Hella
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Seres Barbara vagyok, családon belüli erőszak túlélő. A fiam már nem volt ennyire szerencsés: 2015. január 17-én, 6 hónapos korában, az apja ledobta őt a negyedik emeleti körfolyosóról, majd utána ugrott

  Azért, hogy ne őrüljek bele a fájdalomba, megálmodtam az Angyalhír mozgalmat. Minden évben, Ádám születésnapja alkalmából emléksétát szervezek a családon belüli erőszak áldozataiért, hogy felhívjam a társadalom figyelmét erre a fontos problémára, hogy ne csak a sorstársaim értsék mi történt velem, hanem az igazságszolgáltatás, a gyermekvédelem, a szociális támogatórendszer szereplői. Azért, hogy többet ne fordulhasson elő az, ami velünk."

  Így ír az Angyalhír Emlékséta - Hangosan a családon belüli erőszak ellen nevű esemény szervezője a kezdeményezés céljairól, és elég nehéz ehhez bármit is hozzátenni. Legfeljebb még annyit, hogy idén nemcsak a NANE, a Nőkért Egyesület és a PATENT áll ki a bántalmazottakért, hanem a Szelid Motorosok a Zaklatások ellen csoport is kíséri a menetünket.

  Találkozó 2017. május 28-án vasárnap 14:00 órakor a Szt. István téren, a Bazilika előtt: innen indulnak el a résztvevők majd a Műcsarnok felé. "Hogy a zajról ne csak a motorosok gondoskodjanak, kérlek hozz magaddal fazekat, lábosfedőt, fakanalat, hogy így (is) követeljük jogaink érvényesítését" - kérik a szervezők.

 • Barack Obama és alelnöke, Joe Biden baratsága a nyolc év alatt legendássá vált, ez volt az internet kedvenc brománca, az elnöksége végén még Obama is azzal poénkodott, amikor kitüntette Bident, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy az emberek a kettejük szerelmén viccelődjön.

  Az Obama-Biden páros azóta leköszönt, az élet viszont nem áll meg, az internetnek szüksége van a humorra, Donald Trump és Steve Bannon szerelmével viszont még viccelni se nagyon van kedve senkinek. Egyet se féljenek, megjött a felmentősereg: Justin Trudeau és Emmanuel Macron az új kedvenc páros.

  A kanadai és a francia elnök a héten rendezett szicíliai G7 csúcson találkozott, és a romantikus környezetben kettesben töltött percekről készült felvételek rögtön megihlették a twitterezőket, bár ez nyilván még csak a kezdet:

 • A migránsozás az USA-ban is menő és a mellékelt videó szerint vannak olyanok, akiket ezzel meg lehet érinteni: 

  Az amerikai gyökereinek és identitásának teljes tudatában lévő kék ruhás nő valamiért úgy érzi, hogy a kamerát tartó latin-amerikai nőnek semmi szüksége gyógyszerre, így befarolt a bevásárlókocsijával a gyógyszeres pult elé.

  A nő hiába kért többször elnézést, meg hogy hadd vehesse már meg azt, amit szeretne, a kék ruhás asszony csak annyit reagált, hogy "Amerikában vagy" és "Menj vissza Mexikóba".

  Amikor egy afroamerikai nő is beszállt a vitába, akkor az idős nő nemes egyszerűséggel leniggerezte. Szerencsére a bolti alkalmazott elég fehér volt a nő ízlésének, így végül egy újabb rassz megsértése nélkül, de felháborodottan tovagurult. 

 • brad-pitt-a

  Mert nem volt vicces. Ezt a sorozat szereposztó rendezője nyilatkozta, hozzátéve, hogy

  most már nagyon mókás a pali, de akkor (1982-ben) borzasztó merev volt.