Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Wang Jianlin a davosi világgazdasági fórumon beszélt arról, hogy mivel Kína az angol nyelvű filmek legnagyobb piaca a világon, mindkét félnek nagyon rossz lenne, ha Trump vámokkal vagy másmilyen módon akadályozná a két ország közötti kereskedelmet. Wang komoly érdekeltségekkel rendelkezik a filmiparban, többek között az amerikaiban is. Azt is elmondta, hogy hivatalosan is megüzenték Trumpnak, hogy nem örülnének a kereskedelmi háborúnak.

  Az üzletember arról is beszélt, hogy Hollywoodnak érdemes lesz odafigyelnie, hogy mi történik az ázsiai filmpiacon, mert ott egyre jobban mennek a helyi filmek, amik gyakran hétköznapi emberekről szóló játékfilmek. Wang szerint ezért az amerikai piacnak érdemes lesz a blockbustereken túl is erősítenie, ha versenyben akar maradni a gigantikus ázsiai piacokon. (CNBC)

 • 2015 nyarán számoltunk be róla először, hogy Emoji film készül majd Amerikában. Azóta már az is kiderült, hogy az egész okostelefonokban játszódik majd, illetve egy lelombozó videót is megnézhettünk tavaly év végén.

  Most jött az eddigi legdurvább hír a film tájáról, amikor kiderült, hogy ki lesz a szar emojinak (*) a hangja:

  Nem más, mint Sir Patrick Stewart, aki a Star Trek: Az új nemzedék című sorozatban lett híres, de a fiatalabb filmnézők főleg az X-Men filmekből ismerhetik, ahol ő alakította  Charles Xavier professzort.

  Az emoji film egyébként arról fog szólni, hogy mi történik akkor ha egy emoji nemcsak azt az érzést érzi, amit "képviselnie" kellene, hanem az összes többit is.

 • 16123962 636708089849819 9092550025963110400 n
  Fotó: Pete Souza / instagram

  Barack Obama hivatalos fotósa hátulról kapta el a pillanatot, amikor minden szem Obamára szegeződik, a távozó elnök pedig leinti a riportereket az utolsó sajtótájékoztatóján.

  Nagyon szépen elkapott utolsó jelenete ez egy viszonylag történelmi eseménynek. Még egy kis feszültséget is sikerült belecsempésznie az egyébként kedélyes hangulatú sajtótájékoztatóba, azzal, ahogy az első sorban ülő két riporter megpróbál feltenni még egy kérdést, amikor Obama már legyint, hogy ennyi volt. Vajon mit akartak még megkérdezni?

 • Amikor levettem a Lidlben a polcról ezt a Budapest-salátát, még csak a neve fogott meg. Aztán megfordítottam a dobozt, és a másik oldalán ez fogadott:

  Első pillantásra azt hittem, hogy azért van ennyi felirat a fenekén, mert szokás szerint 3-4 nyelven szerepelnek ott az összetevők, de nem! Ez csak és kizárólag a magyar nyelvű lista.

  Persze azért vannak ilyen sokan, mert az összes összetevőt összetevő összetevőt is felsorolják, de akkor is elég horror. A telefonos fénykép egy kicsit becsillogott, de ha valaki ez alapján szeretné elkészíteni az ételt, csak szóljon és feltétlenül megírom neki, mi nem látszik. (A jobb széle nem hiányzik, ilyen furán van tördelve.)

  A Budapest-saláta amúgy viccen kívül nagyon finom, méltán szerepelhetett volna a szemétkedvelők ebédlistáján. Ugyanolyan kéjes borzongással ettük, mint a gyorséttermekben a tök ciki, de nagyon jóízű hulladékokat.