Géza
1 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy nagyon lelkes Star Wars-rajongó fogta magát és az első Csillagok háborúja-filmből kiszedte R2D2 minden sípolását meg füttyögését, és a helyére egy brit akcentussal beszélő, kissé cinikus faszi hangját keverte. Mi meg röhögünk, de nagyon.

 • 2016 májusában írtuk az Indexen, hogy kipróbáltuk a Google egyik legújabb alkalmazását, a Spaces-t. Ebben regisztráció nélkül lehetett mindenféle tartalmakat megosztani emberek kisebb csoportjával. Nem tűnt instant klasszikusnak, de úgy tűnt, hogy lehet benne fantázia.

  google-spaces
  Fotó: get.google.com

  Nos úgy tűnik, hogy nem sikerült ebből semmit megvalósítani, ugyanis a The Verge arról számol be, hogy a Google április 17-én leállítja az alkalmazást.

  A Google-nél már hagyománya van annak, hogy a tavaszi nagytakarítás jegyében ezekben a hónapokban megszüntetnek olyan programokat, amik valamilyen oknál fogva kudarcot vallottak.

  John Kilcline termékmenedzser szerint más programokon kamatoztatják majd a Space-zel szerzett tapasztalatokat. Ebben még mindig a Hangouts a király, de a cél nyilván az, hogy az intelligens csevegőprogramjuk, az Allo fel tudja venni a versenyt a Facebookkal.

 • Leonardo DiCaprio nem dominálja különösebben a híreket, amióta tavaly Oscar-díjat kapott. Csinált persze egy filmet arról, hogy megdöglik a Föld, ha így folytatjuk, de ezt leszámítva alig szerepelt a hírekben. 

  Most viszont sikerült lázba hoznia az internetes oldalakat, ugyanis Thaiföldön vakációzik a haverjaival és még egy övtáskát is felvett a turistáskodáshoz.

  Az övtáska pedig az egyik legcikibb kiegészítő, amit valaki felvehet, úgyhogy rögtön elindultak a találgatások, hogy mégis mi lehet benne.  A legnépszerűbb tipp szerint az Oscar-díja van benne, de esélyes még az e-cigaretta, amit előszeretettel szív, esetleg a kalapja is elképzelhető, amiből több tucatnyi van neki. 

 • Ebben a rövid posztban szeretnék bemutatni önöknek egy nőt, aki igazán nagy karriert futott be az Egyesült Államokban. Azt azért nem mondanám, hogy példaértékű és követendő a pályája, de mégiscsak karrier. Gina Cheri Haspelnek hívják, és február elején nevezték ki a CIA igazgatóhelyettesévé. Ő az első nő, aki ilyen magas pozíciót tölt be az amerikai hírszerzésnél. A Központi Hírszerző Ügynökség vezetője kinevezésekor "példás titkosszolgaként és szenvedélyes hazafiként" méltatta.

  Több mint 30 éves szakmai tapasztalat áll mögötte. Ennek sajnos része volt az is, hogy Gina Cheri Haspel a múltban elég csúnya dolgokban vett részt. Például felelős volt foglyok kínzásáért külföldön működő amerikai börtönökben. 2002-ben például ő volt a parancsnoka annak a thaiföldi titkos börtönnek, ahol egy hónapon belül 83-szor alkalmaztak vízbefojtásos vallatást egy Abu Zubajadah nevű emberen, a fejét többször a falhoz is verték, hogy mondjon már valamit, mire rájöttek, hogy ez az ember semmilyen értékelhető információval nem rendelkezik.

  Később kisebb galibát okozott, hogy a kínzásokat videóra is vették. A felvételeket egy thaiföldi széfben őrizték, de 2005-ben jelzés érkezett a CIA-hoz, hogy a felvételeket sürgősen semmisítsék meg, és ebben az iratban Haspel neve is felmerült. Gina Cheri Haspel ekkor a Virginia állambeli Langleyben dolgozott, és főnöke utasítására gyorsan gondoskodott is a felvételek törléséről. Az akció jól sikerült, Haspelt előléptették.

  Gondolom, most már ön is kíváncsi, hogy néz ki Gina Cheri Haspel. Itt ezen a képen ismerheti meg közelebbről a nagy karriert befutott titkosügynök-nőt. Nem látja? Na látja! Gina Cheri Haspelről ugyanis egyetlen egy kép sem lelhető fel széles e világhálón.