Zsuzsanna
-2 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Gábor fotózta le a Máv-Start-Zrt. (valószínűleg a Máv-Start Zrt. lesz, csak nem tudják leírni a nevüket) felhasználóbarát megoldását a Nyugatinál. A vasutasok autói a járdán, az utasaik az úttesten.

  • A tömeges normafai évkezdő üvöltés nálunk egyszeri esemény volt, a svédek azonban nem középiskolás fokon űzik a műfajt: Uppsalában az egyetemi hagyomány szerint minden este, pontban tíz órakor kezdődhet az ordibálás, helyiül flogsta.

    A név eredetileg egy egyetemi városrészé, innen indult az egész a nyolcvanas években. Hogy pontosan hogyan, arról több verzió kering: állítólag fizikus hallgatók kezdték; van, aki szerint egy öngyilkos hallgatót sirattak el így a társai, mások szerint csak egy vizsgaidőszak feszültsége jött ki többekből, mindenesetre ott is kollektív feszültséglevezetés a funkció. A megfelelő idő pontban este tíz óra, ilyenkor kell kiordítani az ablakon, aztán többnyire mások is csatlakoznak. Az egyetem a flogsta-ordítást a saját tradíciói között tartja számon.

  • image-2

    Benedict Cumberbatch és Tom Hardy 2007-ben, amikor a családjukon kívül jóformán senki nem is tudta, hogy ők ketten vérmes hollywoodi színészálmokat dédelgetnek forgatta le a Stuart: A Life Backwards című, egyébként kifejezetten jó filmet. Cumberbatch egy Alexander Masters nevű írót alakít benne, aki egy barátja, a mentális problémákkal (is) küszködő Stuart életét krónikálja.