Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • hekk
  Fotó: facebook.com/fakaromain

  A mobilgát megépítésével ugyanis nem csak egy csomó élőlény, de a büfésor is eltűnik majd - figyelmeztet posztjában a Fák a Rómain csoport.

 • Indiában csak családon belüli erőszak vagy kegyetlen bánásmód miatt szokás engedélyezni a válást, ezért elképesztően nagy szám, hogy egy radzsasztáni bíró mégis

  válóoknak mondta ki a vécé hiányát egy huszonéves nő peres ügyében.

  A nő öt év alatt sem tudta rábírni a férjét arra, hogy alakítson ki illemhelyiséget az otthonukban. A bíróság ezt

  a kínzás egyik formájaként ismerte el.

  Indiában a lakosság mintegy fele nélkülözi a beépített illemhelyet, emlékeztet az MTI. A vidéken élő nőknek gyakran kínok közepette kell megvárniuk a sötétség beálltát, hogy kimehessenek a mezőre elvégezni a dolgukat.

  A kormány célul tűzte ki, hogy 2019-re minden háztartásban legyen illemhely, 2014 óta létesült is 20 millió vécé. A terv megvalósítása azonban akadályokba ütközik, és nemcsak a szegénység, hanem a miatt a babona miatt is, mely szerint a házon belüli illemhelyek tisztátalanok.

 • Szerencsére nem kell etetni, mert betonból meg téglából van. De attól még cuki.

  A kínai Hebei provinciában található Arany Teknős Pavilon valószínűleg a világ legnagyobb teknős alakú épülete (amiért külön Guinness-rekord nem jár), de hogy a legszebb, az biztos. Sajnos a pavilon egyelőre még nem nyitott ki a köz számára, de aki arra jár, annak érdemes csak kívülről is megnéznie, élőben biztos még grandiózusabb, mint a képeken.

  (Shanghaiist)

 • Az 1980 és 2000 közt születettek kezén már így is rendkívül sok társadalmi intézmény és termék vére szárad: olyan sajtóorgánumok, mint a Buzzfeed vagy a Business Insider szerint ugyanis ez a generáció felelős többek között a gabonapelyhek, a mozizás, a nyári vakáció és a szalvéták haláláért.

  Ez utóbbi lap most ismét egy épületes listával jelentkezett, ami szerint olyan termékek piacát teszi tönkre az Y-generáció (elterjedt angol nevén: millenials), mint a szilárd szappanok, az öblítőszer, vagy éppen a sör. A sör azért került a listára, mivel az Y-generáció tagjai inkább isznak töményeket, vagy bort, ráadásul a generáció teljes alkoholfogyasztása is alacsonyabb szüleikénél.

  Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a söripar eladási számai Amerikában 1 százalékkal (igen, eggyel) csökkenjenek, ezért került a sör a Business Insider halállistájára.