Ágoston
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Győr, Dunaújváros, Pécs, Tatabánya, Kaposvár, REAC, Csepel, III. Kerület, Veszprém, Salgótarján, Komló.

  Akár egy külön bajnokságot lehetne rendezni azokkal a csapatokkal, akik az elmúlt években, évtizedekben az NB I.-ben játszottak, de mára az NB III.-ba merültek, és a többségnek nincs is sok esélye rá, hogy újra az első osztályban találja magát. Jó részük a szocialista nagyipar hanyatlásával szállt alá, de bőven vannak új lecsúszók is.

  Az NB III. keleti csoportjában a Salgótarján az 5., a REAC a 11. Most éppen egymás ellen játszottak, és a REAC otthonában (villanyfényes meccsen!) 3-0-ra nyert a Salgótarján.

  A középcsoportban a Pécs a második ugyan, de épp most zakózott otthon a Szigetszentmiklós ellen. A 2000-es bajnok Dunaújváros (jó, ennek a csapatnak már semmi köze a Dunaferrhez) a 7., a Komló a 18., vagyis utolsó.

  Nyugaton van a legtöbb volt NB I.-es, hat! A Kaposvár második, bár szombaton odahaza nem bírt a Csornával. A III. kerület az 5., a négyszeres bajnok Győr a 7. (vereség otthon az Érdtől), a Csepel a 8., az olasz szerencselovagok alatt nyögő Tatabánya a 10., a Veszprém (Rugovics Vendelre emlékeznek még?) a 14.

  Eközben NB I.-es a Gyirmót, a Mezőkövesd, az NB II. dobogója pedig így néz ki: Balmazújváros, Kisvárda, Csákvár. Az más kérdés, hogy a Tállai-féle Mezőkövesd vagy a Seszták-féle Kisvárda sikerére az egész ország adófizetői büszkék lehetnek, nem beszélve az NB I.-ből tavasszal kipottyant, és azóta is gyöngélkedő Felcsútról.

  clk
  Fotó: Tállai András országgyűlési képviselő, a Mezőkövesdi Sportegyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
 • A nudisták rémálma esett meg egy férfival, aki meztelenül úszott a Kaisersee nevű bajorországi tóban a múlt hét végén. Mikor furcsa rándulást érzett pénisze környékén, először azt hitte, csak a vízinövények csavarodtak rá, de lenézve észlelte, hogy sokkal komolyabb a baj: legérzékenyebb testrésze egy pecás horgára akadt. 

  A szerencsétlenül járt nudista kiabálni kezdett a parton álló horgásznak, hogy ne próbálja kihúzni a horgot a vízből, de ekkor már annyira beleakadt, hogy képtelen volt  magának eltávolítani. A partra mászva a horgász zsebkésével elvágták a damilt, a fürdőző pedig hazabiciklizett, majd elkocsikázott a legközelebbi kórházba a horoggal a lába között, ahol megszabadították a nemkívánatos piercingtől.

  Állítólag a beavatkozás közben a doktor sehogy sem tudta letörölni a vigyort az arcáról, de ezért valószínűleg senki sem tudná őszintén hibáztatni. 

  (The Local)

 • Vannak megbízható dolgok, amikre mindig lehet számítani: az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt ma is torlódik a forgalom a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. A police.hu szerint fél 12-kor már 6 kilométeres volt a sor az M1-esen. Friss infók a várakozás hosszáról itt>>>

 • 14040102 1058728714181100 2885983379644483546 n
  Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

  Pénteken és szombaton rendezték Békés megyében, Orosháza-Gyopárosfürdőn és a város főterén a TFA (Toughest Firefighter Alive) nevű nemzetközi tűzoltó sportbajnokságot. A magyar tűzoltók osztrák, horvát, lengyel, román és szlovák kollégáikkal versenyeztek. Két nap alatt tizenkét versenyszámban kellett teljesíteni, például teljes bevetési védőruhában átmászni egy 3 méter magas palánkon, vagy 15 kilós ballonokat cipelni 20 méteren keresztül.

  14067467 1058728720847766 5184787627596297053 n
  Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
  • A negyven év felettieknél a Zala megyei Ugranyecz Miklós tű. főtörzsőrmester futotta a legjobb időt.
  • A magyar abszolút győztes a Somogy megyei Horváth Dániel tű. törzsőrmester lett.

  A katasztrófavédelem részletes beszámolóját, rengeteg képpel, itt találják.