Miklós
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindenki kedvenc falvédője még 2000-ben kelt el a Blitz galéria árverésén: Szabó Eszter Ágnes a kedvenc énekesét és imádott nagymamáját hímezte a műre.

  Azóta már sajnos egyikük sem él, a képzőművész viszont most újragondolta a falvédőt, amely az eredetihez képest némi ráncfelvarráson esett át: a szereplők több ráncot kaptak, a szatyrot pedig ezúttal Bowie cipeli Zalai Imréné helyett.

  A képre a Blitz Galéria téli aukciós kiállításán lehet majd licitálni, sok egyéb neves, modern magyar művész alkotása mellett.  A kiállítást december 8-án, este 7-kor nyitja meg Hajós András.

 • A Wefood nevű dán bolt lejárt élelmiszereket árul. No, nem azért, mert át akarják vágni a vevőket, hanem így küzdenek az éhezés és a szegénység ellen. A lejárt, de még fogyasztható ételeket ugyanis 40-50 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni, a profit pedig egy DanChurchAid nevű jótékonysági szervezethez kerül.

  Dániában teljesen legális lejárt termékeket árulni, már amennyiben nem reklámozzák őket és nem veszélyesek. A Wefood a helyi szupermarketekből kapja felajánlások formájában a lejárt élelmiszereket, amiket önkéntesek gyűjtenek be és adnak el.

  Elképesztően népszerű lett egyébként a boltban vásárolni, hisz nem elég, hogy féláron lehet hozzájutni a még mindig jó extra szűz olívaolajhoz, de ezzel még nincsteleneken is segítenek. Így a Wefood egy második boltot is nyit Koppenhágában. 

  A DanChurchAid szerint 800 millió ember fekszik le úgy, hogy éhes, miközben a megtermelt élelmiszerek 30-40 százaléka világszerte a kukában végzi. Dániában egyébként már mobilalkalmazások is vannak, amikkel az ételpazarlást próbálják visszaszorítani. (via)

 • „Mikulás nap alkalmából kis meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Kazincbarcikán", kezdődik a police.hu híre, az alábbi sofőr arcára pedig pontosan az van ráírva, ami az emberben az ilyen rendőrségi kedveskedéssel kapcsolatban rögtön felmerül. A fenti linken azért akad egy-két vidámabb kép is. Áradjon a szeretet!

  4 778
  Fotó: Police.hu
 • Emlékeznek még talán korábbról, de ha nem, akkor most elmondom, hogy pár hónapja komoly vita volt az interneten arról, hogy ha a kutyák nadrágot hordanának, akkor pontosan hol is kéne legyen annak a nadrágnak a dereka. Rajzos formában összefoglalva ez volt a két lehetőség:

  uax7keje45ns39f5aumq.png
  Fotó: internet

  Na, most viszont van válasz is: az USA-ban lévő Bellevue rendőrkapitányságra tette ki ezt a fotót erről a furcsa ízlésű kutyáról, az internet meg egy emberként lélegzett fel, hogy aha, akkor így.