János, Pál
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétvégén pánik tört ki több mallorcai strandon is, miután az emberre ritkán támadó és egyébként is a mélyvízben élő kékcápa egyik példánya többször is megközelítette a partokat. A cápa ötször tett rá kísérletet, hogy a part közelébe jusson, az emberek pedig mindannyiszor sikításban törtek ki.

  2017-06-26T125049Z 1450051830 RC1165C30BC0 RTRMADP 3 SPAIN-SHARK
  Fotó: Social Media

  Végül a Palmai Akvárium mentőcsapata befogta az állatot, amiről kiderült, hogy megsebesítette egy horog, de annyira, hogy már nem lehetett rajta segíteni, ezért elaltatták.

  A szakemberek szerint rendkívül ritka, hogy egy kékcápa megjelenjen a strandok közelében, ez csak akkor fordulhat elő, ha eltévedt, beteg vagy sérült. 

 • dunanapok gif.gif

  Június 29-én van a nemzetközi Duna-nap, aminek apropóján nagy nemzetközi szakmai összeborulást rendeznek Párkányban és Esztergomban. Az egész mögött a BME Építészmérnöki Kar Urbanisztika tanszéke sürög, de valójában négy ország egyetemeinek hallgatói vesznek részt a szervezésben. A nagyon komoly előadások és tudóskodás mellett egy csomó olyan program is lesz, ami tényleg mindenkit érdekelhet: szigetkerülő evezés, halászléfőző verseny, koncertek, fotókiállítás miegymás.

  Ott lesz a Valyo meg a Kortárs Építészeti Központ, szóval lesz egy csomó kreatív városhoz meg építészethez köthető projekt, amiket a Duna más szakaszain már megszokhattunk, a kacsakődobáló bajnokságtól a Skubin keresztül a két partot összekötő digitális palackpostáig. Ami kifejezetten helyi program, az például a Feigler család – a 19. században a Duna mindkét partján aktívan működő építészek  négy generációjának munkáit bemutató kiállítás lesz. Akit érdekelnek a részletek, itt a Facebook-esemény hozzá.

 • Na, persze nem a sajátját, annál diplomatikusabb megoldást választott, és egy Puskás-mezt vitt a kazah külügyminiszternek,  Kajrat Abdrakhmanovnak. Cserébe ő megkapta a kazah FK Asztana csapatában játszó  Кляйнхайслер László dedikált felsőjét.

 • Nemrég mi is megírtuk, hogy a Toy Story története mögött egy borzalmasan nyomasztó háttérsztori feszül:

  Egész pontosan Andy apjáról van szó. A háttértörténet szerint - amit egyik filmben sem bontottak ki - Woodyból, a cowboyjátékból egy darab készült az egész világon, és az az akkor még a gyerek idősebb Andyhez került. Akit nemsokára gyerekbénulás sújtott, amiért a családja úgy döntött, a további fertőzések elkerülése miatt elégetik a játékait. Idősebb Andy akkor meg tudott menteni párat, és besuvasztotta Woodyt pár másikkal egy dobozba, amit elrejtett.

  Később viszont megbetegedett, ezért a család beköltözött Andy nagyszüleihez. A betegágyán odahívta magához a fiát, és arra kérte, hozzon le a padlásról egy dobozt. Andy felment, de mire visszaért az apjához, már nem élt.

  - írtuk korábban, azonban a Pixar írója és animátora most mindenki számára leszögezte, hogy totális baromság az egész, és szó sincs ennyire nyomasztó háttérről az aranyos mesében.

  Szóval meg lehet nyugodni, a Toy Story egy sokkal vidámabb történet, mint ahogy az internet azt szeretné.