Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van egy hátizsák: úgy lehet megtalálni, hogy Original USB Charging Anti-Theft Backpack. Ezt most szándékosan nem linkelem, mert utána soha többé nem fogja békén hagyni: nekem egyszer feldobta a Facebook, rákattintottam, és kész, vége, utána minden nap ötvenszer belefutottam, egészen addig, hogy jó, oké, tényleg ne a tízéves Fishbone-ban meg a tizenöt éves Budmilomban hordjam a laptopot. 

  Ez a táska pedig azzal reklámozta magát, hogy:

  • sokkal nehezebb kinyitni a cipzárját hátulról (azaz kilopni belőle valamit)
  • egy USB-kábellel közvetlenül a hátizsákról lehet tölteni a mobiltelefont
  • na meg tetszett is

  Szóval jó, megrendelem a világ túlsó feléről, és utána hátha békén hagy.

  De nem.

  Minden rosszabb lett.

  Utána már nem csak a Facebookon, hanem a leveleim között is találkoztam vele, kaptam nagyjából három e-mailt arról, hogy értékeljem a még meg sem érkezett hátizsákom.

  Aztán másfél hónap alatt megérkezett.

  És hogy érdemes-e megvenni ezt a hátizsákot?

  • ha háttal állunk egy tolvajnak, tényleg nehezen fog ebből bármit is kibányászni
  • viszont a 15,4 colos laptop éppen hogy, de kicsit neccesen fér bele (pedig erre van méretezve)
  • ja és az USB-töltő csak egy kimenet a hátizsák oldalán: magát a hordozható töltőt nekünk kell beszereznünk a táskához
  • viszont már hárman is megdicsérték, hogy milyen jól néz ki

  Az Index közszolgálati hátizsákos kiadását látták.

 • A halasi kórház vezetői is igencsak meglepődtek, amikor egyik volt betegük, Wellmann Dieter – akit a kiskunhalasi kórházban műtöttek korábban – azzal kereste meg őket, hogy két kamionra való kórházi felszerelést hozna Kiskunhalasra Regensburg­ból, írja  a helyi Mészáros Lőrinc-portál, a BAON.

  Az ottani kórház leszerelt, de még nagyon jó állapotban lévő eszközeit, sok esetben vadonatúj felszereléseit gyűjtötték össze és hozták el Kiskunhalasra, közölték.

  Száz darab több­funkciós kórházi ágy, matracok, éjjeliszekrények, kerekes székek, új nővér- és orvosi ruhák érkeztek – sorolta Lengyel János, a halasi kórház orvos-­igazgatója. Bár a fideszközeli lap szerint az elmúlt években százmilliós fejlesztések voltak, azért jól jönnek az eszközök.

  Dieter bízik abban, hogy hamarosan újabb segítséggel tud érkezni a dél-alföldi városba, ahova barátaival később is ellátogatnak majd, zárul a cikk.

 • vacuum-1-625x352

  Egészen fura helyeken csapnak fel az új Star Wars film marketingjének hullámai, a Samsung például ilyen robotporszívókat dobott piacra: 

  Vajon ilyenekkel takarítottak réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban a Halálcsillagon is? Biztos jó ötlet egy porszívónak pont Vader nagyúr asztmás hörgését kiadni speciális hangeffektként? Miért kerül száz dollárral többe a vaderes, mint a sima rohamosztagosos? Mi kerül egy ilyen izén 200 ezer forintba (799 dollár)? Megannyi kínzó kérdés.

 • A USS Ford repülőgép-hordozó önmagában is gigantikus konstrukció – százezer tonna a vízkiszorítása –, így nem meglepő, hogy az alkatrészei sem kicsik. Egy nemrég publikált videón bemutatták, hogy milyen, amikor a hajó horgonyt vet.

  A horgonylánc 438 méter hosszú. Egyetlen láncszeme is több mint hatvan kilót nyom, maga a horgony pedig 13 600 kilogramm tömegű. És ez még nem is a kategória rekordere, a Nimitz osztályú hajókon ennél is súlyosabb horgonyokkal dolgoznak.

  A 12,9 milliárd dollárért épített USS Ford a haditengerészet első új osztályú repülőgép-hordozója az elmúlt 40 évben. Hamarosan követheti a USS John F. Kennedy és a USS Enterprise is. A Ford a tervek szerint először 2022-ben hajózna ki.