Natália
-3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Abouthungary egy angol nyelvű kormányinformációs oldal, amit a Rogán-minisztérium csinál. Na most, ezen az oldalon megjelent egy anyag arról, hogy ilyen baromi jó gazdasági eredmények mellett érdemes most Magyarországon bizniszelni, és lám, csomó külföldi vállalat nyit új boltokat nálunk.

  Elsőként a Spart említi az anyag. Azt a Spart, amely az utóbbi években nem sokat köszönhet a kormánynak, sőt, kézzel-lábbal tiltakozott a magyar láncokat helyzetbe hozó, külföldieket szívató intézkedések ellen. És amely ellen a Lex-Spart éppen az akkor még Rogán vezette gazdasági bizottság találta ki.

  Aztán örül az Abouthungary az új Rolex-üzletnek is. "Magyarország fényes jövő előtt áll, ezért fektetünk itt be", mondja a Rolex-főnök. Mondjuk abban nincs vita, hogy biztos lett mostanában pár embernek pénze új Rolexre ebben az irdatlan nagy fellendülésben.

 • fast8
  Fotó: newsroom

  Az áprilisban mozikba kerülő, a sorban immár nyolcadik Fast-filmnek The Fate of the Furious lesz a(z angol) címe, és most készült egy teaser a vasárnapra beharangozott trailer elé. Íme, az előzetes előzetese:

 • Az államfőválasztás elhalasztásáról szóló, 51 betűből álló szó lett az év szava Ausztriában - közölte a grazi egyetem lingvisztikai kutatóintézete.

  A Bundespräsidentenstichwahlwiederholungsverschiebung kifejezés az ausztriai államfőválasztás megismételt második fordulójának elhalasztására utal.

  A grazi egyetem és az APA osztrák hírügynökség kezdeményezésére az év legjellemzőbb szavára internetes szavazással lehet voksolni. A lehetőségek közül egy szakértőkből álló zsűri választotta ki a győztes kifejezést.

  A zsűri indoklása szerint a szó tartalmilag és formailag is jól, és ironikus módon jelképezi az osztrák belpolitika idei évét, hiszen az államfőjelöltek szokatlanul hosszú, csaknem egy éves kampányt folytattak, mert az államfőválasztás második fordulóját alkotmánybírósági döntés miatt meg kellett ismételni, azonban a megismétlésre kitűzött időpontot elhalasztották. A zsűri szerint a hosszú szó rávilágít a német nyelv sajátosságára is, miszerint németül tetszőleges hosszúságú új szavakat lehet alkotni úgy, hogy szinte bármennyi főnevet egymás mellé teszünk.

  Az év legvisszataszítóbb szava az Öxit lett, amely Ausztriának az Európai Unióból való esetleges kilépésre utal.

 • A karácsonyi képeslap, mint műfaj, elég hálátlan dolog, igazából csak elrontani lehet. Ha kicsit elege van az aranyozott házikókból és a céges logót rettentő kreatívan ünnepivé varázsoló dizájncsodákból, akkor pihentesse szemeit Luca Milani minimalista képeslapjain:

  Semmi világmegváltó, csak pár egyszerű ötlet, ami garantáltan nem csillog, nem hullik belőle műhó és nem kezd rá a Csendes éjre, mikor kinyitják. Egészségünkre!

  (Bored panda)