Zita, Mariann
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elkezdték már a kicsomagolást az F1-csapatok Szocsiban a hétvégi nagydíj előtt, ilyenkor rendszerint az első szárnyak és a motorházfedők a garázs előtt szoktak napozni. Így van ez a McLarennél is, amely meglepetést tett az első szárny oldalára: a #BillyWhizz felirattal tisztelték meg a nemrég súlyos versenybalesetet szenvedő, amiatt mindkét lábfejét elvesztő brit pilótatehetséget, Billy Mongert.

  C-aRlSxXkAAvuKH
  Fotó: Twitter / McLarenF1

  Monger twitteres felhasználóneve a BillyWhizz egyébként. Monger megsegítésére gyűjtést indítottak, a McLaren és annak alkalmazottai elsőként osztották meg a felhívást, Jenson Button maga is 15 ezer fontot adott a már 760 ezer fontnál járó alapba.

 • Albínó Benett-kenguru született a Szegedi Vadasparkban. A fehér kölyök azonban érdekes módon egy szürke nőstény erszényében tanyázik, míg az albínó anya egy hagyományos színű kengurut gondoz. A furcsa eset nem félrelépés eredménye, és a kenguruszülészeten sem cserélték össze a néhány grammos kölyköket. A színanyag termelődésének zavara következtében kialakuló albinizmust ugyanis több gén is befolyásolja, így fordulhat elő, hogy még albínó szülőknek sem feltétlenül hófehér a kölyke, tudjuk meg az MTI-től.

  kenguruk feher 02
  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Állatkert

  A fehér kengurukra a vadonban éppen feltűnő színük jelent veszélyt, állatkertben azonban nem fenyegeti őket ragadozó. Szegeden sem először született fehér kenguru, közülük több sikeresen fel is cseperedett. A Bennett-kengurut szívesen tartják az európai állatkertek, mivel a kontinens éghajlati körülményei között is megélnek, fűtött házra télen sincs szükségük. A kifejlett korukban 13-18 kilogrammos állatok a mérsékelt égövi erdők és füves síkságok lakói Kelet- és Délkelet-Ausztráliában. Általában magányosak, de táplálkozáskor akár harmincfős csapatokba is verődhetnek. Főleg szürkületkor és éjszaka aktívak, napközben elbújnak pihenni. Fűfélékkel és más lágyszárúakkal táplálkoznak. A Benett-kengurunak van még egy érdekes tulajdonsága: ha izgatott vagy melege van, a mellső végtagjai nyalogatásával hűti le magát.  

  kenguruk feher 04
  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Állatkert
 • Én nem számoltam utána ennek a pénzhegynek itt alább, mert tátott szájjal nem tudok gondolkodni, és amúgy is, elhiszem, ahogy azt is biztos elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelő, az ország ötödik leggazdagabb embere nem csak egy stróman, aki amúgy a pénzt nem magának, hanem egy barátjának meg annak a pártjának gyűjtögeti, hanem egyszerűen mondva: okos. Szóval most csak így, különösebb kommentár nélkül, ideteszem mindbreakingnews mikroblogger gondolatmenetét:

  Mészáros Lőrinc 100 milliárd forinttal gyarapította a vagyonát.

  Százezerszer egymillió forinttal.

  Az év minden egyes napján 274 millió forinttal.

  Minden nap minden órájában 11 millió forinttal. Este lefekszik, reggel felébred, és mit lát? “Jé, 88 millió forinttal gazdagabb lettem.”

  Amíg alszik, annyit keres, hogy amikor reggel felkel pisilni, a tízezres kötegek a földtől a feje búbjáig érnek. Ezt a halmot minden nap háromszor megkapja. Az év minden napján. Egy évben 1100-szor kap annyi tízezrest, amennyi a földtől a feje búbjáig ér. Mert megérdemli.

  Két óra alatt megkeresi a Te panellakásod árát.

  Percenként 180 ezer forinttal. Egy perc alatt keres annyit, mint te egy hónap alatt. Mert olyan okos.

  625 bőröndnyi tízezer forintos. Egy kamionnyi tízezres. Az év minden egyes napján két bőröndnyi tízezressel megy haza. Na jó. Vasárnaponként nem.

  1000 darab luxuslakás ára a Belvárosban. Ötven háztömb. Ha kiadja albérletbe, havi 300 millió (napi 10 millió) forintot fial.

  2000 méter magas torony tízezer forintos kötegekből. Kétszer olyan magas torony tízezer forintosokból, mint a Kékestető.

  Másodpercenként 3050 forint. Egész konkrétan, ha meglát egy ötezrest az úton, nem éri meg neki lehajolni érte, mert nem jön ki órabérben. 

  Ennyi, legalábbis itt, de a mikroblogger hozzáírt még két mondatot, de azokat már el sem merem hinni.

 • De végül ennyiért kelt el madridi árverésen Velázquez Egy lány portréja című festménye. A kép hosszú időn keresztül egy család birtokában volt, de ők nem tudták, hogy ki festette, így azt sem, hogy milyen sokat ér valójában. Amikor úgy döntöttek, hogy eladják, az aukciós ház szakértői állapították meg, hogy ki az alkotó. 

  Velázquez valószínűleg nagyon fiatalon, 16-17 éves korában festette a képet 1616 körül. Azt, hogy ki vette meg a szomorú kislányt ábrázoló képet, nem árulták el. De az biztos, hogy nem viheti ki Spanyolországból, mivel a kulturális örökség része.

  kislány