Ottó
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezt is megértük: A Keleti pályaudvaron reggel üzembe helyezték a teljesen elektronikus nemzetközi jegykiadást nyújtó gépet, mellyel megszűnik a hosszú jegykitöltési idő és akár 1 perc alatt is kaphatunk jegyet Európában bárhova.

  15
  Fotó: Huszti István

  Mit is tud ez az új rendszer? Először is helyettesíti a kézzel írt jegyeket. Szoftveresen egy nemzetközi menet- és helyjegykiadási rendszerhez csatlakozik, ahhoz a rendszerhez, ami a másik irányban már működött: bármelyik német vagy francia (például) jegypénztárból lehetett magyarországi belföldi intercitykre jegyet vásárolni, innentől ez itthonról is lehetséges.

  A rendszer úgy van kialakítva, hogy az aktuális díjszabásokon túl minden kedvezménnyel tisztában van, és automatikusan a legolcsóbb változatot kínálja fel a pénztárosnak és az utasnak, keresgélés, telefonálás nélkül. Így akár egy Budapest–Prága menet- és helyjegyet például mindössze 59 másodperc alatt kapott meg az utas, egy másik pedig az otthon kikalkulált árból négy és fél eurót takarított meg.
  (iho)

 • Megvan ez a kép a 61 éves JK Simmonsról, a Whiplash című film Oscar-díjas színészéről?

  Screen Shot 2016-07-01 at 22.33.45.png

  A fél internet azt találgatta, miért kell ennyire kigyúrnia magát, és arra jutott, hogy az Igazság ligája-film kedvéért. Igaz, Gordon felügyelőt, egy ballonkabátos zsarut alakítja benne, és nem egy szuperhőst, de jobb híján ez a magyarázat ment át a köztudatba. 

  Simmpns most tette tisztába a dolgokat: egyszerűen szarul érezte magát a bőrében, elhízott és puhány volt, ami nem tetszett neki, így egy személyi edző segítségével, kemény melóval lefogyott, és szálkásra súlyemelte magát. Volt már ilyen, mondta a Business Insidernek adott interjúban, amikor az HBO-nak forgatta az Oz című sorozatot, amiben egy neonáci fazont alakított, 113 kilósra hízott, és nagyon nem úgy nézett ki, mint az Árja testvériség rettegett főnöke. Akkor is lefogyott és gyúrt, és ugyanezt tette most is. A kép egyébként áprilisi.    

 • Mert sokkal tovább tart eljutni Sopronba, mint amire számítani lehetne. Van a 84-es és a 85-ös főúton a jó idő meg a nyár miatt eleve hatalmas forgalmon és időről időre megismétlődő baleseteken kívül is minden, mint a búcsúban: gyalogos tempóban száguldozó traktorok, városnéző ritmusban andalgó kamionok, és ami a legjobb, félpályás útlezárások betonozás miatt. Legalább fél, de inkább egy órát érdemes rászámolni a soproni útra, pláne, mert persze a fesztivál miatt a városban is hatalmasak a dugók.

  Ön szerint normális, hogy a Nagy Fesztiválra vezető út kezelőjét nem érdekli a munkálatok ütemezésekor, hogy mikor van a Nagy Fesztivál?

  • 472
   Nem.
  • 436
   Épül-szépül az ország, miért nem lehet egyszerűen csak örülni?!
  • 302
   Persze.
 • Az Egyesült Államokban megmaradt még valami a vadnyugatból: a marha- és lóaukciók. Kalapos texasi kikiáltók elképesztő sebességgel kántálják a matekot, hogy melyik állat éppen mennyibe kerül. A Vine-on pedig most külön csatortnát indítottak azok, akik meglátták a dologban a zenét, az igazi hamisítatlan rapet. Egy kis beat a szöveghez és máris pörög a comptoni típusú buli.

  Mutatnánk a Ludacris-féle iskola legjobb versenyzőjét:

  Ez pedig egy 2pac-esített versenyző:

  Ha kíváncsi a többi iskolára, nézze meg a Slate összeállítását.