Eszter, Eliza
12 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hat napja bújt ki az első vörös vércse fióka az őrmezői lakótelep 10. emeleti balkonládájában. Ma az élő webkamerán keresztül benéztem, hogy mi újság a fészekben, és örömmel jelenthetem, hogy már mind a négy tojásból kikeltek a tollasok.

  Mondjuk egyelőre nehéz lenne rájuk mondani, hogy cukik, és ha ezen a videón megnézzük, hogy mit és hogyan kapnak enni, akkor meg főleg. Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy előbb-utóbb biztos vörösek is lesznek, meg szépek is. Én legalábbis drukkolok.

  Enterprise Video Communications

 • Az oké, hogy a lezúduló víz telerakta a kikötött bringa küllőit hordalékkal, de hogy mászott fel a zöld kúszónövény egy nap alatt a kormányra?

  Ön szerint?

  • 426
   Egy méter magas volt az ár, felért a kormányig
  • 269
   A klímaváltozás miatt kifejlődött árvízi gyorskúszó indáról van szó
  • 228
   Valaki szépen feldíszítette a növénnyel a biciklit
 • A világon először Szlovéniában, egészen pontosan a maribori Pobrezje temetőben állítottak fel digitális sírkövet. A sírkő napelemmel működik és mozgásérzékelővel van felszerelve. Ha valaki megközelíti, akkor az elhunyt hozzátartozói által feltöltött videókat, képeket, szövegeket jelenít meg.

  Azon lehet vitatkozni, hogy ha ez elterjed, mennyire fogja zavarni a temetőbe látogatókat a képernyőrengeteg, mindenesetre Janez Mlakar leszármazottai most biztosan nagyon büszkék.

 • Az alkotmánybíróság szerdai ítélete alapján legalizálják a melegházasságot a Tajvanon. A döntéssel az apró szigetország lesz az első állam Ázsiában, ahol ez megtörténik. 

  Az alkotmánybírák ítélete nyomán most úgy kell módosítani a polgári törvénykönyvet két éven belül, hogy az lehetővé tegye azonos nemű párok házasságát. Ezzel valószínűleg semmi gond nem lesz, ugyanis  Tajvanon mind a kormány, mind az ellenzék, és a társadalom többsége is támogatja az ügyet. 

  (New York Post)