Eszter, Eliza
14 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A komárom-esztergom megyei Súr településen Faluszépítő Napot hirdettek, melynek keretében önkéntes felajánlások alapján ültettek virágot és fát. Az iskolások versei és az óvodások műsora után dr. Sólyom László volt köztársasági elnök köszöntötte röviden az egybegyűlteket - írja olvasónk.

  De a lényeg ekkor jött, ugyanis Sógorka Miklós polgármesterrel együtt elültették a falu központjában, közvetlenül a Beíró Helyiség előtt az új díszgalagonya fát, a korábbi 100 éves, betegség miatt kivágott gesztenyefa helyére. 

 • 588f91ad-2e24-45ad-8599-71e347209187.png

  Gyurcsány gyurcsányferenc Ferenc őrületes projektbe kezdett. Idén tízéves a hírhedt őszödi beszéde, és úgy néz ki, miután tegnap ledobta a hidrogénbombát, nem áll le a pontos évfordulós dátumig, és mindennap posztolni fog valamit. Konkrétan egy babatévés animációs bevezető után mond egy-egy új mondatot a beszéddel kapcsolatban. (Az első rész mindent ver, nézze meg, mielőtt az új részre klikkel!!)

  Felmerült korábban a szerkesztőségben, hogy a beszéd évfordulójára készüljünk-e valamivel, de minek, amikor elég Gyurcsány Ferencet szemlézni. Kollégám szerint teljesen biztos, hogy Gyurcsány ripacs Ferencnek Mr Stokes volt a kedvenc karaktere a Csengetett Mylord?-ból. 

   És akkor a lényeg végtelenítve, ha erre lenne szüksége:

 • A híres szakács Instagramjára hétfőn felkerült kép tanúsága szerint Bourdain együtt ebédelt az Egyesült Államok elnökével a vietnami Hanoiban. Ráadásul nem is egy elegáns étteremben, Bourdain későbbi tweetje alapján egy 6 dolláros menüt fogyasztottak el a büfészerű helyen, a cechet a szakács állta. 

  The President's chopstick skills are on point . #buncha #hanoi

  anthonybourdain (@anthonybourdain) által közzétett fénykép,

  A képaláírásból az is kiderül, hogy Obama jól bánik a pálcikával, de más részleteket a szakács nem osztott meg a követőivel. A Politico azt írja, a találkozás nem a véletlen műve: az ázsiai körútja keretében Vietnamba látogató Obama szerepelni fog Bourdain tévéműsorának (Anthony Bourdain Parts Unknown) legújabb epizódjában, az elnök és a szakács társalgásának részletei is innen derülnek majd ki. Nagy meglepetésekre azért nem kell számítani, a CNN tájékoztatása szerint az elnök vietnami látogatásáról, a vietnami kultúráról, emberekről és kajáról volt szó

 • A BBC tett ki egy videót arról, hogy tűzoltók mentenek ki csatornába esett kiskacsákat. 

  A kommentelők persze rögtön elkezdtek pampogni, hogy nem igazi hír, és miért kell ezzel foglalkozni, de magam sem mondhattam volna szebben, mint Lily Pesha a lassan 2000 lájkot elért kommentjében: annyi szörnyűséget látunk egész nap a hírekben, néha jó ilyen aranyos dolgokat is nézni.