Vencel
8 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy 21 éves ausztrál beült egy mobilvécébe, de amikor ráült az ülőkére éles szúrást érzett a nemi szervén. És ekkor rémület  hasított bele, mivel ezt a szúrást öt hónappal ezelőtt már érezte egyszer, amikor péniszen csípte egy igen erős méreganyagot termelő vöröshátú pók.

  Az futott át rajtam: nem hiszem el, hogy megint megtörtént!

  Pedig megtörtént: a vécédeszka alól ugyanis előmászott egy nyolclábú fekete tettes, potrohán a jellegzetes vörös homokórával. Jordan ráadásul az első incidens óta tart a mobilvécéktől, és csak gondos ellenőrzés után mer ráülni a deszkára. Az esetből szerencsére az iszonyatos fájdalmon kívül nem lett komolyabb baj, a vöröshátú pók mérgére ugyanis 1956 óta van ellenszérum, és azóta egyetlen ember sem halt bele az állat csípésébe.

  (BBC)

 • Meglehetősen furcsa alkalmazással állt elő a London Sperm Bank Donors nevű cég, amivel a nők lényegében egy csomó paraméter alapján kiválaszthatják leendő gyermekük apját.

  A donorok potom 950 font (kb. 340 ezer forint) kifizetése után már hozzá is adódnak az app adatbázisához, ahol a nők többek között szem- és hajszín, végzettség, foglalkozás és személyiség alapján is szűrhetnek, hogy biztos megtalálják az igazit. Sőt, ha még így sem sikerülne jó fogásra akadni, akkor egy kívánságlistát is létrehozhatnak, ami jelez, ha megjelenik álmaik férfija.

  A spermabank szerint ez remek lehetőség a nők számára, hogy otthonuk kényelméből, anonimitásukat megőrizve választhassák ki az ideális alanyt. Persze kritikusai is akadtak az alkalmazásnak, a Comment on Reproductive Ethics egyik képviselője úgy gondolja, ez az apaság, sőt a szülőség teljes ledegradálása.

 • Ez a helyzet most a San-Szi tartománybeli Jung-cseng-ben.

  A Telegraph szerint gyakran előforduló jelenség, hogy a sós tavak elalgásodnak, amikor a felmelegedés miatt a tavak sókoncentrációja megnő - akár a normális értékek tízszeresére is. Ennyi sót az élőlények többsége már nem visel el, kivéve azokat a mikrobákat és baktériumokat, amik kifejezetten szeretik ezt a közeget. Ezek az élőlények színezik (általában) rózsaszínre a tavakat. Erről készült most ez a látványos légi fotó is: