Hella
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dühös olvasói levelet kapott a Délmagyar a hídi vásár egyik attrakciójáról, a rúdhoz rögzítve körbe-körbe járó pónikról. A Belvárosi híd újszegedi lábánál ezer forintért öt percre ülhetnek pónira a gyerekek.

  2
  Fotó: Kuklis István / délmagyar.hu

  A lapot megkereső olvasó, Borek Edina szerint "a lovacskák fizikálisan és lelkileg is sérülnek ettől az állandó körözéstől, monoton bambulástól".

  Számomra felfoghatatlan, miért kell az állatokat egész nap a tűző napon egy monoton blődségre kényszeríteni

  - írta.

  A Délmagyar megkereste a pónikarusszel üzemeltetőjét, Petrik Tamást, aki elmondta: 30 éve csinál pónikarusszelt vásárokban, és máskor is meg kellett küzdenie már állatvédőkkel, akik szerinte nem értenek a lovakhoz. Már a kecskeméti karácsonyi vásárban is ráküldték a hatósági állatorvost, de az mindent rendben talált.

  Petrik azzal érvelt, hogy a lónak más a hőháztartása, mint az embernek, a legelőn is a napon vannak, máshogy élik ezt meg, és szerinte munkaállatként dolgozni is szívesen dolgoznak, lelkileg és fizikailag sem sérülnek attól, hogy órákig körbejárnak. Szegedre öt pónit vitt, cserélgeti őket, egy mindig pihenőn van.

  A Délmagyar megkérdezte volna a Magyar Póni Klub Szövetség véleményét is, ők a körülmények ismerete nélkül a konkrét esetről nem nyilatkoztak, de általánosságban leírták: önmagában az, hogy a póniknak melegben gyerekekkel a hátukon kellett sétálniuk, még nem nevezhető állatkínzásnak.

 • Oké, vághatná rá a kedves olvasó, ki a pöcs NE tudna BANÁNT csábítóan enni, ugye? Fallikus szimbólum, miazmás, nem? Hát meg kell nézni a videót, amin százan igyekeznek abszolválni a feladatot, és nem mindenkinek sikerül, sőt.

 • Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, elkezdődött Budapesten a nagyszabású, Családok Világtalálkozója (Európai Életvédő Fórum) nevű háromnapos rendezvény. Az első napon demográfusok és családpolitikusok mellett beszélt Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Balog Zoltán, illetve az amerikai jogvédők által homofóbnak és gyűlöletkeltőnek címkézett Allan C. Carlson, valamint az azonos neműek házassága és a béranyaság ellen küzdő francia Ludovine de La Rochere is. A sajtó kordonokkal elkerített részen vehetett részt a demográfiai fórumnak nevezett grandiózus rendezvényen, és habár az interjúkészítés lehetőségét felkínálták a szervezők, végül az előadók elfoglaltságára hivatkozva azt mondták: nem tudunk velük beszélni.

  Ma valakik molinót feszítettek ki a Várkert Bazár fölé: Anyaszomorítók, ezzel a felirattal várják a konferencia résztvevőit. A 444 úgy tudja, molinót kifeszítőket a rendőrség igazoltatta, a molinó maradhatott. A rendezvény egyik szervezője kollégánknak elmondta, hogy remek bent a hangulat, és nem értik molinót. A kérdésre, hogy tudja-e, hogy kik feszítették ki az üzenetet, azt felelte:

  az a nagyon furcsa nevű szervezet, tudja, amelyiknek a nevében egy q-betű van.

  Szerinte ennek az akciónak nincs hatása, nagyon sajnálja egyébként a molinót, mert csak annyit érnek el vele, hogy letakarják ezt a szép épületet.

 • Óriási cosplay buli van Atlantában, az anime és a képregények szerelmesei három napon át.. izé, szóval csinálnak dogokat együtt beöltözve. Hogy pontosan mit is, azt én azt hiszem sosem fogom tudni értelmezni, ez az a szubkultúra számomra teljességgel megfejthetetlen, egyszerűen nem értem miért jó ez az egész szerepjátékos és beöltözős történet. De azt el tudom fogadni, hogy van aki imádja ezt és egy ilyen háromnapos MomoCon találkozó az atlantai Világkongresszusi Központban élete csúcseseménye, hiszen a világ olyan nagy és érdekes, az emberek sokszínűsége pedig nagyszerű. Az biztos, hogy Hófehérke jól érezte magát, hazamenni is alig akar: