Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valószínűleg ön is átélte már, mennyit kell várni a sürgősségi osztályon kéztöréssel, kisebb sérüléssel, nem életveszélyes panasszal. Persze mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Nekem például egyszer az volt a legnagyobb bajom, hogy úgy belerúgtam otthon az ágy szélébe, hogy eltört a kislábujjam. Persze most röhög rajtam, de felebaráti szeretettel kívánom, hogy hasonló élményben sohase legyen része: az a kis bőrdarab ott a lábunkon a benne lévő pici törött csontocskával pokolian tud fájni. És akkor tanulja meg igazán, hogy enélkül a látszólag semmire se való szervecske nélkül alig lehet járni. A sürgősségin azért elég hamar kiderült számomra, hogy más baja bizony lehet nagyobb az enyémnél. Több óra várakozás után így én voltam a legutolsó, akit egyáltalán megnézett egy orvos.

  De van, aki nem tud ennyire türelmes lenni. Ebben pedig nincs különbség egy átlagos magyar kórház és a rendkívül fejlett Ausztrália egyik jól felszerelt kórháza között, merthogy mindkettőbe emberek járnak. A különbség talán annyi, hogy Ausztráliában mindezt igyekeznek elmagyarázni a betegnek. Ettől pedig azt remélik, hogy az amúgy is súlyos helyzetből nem lesz egy másik vészhelyzet. Ha ön már verte ököllel a pultot egy sürgősségi osztályon vagy üvöltözött a betegfelvételnél, nézze meg ezen a kis felvilágosító filmen, mi zajlik mindeközben. (via SA Health

 • Mi a hétvége gólja, ha nem ez? A szombati Championshipban (angol másodosztály) lejátszott Burton Albion–Norwich City meccsen történt az 52. percben. Egy vendégakció végén Steven Whittaker külsővel akart nagyot rúgni, de csak nagyon ellőtte a kapu előtt keresztbe. Szerencséjére éppen ott állt Cameron Jerome, aki a lábát akarta beletenni a lövésirányába, de pechjére a labda kegyetlenül arcul csapta. És az öröm az ürömben, hogy így gól lett. Az igazi pech, hogy nem járt sikerrel az arculcsapás, a Burton négy perccel később belőtte a győztes gólt.

 • A kiszebáb égetés egy régi, téltemető népszokás, amiben egy telet szimbolázó, rongyból készült embert égetnek el egy máglyán, miközben tavaszköszöntő dalokat égetnek a fázós népek.

  Azonban akárhogy is kutattam a neten, arról sehol sem találtam adatot, hogy a szerencsétlen kiszebábot előtte egy lámpavasra kéne felhúzni, ahogy az a Kisalföld cikke szerint Hódmezővásárhelyen történt:

  Fotó: Délmagyar

  Nem túl szerencsés ötlet, az idősebb korosztályban rossz emlékeket ébreszthet.

 • Ez az öreg szekrény egy Homokmégyen élő idős asszonyé, akinek pénteken szörnyű napja lehetett.

  20172002121935
  Fotó: Police.hu

  46 éves unokája ugyanis ebédtájt rátört, hogy adjon neki pénzt. Amikor nem adott, a férfi dulakodni kezdett vele, majd erőszakkal elvette tőle ennek a szekrénynek a kulcsát, amiből kivett 400 ezer forintot. A nagymama kihívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták az unokáját, majd előzetesbe dugták.

  Attól félek, a nagymama lelki sebei lassabban fognak begyógyulni, mint ahogy a zúzódások eltűnnek a testéről. 

  (Ha nem érti a címet, kattintson ide.)