Antal, Antónia
-7 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pedig úgy volt, hogy igen, de végül úgy döntöttek, Springsteen szellemiségével ellentétes dolog lenne fellépni a gálán.

  A B Street Band, amely Amerika első számú Springsteen tribute zenekaraként hivatkozik magára, egy közleményben jelentette be a hírt, és a Főnök iránt érzett tiszteletükre és hálájukra hivatkozva mondták le a részvételt.

  Bruce Springsteen ugyanis nem tartozik Donald Trump rajongói közé, és akkor még finomak voltunk: többek között

 • Ma hatvan éve, 1957. január 17-én vezették be Magyarországon a modern lottót, bár ez nem azt jelenti, hogy aznap volt az első számhúzás: arra csak márciusban került sor. Ezen a napon csak az a pénzügyminisztériumi rendelet született meg (egy '56 végi kormányhatározat nyomán), ami felhatalmazta az OTP-t az állami lottó megszervezésére. A második világháború előtt is volt Magyarországon lottó, majd osztálysorsjáték, már a XVIII. századtól (a 90 számból 5 nyerő elvét még a genovai szenátorok választásának rendszeréből hozták), a világháború után viszont, már 1947-től (heteddiként a világon, a totózás kínált szórakozást szerencsejáték-függőknek.

  fortepan 15630

  A modern lottó történetében az első, március 7-i számhúzás után nem sokkal, már a hatodik játékhéten, április 11-én hatalmasat kaszálhatott egy játékos: az újbudai özv. Ring Sándorné 855 000 forintot nyert az első telitalálatos szelvénnyel. Hogy ez mennyire sok pénz volt? Nos, 1956 végén a havi átlagbér nem érte el az 1400 forintot, vagyis özvegy Ringné 650 havi, több mint 54 évnyi átlagbért nyert – a mai 258 300 forintos bruttó átlaggal számolva ez 168 842 889 forintnak felelt meg. (Ma a halmozódások miatt vannak ennél már sokkal nagyobb nyeremények is,)

 • Futott a metró felé és hiába pillantott rá a ráncfelvarráson átesett Széll Kálmán téren álló óraműre, mert az legjobb esetben is csak a moszkvai időt mutatta?

  Hát ennek most vége! Illetve nem egészen, a művészi totemoszlop tetején továbbra is liberális összevisszaságban kószál az idő, vagy orwelli módon változtatja önkényesen valaki, döntse el mindenki világnézete szerint, a lényeg hogy az továbbra is használhatatlan. Ámdeviszontazonban:

  Mostantól értelmet is kapott az óraoszlop és immár használható időt is mutat. Nem kellett ehhez más, csak a szegény ember Banksyje, aki partizánakció keretében felstreetartkodott rá néhány órát, celofánnal rögzítve. Persze az elemcserére már nem gondolt, így a dolog addig működik, amíg azok a nagy hidegben le nem merülnek, de bízzunk abban, hogy az érintett illetékesek találnak majd hozzá megfelelő pályázatot, biztos akad egy Összeurópai Időszinkronizációs Program, és néhány millióból lesz, aki kéthetente kicseréli a ceruzaelemeket. Ha nem, hát, amíg ezek az elemek kitartanak, addig lesz valami értelme az óraoszlopnak.

 • Reggel, munkába gurulás közben láttam meg ezt a nagyon érdekes jelet az úton. Roppant nehéz volt észrevenni, szinte teljesen eltakarta a jég. 

  Kicsit közelebbről tüzetesen megszemlélve azonban előtűnt, és összeállt az ábra! Kerékpárút!

  Valószínűleg a jégtől nem vette észre az illetékes takarító sem, azért maradt így.