Edina
-3 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dél-Amerika déli részéről, az Atlanti-óceánról, Afrikából és az Antarktiszról gyűrűs napfogyatkozást figyelhet meg. A fenti kép Chilében készült.A teljes napfogyatkozásra sem kell már sokat várni, de Európából az sem lesz látható sajnos. 2017 augusztusában Észak-Amerikából és Dél-Amerika északi részéről lesz megfigyelhető az ég elsötétülése - ha nem is délben.

 • Megszokhattuk, hogy a videojátékos Kickstarter-kampányoknál sok nullával végződő összegek szerepelnek, de a kisebb független fejlesztők projektjei mellett vannak azért jóval szerényebb igények is, csak ezek a projektek nem szoktak bekerülni a hírekbe. A kiegyensúlyozottság jegyében most mutatunk egy ilyet is, a Sick Chicken Studios nemrég indult kampányát; ők csupán 2000 fontot, azaz 730 ezer forintot akarnak összeszedni, ami a Blizzard főhadiszállásán nagyjából másfél pixel fejlesztői büdzséje lehet. A kis indie csapat egy Guard Duty nevű retrós kalandjátékhoz akar összeszedni ennyi pénzt, nem is tűnik rondának a maga pixelartos módján.

 • A Trump beiktatása napján milliókat megmozgató Women's March honlapján bejelentette: támogatja azokat a feminista csoportokat, amelyek világszerte sztrájkra hívják a nőket idén március 8-án. 

  A Women's March felhívása szerint a nemzetközi nőnapnak a gazdasági szolidaritás napjának kell lennie, és ennek érdekében egynapos demonstrációra buzdít. Ennek lényege az lenne, hogy a résztvevő nők:

  • egy napig nem végeznek sem fizetett, sem fizetetlen munkát,
  • nem vásárolnak,
  • vörös ruhába öltöznek a szolidaritás jeléül.

  A demonstráció az "A Day Without a Women", vagyis nagyjából Egy nap nők nélkül címet viseli. 

 • A két jeladós fekete gólya közül Tóbiás volt a gyorsabb: vasárnap reggel megérkezett a gemenci erdőbe, sikeresen landolt a bekamerázott fészkében. Zoltán jeladója utoljára február 21-én küldött jeleket a Nílus völgyéből.

  Tóbiást 1999-ben gyűrűzték meg Bogyiszló mellett. 2003 óta jár vissza ugyanabba a bekamerázott fészekbe, ahol ma is landolt. A fekete gólyák többsége március 15. után érkezik Afrikából a gemenci erdőbe, ahol a világ legnagyobb népsűrűségű feketególya-állománya tölti az idejét tavasztól őszig.

  Tóbiás életét webkamerán is követheti.