Zalán
6 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • John Legend amerikai énekes rövid meglepetéskoncertet adott az a londoni St. Pancras pályaudvaron szerdán, a zongora világnapján. 

   Legend közvetlenül a koncert előtt üzent a Twitteren  

  Épp most érkezem a St. Pancrasra. Ott áll még az a zongora?

  A St. Pancrason évek óta áll két zongora, melyeken bárki zenélhet, és általában szokták is használni.

  A rövid koncertet, mint az látszik is, elég sokan rögzítették. Őszintén szólva nekem kissé ijesztő is, hogy itt van egy énekes, aki csinál egy tök jó fej, spontán dolgot, és csak telefonok néznek vissza rá. 

 • Cseh sör- és ételkínálatban aligha verte bármi a Dürer melletti Jaromír 68 sörkertet Budapesten, még ha az egész egy kollégium aljában és kertjében is volt berendezve. Nyáron tökéletes helyszín volt az esti sörözésekhez, nem volt túlgondolva, ki volt dobva néhány asztal meg szék, pár sörcsap, a kertben meg rohangálhattak a kutyák. 

  A söröző azt írja a honlapján, hogy már ők is ezerrel készültek a jó időre meg a nyári menüt tervezgették, amikor jött derült égből a villámcsapás: a hely tulajdonosa egyoldalúan felmondta a velük kötött, több évre szóló szerződést. Így péntek az utolsó nap a jól bejáratott helyen, utána már nem nyitnak ki. 

  jaromir
  Fotó: Jaromír 68 Sörkert Facebook

  Nyilván elég szarul érinti az ott dolgozókat a semmiből jött döntés, de most azon vannak, hogy a környéken folytathassák a bizniszt. 

  A hírek szerint amúgy a szomszédban a Dürer kert is bajban van a Liget projekt miatt, nem lennénk meglepve, ha ez is közrejátszana a Jaromír bezárásában. 

 • Az Akibic.hu szúrta ki a Western Wall News Facebook-oldalán azt a videót, ami bemutatja, mi történik azzal az évi egymilliónyi(!) kívánsággal, amit a világ minden tájáról érkezők dugnak be a Siratófal réseibe annak reményében, hogy az Örökkévaló majd teljesíti:

  Ha Ön is tett már így, ne omoljon össze azonnal. A falból kiszedett cetlik nem a kukába kerülnek, hanem összegyűjtik, és a helyi genizába helyezik, ahol a fontos, meg nem semmisíthető írásokat, könyveket tárolják. A nagytakarítást egyébként az április 10-én kezdődő pészah miatt végzik el.