Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Emlékeznek még Sarah Palin alaszkai exkormányzóra, az amerikai republikánusok 2008-as alelnökjelöltjére? Tudják, aki elképesztő hülyeségeket pofázott össze, de pont emiatt a jobboldal jobbosabb részének fontos egyénisége volt évekig?

  Na, hát hiába volt róla szó, hogy esetleg csatlakozik a jobboldal jobbosabb részének jelenleg legfontosabb személyiségéhez, Donald Trumphoz, most keményen beleszállt a megválasztott elnökbe, ugyanis szerinte nem méltó a republikánushoz az a haveri kapitalizmus, amit Trump nyom.

  063 544093106
  Fotó: Marc Piscotty

  Konkrétan azért kritizálta Trumpot, mert különmegállapodást kötött a Carrier nevű céggel, hogy utóbbi ne vigyen el 1100 munkahelyet Indianapolisból Mexikóba. Palin szerint ez ellentétes azokkal a szabadpiaci elvekkel, amelyekre Amerika épül, és amelyeknek része, hogy a cégek maguk választhassák meg, hol és mit csinálnak. Ha pedig rossz helyre viszik a termelést, akkor a piac láthatatlan keze kell, hogy megbüntesse őket.

  Szóval nem várt helyről kapott ütést Trump, és még el se kezdett kormányozni. A napokban a kínaiakat is magára haragította, de vajon ki lesz a következő? Reméljük a Veszett Kutyát nem hozza ki sodrából, mert abból bajok lennének.

  De az egész dologban egyébként az a legszomorúbb, hogy életemben először igazat kell adnom Palinnek :(

 • Különös módszerrel népszerűsíti a méheket Mohamed Hagras, egy egyiptomi méhész. A férfi csak "méhszakállnak" hívja a mutatványt, melyben rengeteg méhet csábít az arcára. Nem is véletlenül, ugyanis a végeredmény tényleg olyan, mint ha rovarokból álló szakálla nőtt volna.

  A 31 éves férfi több versenyen és rekordkísérleten is részt vett már méhszakállával, de nem csak emiatt csinálja.

  A célom az, hogy megmutassam, a méhek nem aggresszívak.

  - mondta a férfi, aki minden egyiptomit meg szeretne győzni a méhek hasznosságáról. Szerinte olyan dolgokat állítanak elő, amik segítenek az embereknek és jól jönnek a mezőgazdaságban is. A méz és a pollen mellett ráadásul gyógyítani is lehet a segítségükkel.

  (Reuters)

 • Bár az is lehet, hogy nem is vakarózik, csak szereti, ha bőrszalagok kényeztetik a hátát.

  Először amúgy azt hittem, hogy lassított felvételt nézek, de aztán közben kiderült, hogy nem, tényleg ilyen óvatosan mozog a gazdája székre akasztott táskája alatt. A kutyaélet apró örömei. 

 • Egy névtelen bejelentő infója alapján valószínűleg megtalálták a dachaui láger két éve ellopott vaskapuját, azt, amelyiken a hírhedt „Arbeit macht frei”, a „munka szabaddá tesz” felirat is rajta van.

  A 100 kilós kapu a hírek szerint Norvégiában, Bergen mellett van, a német rendőrség még csak fényképen látta, de az alapján szerintük valódi.

  kapu
  Fotó: Polizei Bayern

  2009-ben a hasonló feliratú auschwitzi kaput is ellopták. Azt utóbb szintén Skandináviában találták meg: egy Anders Hoegstroe nevű neonáci volt a megbízó, őt emiatt két évre ítélték.