Kinga, Kincső
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem, nem, semmi viagrázás vagy prosztamolunózás nincs benne. Nem, és pláne semmi pikáns kikacsintás a magányos férfiaknak. De még csak redőnyszerelésről, gumi- vagy olajcseréről, flexelésről sincs szó. Hanem az olvasásról – az egyik kiadó amiatt indított kampányt, hogy rá- (vagy vissza-) szokassák a férfiakat az olvasásra.

  Ön szerint ritkábban olvasnak a férfiak?

  • 25
   Férfi vagyok, és szerintem nem
  • 24
   Férfi vagyok, és szerintem igen
  • 9
   Szerintem ebben se a mennyiség számít
  • 7
   Nő vagyok, és szerintem igen
  • 3
   Nő vagyok, és szerintem nem

  Ha a kampányról többet akar megtudni, itt olvashat róla.

 • Nem velem esett meg, hanem Szalóki Ágival, az énekesnő a Facebookon posztolta nemrég.

  Egy kávézóban jártam. A tulajnak több helye is van Budapesten. Nem kaptam számlát, bár 600 forintot fizettem, mert borravalót is adtam. A kis vietnami étteremben meg az arab fűszeresnél kapok. Ők adnak számlát, mert félnek. Kisebbségben vannak itt, őket gyakran ellenőrzi a NAV.

  A teljes bejegyzést itt olvashatja.

 • A kisteleki Gerzsány Mária kora egyik legfélelmetesebb asszonya volt, bár ezt sokáig kevesen tudták róla. Méregkeverő sorozatgyilkosként több mint negyven ember halála szárad a lelkén, főleg férfiakat ölt meg. Pontosabban nem mindig ő volt a gyilkos: az esetek egy részében csak beszerezte a család számára terhet jelentő emberek (általában fölösleges férjek) meggyilkolásához szükséges szert. Több éven át folytatta praxisát, miközben ő maga is elfogyasztott öt férjet – közülük többnek is olyan életbiztosítása volt, aminek ő volt a kedvezményezettje –, továbbá bábaként feltehetően magzatelhajtással is foglalkozott. Mielőtt egy kisteleki asszony közreműködésével 1911. július 24-én a csendőrök el nem fogták, csaknem száz szülést bonyolított le, és majdnem nyolcvanszor halott gyermeket jelentett be az anyakönyvvezetőnek.

  A Délmagyar.hu tavaly augusztusban a lap archívumában lévő cikkek nyomán írt a kisteleki fekete özvegyről. A cikkekből kiderül, hogy 40 koronát kért Gerzsány Mária egy-egy halálesetért, de plusz 6 koronáért erősebb mérget is szerzett. Bár a faluban 50-60 halálesetet emlegettek a neve kapcsán, végül csak 3 ügy miatt tudták elítélni. A kinti világ – mint egy 1914-es Esti Ujság-cikkből kiderült – a börtönben is utolérte, de nem a bűnösökre lesújtó igazsággal: 4600 koronát örökölt fivére feleségének halála után. Ugye nem lepődik meg, hogy korábban a fivére felesége életbiztosításból jutott a pénz egy tetemes részéhez, és hogy a fivére megmérgezésével is gyanúsították a kistelekiek Mari nénijét?

  Életfogytig tartó börtönbüntetéséből egyébként a Tanácsköztársaság idején sikerült átmenetileg kiszabadulnia, ekkor hazatért, és Kisteleken újabb gyilkosságra is megbízást kapott. Erre azonban nem vállalkozott, sőt, ő jelentette fel a két asszonyt, hogy mire készülnek. Mégsem maradhatott szabadlábon: 1920-ban visszakerült a börtönbe, és ott is halt meg.

 • Homokot eladni a Szaharában, jeget az Antarktiszon, mangalicakolbászt Jeruzsálemben, hazugságvizsgálót a Rogán-minisztériumban? Mindez smafu ahhoz képest, aminek a debreceni Aldiban futottak neki olvasónk fotója szerint. Húsvéti kosár, praliné, csokoládé – van itt minden, amire júliusban elengedhetetlenül szükség van. Mondjuk nagy tolongást nem látni a képen, de nyilván ez csak véletlen.