Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy pohár borral a kezében, lazán átvetett sállal, sportosan elegánsan öltözve segített haverjának egy láthatóan jómódú fehér férfi felfújni egy nagy Fuck Trump-grafittit Philadelphiában. Nem tevőlegesen, hanem úgy, hogy ő figyelte a helyszínt, amíg a haver fújt. A rendőrség ki is adta a felvételt.

    Aztán jött a csavar, kiderült ugyanis, hogy a laza fickó egy városi ügyész, Duncan Lloyd, írja a Phillymag. Egyelőre nem rúgták ki, bár a helyi republikánusok nagyon szeretnék. A férfi együttműködik a rendőrséggel.

  • Svédországban át kell telepíteni egy családi házas övezetet, hogy tovább tudják folytatni a környéken a vasércbányászatot. Kínában az ilyen feladatokat úgy szokták megoldani, hogy szépen ledózerolnak mindent vagy elárasztanak egész településeket, a lakókat pedig panelházakba költöztetik. A svédek mások. Harminc házról van szó a Malmberget nevű településen. Csináltak ehhez egy 18 tengelyes vontatmányt, amit egy 630 lóerős Scania (mi más?) húz. Erre pakolják fel a házakat, amiket szépen elszállítanak a közeli Koskullskullébe. A legnagyobb ház 230 tonnás. Ha igazán profik lennének, a házakat ki sem kellene pakolni, legföljebb kicsit csörögnének a porcelánok a konyhaszekrényben szállítás közben. (via Youtube/Scania Group)

  • 71 ember, közöttük a Chapecoense szinte teljes csapata halt meg abban a keddi repülőgép-szerencsétlenségben, ami után a brazil klub millió számra kapta a biztató üzeneteket, felajánlásokat, részvétnyilvánításokat.

    A csapat most videóban mondott köszönetet mindezért, többek között magyarul is:

  • Az élőhelyek felszámolása, a kutyatámadások, a bozóttüzek, az autóbalesetek mind intenzíven pusztítják a koalapopulációt New South Wales államban, Ausztráliában. Ezért 10 millió dollárt szánnak arra, hogy olyan magántulajdonú földeket vásároljanak, amik kritikus koala élőhelyeknek számítanak. Az utóbbi 15-21 évben 21 százalékkal csökkent a koalák száma az államban. (via)