Emőke
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A venezuelai gazdasági válságban a kormány egy meglehetősen furcsa intézkedéssel próbálja biztosítani az élelmiszerellátást: kikötötték, hogy a pékségeknek a gabona 90 százalékából kenyeret kell sütniük. 

  A rendelkezés értelmében illegálissá vált olyan népszerű péksütiket árulni, mint a croissant vagy a brownie, amivel csak egy baj van: a pékek azt mondják, nem tudnak megélni anélkül, hogy ezeket a drágább termékeket árusíthatnák. Négy szabályszegőt már le is tartóztattak az Al jazeera videója szerint:

   Bár az ország háromszámjegyű inflációtól szenved, a populista kormányzat szerint az élelmiszerpiaci szereplők egy része szándékosan nem működik együtt, és nyomja felfelé az árakat. Ezzel szemben a pékek azt mondják, a kormány a hibás a gabonahiány miatt, és rajtuk veri el a port. 

 • Az orrszarvú nem habozott, amint fenyegető ellenségnek, esetleg  megtermett konkurenciának nézte a szafarizók terepjáróját, hatalmas lendülettel nekitámadt. És aztán újra. A nem túl jó látású állat akár 3500 kg is lehet, szóval biztos volt mit kalapálni azon a karosszérián.

 • Nem került be a portugálok ellen készülő futballválogatott keretébe a Chicagóba igazolt Nikolics Nemanja, akinek így volt ideje kilátogatni a Chigaco Bull és a Detroit Pistons meccsére az NBA-ben. A lefújás után találkozott a Bulls montenegrói és a Pistons szerb centereivel, Nikola Miroticcsal és Boban Marjanoviccsal, akik mellett egészen eltörpült a magyar válogatott csatár.

  17426070 614618298738481 940568159695644199 n

  Az sajnos nem látszik a képen, hogy Marjanovicnak akkora kézfeje van, mint egy kisebb autó, aminek érzékeltetésére csak ezt a képet tennénk ide.

  2d7de660-ae5f-11e5-a6a6-11e7338b3595 boban
 • Luke Evans éppen a The Alienist című tévésorozatot forgatja Budapesten, és a díszbemutató közönségének legnagyobb meglepetésére eljött A szépség és a szörnyeteg vetítésre a Cinema City Arénába. Evans a filmben Gastont játssza, az önimádó szemétládát. Korábban a Halálos iramban és A hobbit-filmekben, valamint A lány a vonatonban is szerepelt. Evans a díszbemutatón válaszolt néhány kérdésre, és még énekelt is egy kicsit a filmből.

  A Szépség és a Szörnyeteg egyébként óriási meglepetést okozott a Disney-nek: 350 millió dolláros bevétele a valaha volt második legjobb márciusi nyitóhétvégét jelenti.