánt pálya és resort szomszédságában skót gazdák tanyái vannak, akik Trump megfogalmazásában "úgy élnek, mint a disznók". Ezért megpróbálta különböző jogi trükkökkel elérni, hogy a gazdák adják el neki a földjüket, majd amikor ez nem sikerült,

  földsáncot építtetett a golfpálya és a szomszéd telek határára, majd benyújtotta  cehhet a szomszédnak. 

  David Milne, az érintett szomszéd, akinek a háza zavarta a kilátást Trump golfpályájáról, azóta sem fizette be a csekket, viszont egész kis mozgalmat szervezett a környéken Trump ellen. Most pedig, hogy a milliárdos elnökjelölt ismét Skóciában járt, hogy egy újabb golfpályát nyisson, Milne Mexikói zászlót húzott fel a telkére, úgy, hogy az szépen látható legyen a golfpályáról. Milne szerint ha vele se működött ez a trükk, akkor Trump nem gondolhatja komolyan, hogy egy egész országgal majd működni fog.