Zsanett, Janka
14 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • jupiter-repul.gif

  De a legközelebb hozzá valószínűleg csak ezzel a videóval kerülhetünk, amit a NASA Juno szondájának friss képeiből ollóztak össze földi művészek.

  A Juno két óra alatt készítette ezeket a fotókat, miközben elrepült a Jupiter északi pólusától a déli irányába, a hatmegás csomag pedig másfél nap alatt érte el a Földet.

  Latest view of Jupiter from NASA's Juno spacecraft from Enneagon on Vimeo.

 • A leginkább a Star Trek Picard kapitányaként és az X-Men filmek Xavier professzoraként ismert Sir Patrick Stewart is ott volt hétfő délután a Wembley stadionban, ahol a 170 millió fontos futballmeccsként elhíresült play-off döntőben a Huddersfield története során először jutott fel a Premier League-be.

  "Sose kételkedtem benne, hogy feljutnak. Nagyszerű szezonunk volt, ez pedig egy csodálatos jutalom a végére" - mondta a meccs után Stewart, aki azt is bevallotta, hogy a nagy izgalomban már nem is tudta számon tartani, hol tartanak a tizenegyesek, de nagyon boldog, hogy végül a Terriereknek becézett Huddersfield rúgta jobban a büntetőket, mint a Reading.

  A yorkshire-i Stewart gyerekkora óta szurkol a szülővárosához legközelebbi klubcsapatnak, és még emlékszik rá, amikor a csapat utoljára szerepelt az első vonalban, amit akkor még nem hívtak Premier League-nek (1972-ben estek ki). Sőt, nemcsak szurkol, de ő az elnöke a Huddersfield utánpótlásneveléséért felelős akadémiájának is.

 • A nagy pánikot okozó tőrös darazsak szörnyen veszedelmesnek néznek ki, de tök ártatlanok. A méhek viszont nem csak ártatlanok, de annak is néznek ki. Egészen addig amíg nincsenek ennyien:

  Persze ettől még nem kell megijednünk tőlük! A fenti képet (itt a teljes méret)  a Magyar Természettudományi Múzeum posztolta a Facebookon a következő szöveggel:

  "Ha mostanában munkába, iskolába menet ilyen látvánnyal találkozunk, ne ijedjünk meg!

  Rajzó háziméhek (Apis mellifera) láthatók a képen. Az eredeti kaptárban új királynőt neveltek fel, és az eredeti (a régi) királynő ilyenkor néhány száz (vagy ezer) dolgozóval elhagyja a kaptárt, átengedi a fiatal királynőnek, és ezzel a dolgozósereggel elindul fészkelésre alkalmas helyet keresni, új kolóniát alapítani. Átmeneti szállásokon megpihen a raj, mint itt a képen is, miközben felderítő dolgozók járják a környéket, alkalmas helyet keresve.

  Nem kell tőlük ilyenkor tartani, pánikolni, a saját dolgukkal vannak elfoglalva, nem fog a rajzó csapat emberekre támadni.

  Az átmeneti szállásról rövidesen eltűnnek, amint megfelelő helyet találnak a kaptárnak. A méhészek ilyenkor oda szoktak vinni kaptárokat, hogy befogják a családot."

 • Eszetlen, mekkora tűzijátékkal ünnepelte a másodosztály megnyerését a Puskás Akadémia FC. Az ötperces műsor alatt valószínűleg Fel– és Alcsút összes kutyája átfutott a szomszéd megyébe.

  A tűzijáték fináléja pedig nappali világosságba borította az 1688+1 fős falut.