Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mondhatnám, hogy azért nagyon kemények, mert a kommunista utódpártok közül Kelet-Európában már csak nekik van parlamenti frakciójuk, és mert úgy néz ki, hogy még egy darabig lesz is. De most nem ezért mondom, hanem mert kiadtak egy olyan közleményt, amely brutalitásban kenterbe ver minden más pártot: 

  A Fidesz Hitlerrel is üzletelne

  - írták, ezzel pedig mérföldekkel lekörözték a DK-t, amely Szijjártó Péter tegnapi látogatásával kapcsolatban csak azzal a címmel adott ki közleményt, hogy "Szijjártó gyilkossal fogott kezet". Míg utóbbi egyszerű hírközlés, a szocialista kommunikáció szegecses korbáccsal legyinti arcon a sajtóanyag olvasóit. 

  Már akár a hitlerező szöveg is elég lehetne a dobogó legfelső fokához, a biztonság kedvéért visszanéztem a parlamenti pártok márciusi közleményeit, és így már egész nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ebben a versenyben az MSZP-t illeti meg az aranyérem.  

  A hónap legkeményebb című közleményei között gyakorlatilag mindegyik a szocialisták klaviatúrájából származik. Olyanokat írtak például, hogy "Botka László véget vet a fideszes fenyegetéssel kísért lopásoknak", vagy hogy "Jó reggelt, Lengyelország! Orbán bárkit és bármit hajlandó elárulni" és akkor sem finomkodtak, amikor azt mondták, hogy "A Fidesz ostobán hazudik, amikor a nők jogainak támogatásáról beszél".

  Ehhez képest a Fidesz sajtóosztálya szépirodalmi hangokat üt meg a "A Soros-szervezet törvénysértésre bátorítja a migránsokat" vagy a "A szocialisták már megint csak be akarják csapni a nyugdíjasokat" és a "Mit akar eltakargatni a hazugságokkal Botka László?" című közleményeivel.

  A Jobbik és az LMP közleményei még a fidesz hangvételénél is finomabbak, a frakcióval nem rendelkező pártok sajtóanyagainak pedig az egyszerűség kedvéért ezúttal nem osztottam lapot. 

 • Talán a legklasszabb dolog, ami tavaly Budapesttel történt, az a Szabadság híd lezárása volt. Vagyis hát mit lezárása - megnyitása! Történt ugyanis, hogy felújították a villamospályát a hídon, s ha már nem hajthattak át rajta a fővárosiak kocsival, akkor inkább odamentek táncolni, zenélni, jógázni, piknikezni.

  A dolog annyira pompásan sikerült, hogy a Valyo – Város és Folyó Egyesület kampányt indított, hogy idén nyáron minden hétvégén zárják le az autós forgalom elől a hidat, és nyissák meg azt köztérként. A legszebb az egészben, hogy a főpolgármester sem zárkózott el az ötlettől. 

  A kampány részeként egy grafikai pályázatot is hirdettek. A szabályok meglehetősen kötetlenek, igaz a zsűri kegyetlennek ígérkezik, és már a leadási határidő sincs messze: április 1-ig várják a műveket. Szóval aki szeretné népszerűsíteni az amúgy is egyre népszerűbb Szabihidat (merthogy ez a neve a programnak), és van néhány jó ötlete, gyorsan dobjon össze valamit. A részletek a Valyo honlapján és a Facebook-eseménynél olvashatók.

 • Amikor tegnap Szilli Tamás kollégát összehozta az RTL Fókusz Pumped Gabóval, elkísértem, mert kora délután szépen sütött a nap, és mert kíváncsi voltam élőben a jelenségre. Főleg, miután pár órával korábban feltett magáról egy videót az internetre, amin a méltán népszerű Semjén Zsolt egyik versét szavalja gyúrás közben. És ha már ott voltam, nekiszegeztem a kínzó kérdést, amire ebéd közben kerestük a választ: vajon hogy kell kiejteni a műsora címét? Ha Önben is felmerült már ez a fontos probléma, feltétlenül nézze meg Gabó válaszát! 

 • A Trónok harca régóta bőven több egy szimpla fantasysorozatnál, amit jól mutat, hogy csak az HBO-széria zenéjével arénákat töltenek meg. Az egyik nagy kedvenc a Castamere-i esők című dal, ami a gaz Lannisterek házi himnusza, és általában akkor hallható, amikor valamelyik szemétláda (Jamie, Cersei, Joffrey, Tywin stb.) éppen átkozottul csúnya dolgot művel a képernyőn.

  A Trónok harca-show-t nemrég tartották meg a Los Angeles-i Forumban, ahol a Castamere-i esők előadásához csatlakozott Serj Tankian, a System of a Down énekese. És Tankian olyan átéléssel adta elő a dalt, mintha saját maga döfte volna a kést az ifjú Starkné terhes hasába.

  Nagyon reméljük, hogy az HBO gyorsan kapcsol, és azonnal berángatja a stúdióba Tankiant, hogy rendes felvétel is készüljön ebből a verzióból, amit aztán szépen használjanak is fel a következő évadban.

  Érdekesség, hogy a sorozatban ezt a dalt a The National énekese, Matt Berninger adta elő, méghozzá legalább annyira erősen, mint Tankian.