Orbán
10 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Barack Obama volt amerikai elnök.

  Angela Merkel német kancellárral együtt mentek a 36. Német Evangélikus Egyházi Napok (DEKT) egyik pódiumbeszélgetésére csütörtökön.

  Obama és Merkel a Brandenburgi kapu előtt, szabad téren tartott beszélgetésen - több tízezer néző előtt - elmondta, hogy "nagyon büszke" januárban befejeződött elnökségére, és a legnagyobb büszkeséggel az egészségügyi reform tölti el, amelynek révén 20 millióval növelték az ellátásra jogosultak számát és új szintre emelték a lécet a következő elnöki adminisztrációknak. Szerinte a nacionalizmus, az idegenellenesség és az antidemokratikus irányzatok erősödése miatt a nemzetközi közösség "válaszúthoz" érkezett és értékei veszélybe kerültek. Ezért most meg kell vívni egy "fontos csatát" a közös értékeket fenyegető erők ellen - mondta.

 • Kezdjük azzal, hogy nyilvános posztban tették közzé egy lap (oké, hogy propaganda, de akkor is) megkeresésére adott válaszaikat, még a cikk megjelenése előtt. Ez nem túl fair, mi is elég idegesek szoktunk lenni, ha egy ilyet megjátszik valamelyik minisztérium.

  De a tartalom is furcsa: a Momentumot ugye azzal cseszegetik mostanában, hogy a vezetői egy csomó HÖK-ös pénzt kaptak egyetemista korukban. Erre a Momentum visszavágott, hogy Zaránd Péter a posztjaiért csak havi átlagosan 57 ezer forintot kapott, és ezt egy hosszú levezetésben igyekeznek is bizonyítani.

  Nade!

  Egy posztért átlagosan tényleg ennyit kapott, de ha ezeket a posztokat párhuzamosan vitte, többet is egyszerre, akkor azért ez nem egy korrekt matekozás. Hiszen ha nekem két hónapon át van egy 50 és egy 100 ezres melóm is, akkor átlagosan tényleg 75 ezret kaptam a posztjaimért, de közben valójában 150 ezres fizum volt.

  Persze úgyis szimpátia alapján dönti majd el mindenki, hogy én menjek a francba, vagy a Momentum.

 • 4

  Vannak tematikus lakások a magyar piacon is (hála az égnek, mert nekik köszönhetően nem unalmas a lakáskeresés), az ókori téma pedig valami miatt igen népszerű.  Ez itt például egy egyiptomos , de korántsem az egyetlen, sőt nem is a  legdurvább .

  Szóval, ahogy mondtam, nem csak a háló ilyen, itt lehet böngészni a teljes galériát.

  Még több különleges ingatlanhirdetésért pedig kövessék az Urbanista Facebook-oldalát.

 • Minden kocsira felkerült a #Manchester felirat a hétfői terrortámadás áldozatainak emlékére. Vasárnap a futam előtt gyászszünet is lesz, a start előtt, a rajtvonalnál gyűlnek majd össze a pilóták egy percre.

  A Williamsnél az első szárny oldalára tették.