Péter
8 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Napokon belül utcára kerülnek a Fidelitas óriásplakátjai, amelyekkel "milliárdosok orrára koppint" a kormánypárt ifjúsági szervezete. A Fidesz 100 milliót ad a Fidelitasnak, hogy kétezer plakáton üzenjék: Botkát Soros, Vonát pedig Simicska rángatja marionett bábuként. 

  Az MSZP egyelőre közleménnyel reagált: "Paródia, hogy pont a Soros György által pénzelt Fidesz kiabál Sorost az MSZP miniszterelnök-jelöltjével kapcsolatban. Javasoljuk, hogy a Fidesz javítsa ki plakátjait és tegye rá a saját politikusait, akik valóban tartották a markukat Soros Györgynek". 

  Tegnap a Jobbik is kommentálta a Fidelitas készülő plakátjait:  "Látható, hogy a Soros-ösztöndíjas, majd Simicska Lajos révén hatalomba került Orbán Viktoron végérvényesen úrrá lett a paranoia. A miniszterelnök már abban a stádiumban van, mint a viccbeli Móricka: mindenről ugyanaz jut az eszébe, jelen esetben egykori két pártfogója, Simicska Lajos és Soros György. Ez is alátámasztja, hogy égető szükség lenne a kormánytagok D típusú átvilágítására. A Jobbik a Fidesz ellenplakátjait nem fogja rongálni, nem is biztatunk ilyenre senkit. Az ilyen alantas eszközöket meghagyjuk a bolsevik módszerekkel dolgozó Fidesznek". 

  Bár az MSZP és a Jobbik egyelőre csak közleménnyel reagáltak a kormánypárti poszterekre, 2017 tavaszán, egy évvel a választások előtt érezhetően a pártok a közterületeken, óriásplakátokkal küzdenek meg egymással. Kronológiai sorrendben a történések: 

  1. A kormány nemzeti konzultációját "Állítsuk meg Brüsszelt!" feliratú poszterekkel támogatta meg. 
  2. Pár héttel később jöttek a Jobbik "Ti dolgoztok - Ők lopnak" plakátjai Orbán, Mészáros, Rogán és Habony arcaival. 
  3. A Momentum elkezdte átragasztani a kormány plakátjait, hogy azok immár ne Brüsszel, hanem Moszkva megállítására buzdítsanak. 
  4. A Fideszből szervezve megjelentek a jobbikos plakátokon a "Simicska-párt" és "csicskapárt" feliratok. 
  5. Nemsokára jönnek a Fidelitas plakátjai Sorossal, Botkával, Vonával és Simicskával. 
  6. Hamarosan megjelennek a Momentum plakátjai "Indítsuk be Magyarországot" felirattal. 

  És ki tudja, hol van még a plakátháború vége. Már ha vége lesz egyáltalán valaha. 

 • Az M1 időjárás-jelentése este hat után elég sokatmondóan hívta fel a figyelmet arra, hogy nem lesz mindig vacakul őszies az idő.

  „Május elsején, a munka ünnepén jó idő lesz, érdemes szabadidős programokat tervezni.”

  De mire gondolt a meteorológus? – tépelődhet a sorok közötti olvasáson szocializálódott vagy azt csak most tanuló egyszeri néző. 

  Csak nem erre?

  • A Munkáspárt és Momentum vonul az Andrássy úton,
  • a Városligetben az MSZP kormányváltó címen hirdetett programot, 11-kor, egy órával
  • később ugyanitt Gyurcsány DK Ferenc lép fel,
  • ezt a helyet választotta az LMP is,
  • a Hajógyári szigeten a Jobbik tart majálist.

  Ráadásul a Fidesz nem tart központi rendezvényt.

  Mire gondolt a meteorológus?

  • 55
   A szerző paranoid, menjen inkább pihenni Grazba
  • 50
   Nem tudta, hogy nincs fideszes központi rendezvény
  • 22
   A meteorológus titokban ellenzéki
 • Míg nálunk igény szerint lehet választani, hogy  moszkvás vagy simicskás matricákkal hekkeljük meg az épp aktuális politikai plakátokat, a tengerentúlon a trumpellenes stickerek közben már művészi magasságokba emelkedtek.

  Ez az Instagram összeszedte a legjobbakat, van köztük klasszikus putyinos-smárolós és horogkeresztes is. Ezen pedig a következő választásokon állítólag indulni kívánó Kanye West és Trump szerelmét ábrázolja, és egy gyűlölet-alapú Tindert reklámoz:

  #resist #trump #trumpmemes #resisttrump

  Resist Trump (@resistrump) által megosztott bejegyzés,

  (Mashable)

 • Az áprilisi átadás csúszik egy kicsit, de már a végéhez közeledik az építkezés, az első dolgozók pedig hamarosan elkezdenek beköltözni az Apple anyahajójába. Az épülettel kapcsolatban kb. minden részlet elképesztő. 5 milliárd dolláros beruházás, ami forintba átszámolva olyan sok pénz, hogy le sem merem írni. 

  13 ezer ember fog itt dolgozni nemsokára, viszont csak 11 ezer parkolóhely lesz a garázsban, úgyhogy biztos lesznek majd viták, veszekedések a későn érkezők között.

  Ez egy egészen friss légifotó az építkezésről, április 28-án készült:

  $5 billion will house 13000 employees in over 2.8 million square feet of office space and will have nearly 80 acres of parking to accommodate 11000