Jenő
3 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az „olasz gasztronómia Disneylandje” nyílt meg a héten Bolognában azzal a céllal, hogy idővel a római Colosseuméhoz hasonló látogatószámot produkáljon. Ez a FICO Eataly World, egy 100 ezer négyzetméteres gasztropark, ahol több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élőállat, egy fedett piac, egy konferenciaközpont, egy színház és mozi várja a látogatókat.

  A park látogatói megkóstolhatják és megvásárolhatják a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az élelmiszergazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival. A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell.

  A park célja, hogy évente hatmillió látogatót – ezen belül legkevesebb kétmillió külföldi turistát – vonzzon, ami meglehetősen ambiciózus, hisz a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

  Az ötletgazda egy Oscar Farinetti nevű vállalkozó, akinek Eataly nevű luxus étteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát. 

  (MTI)

 • Remek hirdetés jött szembe velem a minap, egy eladó lakás a Királyhágó tér és a Böszörményi út sarkán. Már eleve ritka, hogy egy ilyen nagy lakás egyben túlélte a szocializmust (bár ennek annyira különös alakja van eredetileg is, hogy csak bajosan lehetett volna feldarabolni). 

  Viszont ami miatt megakadt rajta a szemem, azok az egykori, 1931-es tervek amikkel hirdetik. Nem csak a lakás, sőt a ház eredeti alaprajza, de egy korabeli ingatlanhirdetés is fel van töltve mellé.

  Lehet, hogy a házak igényesebbek voltak, mint manapság, de az ingatlanhirdetési szövegek pont ugyanolyan blődek voltak akkor is:

  Már csak azért is érdemes megnézni a hirdetést, hogy mi minden változott azóta a házon és a lakáson. Na meg mert nagyon helyre kis ingatlan amúgy.

 • A hím imádkozó sáska valószínűleg a világ egyik legnagyobb lúzere, hiszen egy jó dugás után megeszi a csaja. Jó, ez köztudott, de látta is már, hogyan történik???

  Persze, minderről a sáska a Holló Színháztól is értesülhetett volna:

 • Olvasónk, Gábor, a miskolci Aldinál fotózott egy Mercedest, amelynek nem sikerült tökéletesen beparkolnia. Ha csak ennyit hall, akkor azt gondolja, hogy na megint egy tahó, aki mozgáskorlátozottak helyén áll, vagy több parkolóhelyet is elfoglal, hasonlók. De ezen a képen elsőre semmi ilyesmi nem látszik, nézze csak:

  miskolcipark

  Jó, hát mindkét oldalon ki van centizve, sőt, kicsit ki is lóg, de hát érthető, ha ilyen keskenyre szabják a parkolóhelyeket – korábban is volt már szó arról, hogy néha nem a parkoló tahó, hanem a parkolóhely van elméretezve. Szóval elsőre csak ennyi.

  De ha jobban megnézzük, akkor a tahóparkolónak hitt barátunk mégis csak az: ez a rész ugyanis, ahová beállt, azért olyan szűkös az autónak, mert valójában a gyalogosoknak van fenntartva. Úgyhogy ezért már jár a taps, bravó!