Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tizenkét fácán megöléséért három év egy hónap büntetőtáborra ítéltek egy 21 éves férfit Moszkvában, írja az MTI.

  A férfi szeptember 30-án részegen behatolt a moszkvai Gorkij Park miniállatkertjének madárházába, és 12, különböző alfajokhoz tartozó fácánt ölt meg, a vád szerint "szadista módszerekkel". A fácángyilkossággal 79 ezer rubeles (357 ezer forintos) kárt okozott, amelyet már kifizetett.

 • Olvasónkhoz már megérkezett a Google Térkép frissítése, amelyben már szól a telefon, hogy le kell szállni a buszról vagy vonatról. Köszönjük!

 • A hétvégén röppent fel a hír, hogy Kaija Saariaho, finn zeneszerző egymillió eurót ajánlott fel a Helsinki Zenei Központnak (Helsingin musiikkitalo), a város legfontosabb koncerttermének. Egyetlen kérése, hogy vegyenek egy orgonát.

  A dolog elég meglepő, mert nem nagyon szokás ekkora összegekkel megdobni Európában kulturális közintézményeket. 

  Mint a poszt kommentjeiből kiderül, a kezdeményezéshez mások is csatlakoztak, és a felajánlás most 2,7 millió eurónál jár. (Meg persze az is, hogy a legtöbb kommentelő szerint furcsa, hogy egy zeneszerzőnek ennyi pénze van, hiszen azok közismerten mind szegények.)

  Az egyik hozzászóló szerint amúgy a különös feltétel mögött az áll, hogy Kaija Saariaho egyik darabjában legutóbb - szentségtörés! - egy digitális orgonát használtak. Ő meg inkább fizet, csak vegyenek végre egy rendes hangszert.

 • Szilágyi Máté videós kollégánk a Margit híd budai hídfőjénél járt, amikor valami nagy zajt hallott. Odament, és akkor látta, hogy egy munkagép rádőlt az egyik villamosmegállóra, küldött is róla két fotót.

  Kollégánk szerint személyi sérülés nem történt, de elküldtük kérdéseinket a BKV-nak és a rendőrségnek.

  Frissítés:  A rendőrség a honlapján írt a balesetről.

  "A Budapest II., Árpád fejedelem útja és Vidra utca kereszteződése közelében egy építési területen munkavégzés közben rádőlt egy 70 tonnás daru a villamosmegállóra. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Vidra utcát teljes szélességében lezárták. A rendőrség az eset körülményeit vizsgálja."