Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A teniszben is elkezdődött 2017, az év első Grand Slamje éppen hétfőn kezdődött Ausztráliában, és mindjárt olyan nevek léptek pályára, mint a világelső Andy Murray vagy éppen Roger Federer és Stan Wawrinka.

  Utóbbi a jelek szerint baromi jó erőben van, bár kicsit mintha még szétszórt lenne, de erről ellenfele, a szlovák Martin Kližan tudna a leghitelesebben beszámolni, miután egy labdamenet végén Wawrinka kis híján kivégezte.

  És nem véletlen a kivégzés szó használata, hiszen az ötödik, döntő szettet játszották, az eredmény 4-4 volt, és Kližan nem valószínű, hogy a meccs feladására készült.

  A szlovák mintha tudta volna, hogy esélye sem lesz azt a menetet megnyernie, és amikor visszaadta a labdát, egészen meglepően reagálta le, elkezdett a háló felé sétálni, mintha a strandon lenne. De ebben a sportban az óvatlanság bizony kellemetlen következményekkel járhat, és arra valószínűleg nem számított, hogy a svájci egy gyilkos lecsapással éppen őt fogja eltalálni. Kližan meg összekuporodott és a meccset innen jól el is veszítette.

 • Egyáltalán nem új, de méltatlanul kevés nézettséggel bír az alábbi videó, így ha szabad tanácsolnom: amennyiben egy 34 másodperces videóra van ideje így hétfőn, a munkaidő vége előtt nem sokkal, akkor ez legyen az.

  Ahogy a poszt címe is jelzi, nem látunk mást, mint egy nagy nagyítóképességű teleszkópon át filmezett jelenetet Naprendszerünk életéből. A kétszeresére gyorsított pompás felvételen a Naptól 1,4 milliárd kilométerre keringő Szaturnusz bukkan elő a mi Holdunk takarásából. (A Hold körülbelül 384 ezer kilométeres távolságra van a Földtől.) A 2007. május 22-én rögzített csillagászati esemény – azaz a Szaturnusz-fogyatkozás – maga nem annyira ritka, viszont általában csak a Föld kisebb területeiről lehet megfigyelni. Legutóbb 2014-ben volt hasonló, akkor Ausztráliából két alkalommal is jól meg lehetett figyelni a jelenséget, legközelebb pedig 2019-ben lehet rá számítani, ugyancsak Ausztráliában

 • Renitens állatok színesítették a mexikói bajnokság hétvégi mérkőzését a Pachuca és a Chiapas csapatai között. A játékvezetőnek előbb egy kutya, majd később egy macska miatt kellett félbeszakítania a játékot, a bíró a második esetnél már nehezen őrizte meg komolyságát. A nagyobb kalamajkát az idétlenül rohangászó eb okozta, a macska csak arisztokratikusan üldögélt a gyepen, majd a játékvezető közeledésére sietve eltűnt egy reklámtábla mögött.

  Ha ennél is bájosabb állatos jelentet nézne, akkor melegen ajánlom Mr. Sirályt az ausztrál kupa döntőjéből.

 • Ed Metka lelkes gyűjtögető. Főként villamosokat gyűjt Boston és Philadelphia utcáiról, amik felett már eljárt az idő és selejtezésre kerültek. Metka célja, hogy pénzt csináljon belőlük, így felújítja őket és eladásra kínálja őket. Sajnos a biznisz még nem indult be, megfelelő kereslet hiányába, de sose tudni. A telepe mindenesetre jobban emlékeztet egy sírkertre, mintsem egy felújítás előtt álló járműpark tárolóhelyére.