Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BKK azt írta a Facebookon, hogy az út is beszakadt, emiatt a 212-es busz mindkét irányban a Jagelló úton át közlekedik, nem érinti a Csörsz utcai megállót. A BAH-csomópontnál és a Sirály utcánál, a 110-es és a 112-es autóbusz megállójában lehet felszállni.

  cso1
  Fotó: Olvasónk, Gergő
  cso2
  Fotó: Olvasónk, Gergő
 • Kanada északi részén augusztus közepén hatalmas kiterjedésű erdőtüzek voltak, a füstjük megkezdte útját a légkörben. Az Időkép szerint a füst a légkör felső részén uralkodó erős nyugatias áramlással Európa, és így hazánk fölé is eljutott.

  szabea93-fust.png-2017-08-22-11-42-47.png
  Fotó: Időkép

  A füst fátyolos megjelenésű sávok formájában elsősorban a reggeli műholdképeken is jól látható, sőt a reggeli és esti órákban időnként szabad szemmel is megfigyelhető az égen. Az Időkép Tihanyban működő webkamerája is megörökítette:

 • Wayne Rooney hétfő este meglőtte a 200. gólját a Premier League-ben, már az Evertonba visszaigazolva talált be a Manchester City pályáján.

  Ez önmagában is elég különleges már, Rooney is megemlékezett a találatról Twitteren, azt írva, hogy jó pár ismerős arcot látni.

  Hármat egészen biztosan látott, négy éve, amikor még a Manchester United játékosaként lőtt gólt a városi riválisnak, legalább három bérletes ott volt, egyikük ráadásul most és akkor is ugyanazzal a mozdulattal gyalázkodott a Rooney-gól láttán.

  r5GeZHqR8ZhtZRNN6c5mZuOJpwh2kcfPaMPoLM4-P84?w=611&s=3f35f37c15fb
  Fotó: Reddit

  Amióta kitömték pénzzel, és erős csapat lett a Manchester Cityből, persze jóval értékesebbek a bérletek, mint korábban, így érhető, ha sokan ragaszkodnak a jó helyeikhez. Aki elég figyelmesen nézi a két képet, akár a kiemelt három arcnál több hasonlóságos is felfedezhet, de néhol kell azért némi képzelőerő is, négy év alatt pár gyerek elég sokat nőtt.

  via Reddit

 • Sajtos makarónit csinálok, de nincs itthon tej, helyettesíthetem túróval? - tette fel a kérdést egy random twitterező.

  (Jó, valójában cottage cheese-re kérdezett rá, ami nem olyan morzsálódós szilárd állagú, mint a mi túrónk, hanem majdnem krémsajtszerűen kenhető, de tejpótléknak kb. ugyanolyan bizarr.)

  Én egyszer majonézt tettem a kávéba, amikor nem volt itthon tejszín, és nem is volt rossz - válaszolt egy közepesen ismert sportszakíró Philadelphiából.

  (Oké, nem tejszín, half&half, ami fele-fele arányú tejszín+tej keverék, ne kötözködjünk már.)

  Az internet felrobbant. A Twitter népe azóta is felváltva minden idők hipszterségeként ünnepli, és a világ legundorítóbb dolgaként öklendezik az ötlettől. Az Index szerkesztősége nem különben. Hát ön szerint?

  • 149
   FÚJ
  • 127
   "Egyszer gusztustalansági versenyt rendeztünk; kiköhögtem egy marák turhát az asztalra, mire ő: kezdőtől nem rossz! És elővett egy szívószálat..."
  • 67
   Tulajdonképpen akár meg is kóstolnám