Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Súlyos felháborodás és botrány volt a héten abból, hogy kiderült, az új ötfontos bankjegy készítésekor állati zsírt is használnak, így a pénz, ha nyomokban is, de állati eredetű anyagot tartalmaz, vagyis

  nem vegán.

  Roppant balhé kerekedett a dologból (százezer tiltakozó aláírás jött össze pár nap alatt!), és ha ön nem érti, miért fontos az, hogy vegán-e a pénz vagy sem, hát, nincsen egyedül. Vagyis nem volt. Eddig. A Bloomberg ugyanis előásott egy statisztikát, egyenesen a Bank of Englandtől, ami azt mutatja, hogy évente mennyi bankjegy sérül meg Nagy-Britanniában azért, mert megrágják, vagy úgy, ahogy van, megeszik azokat. Hát kapaszkodjanak meg: 2003 óta másfél millió font (560 millió forint) értékű készpénz járt így! És a helyzet egyre csak rosszabbodik, 2003-ban még csak évi 80 ezer fontot rágtak meg, de az utóbbi években már stabilan 120 ezer fölött van ez az adat. A legrosszabb év 2011 volt, akkor majdnem 150 ezer fontot csócsáltak meg az angolok.

  Belegondolni is rossz, hogy szegény vegán pénzrágcsálók felveszik a zsíros fizetésüket, gyanútlanul elkezdik majszolgatni, és csak utólag döbbennek rá, hogy az tényleg zsíros volt.

 • Egyelőre úgy tűnik, hogy a címben feltett kérdésre a válasz az, hogy pff, dehogy kerül, hát oda van írva, hogy lenne neki értelme, akkor nyilván nem fognak beletenni VR-t.

  Pedig ha valami, hát a Mechwarrior 2018-ra tervezett új része sikítva követeli, hogy lehessen otromba, fejre szerelhető perifériával is használni, de a fejlesztőktől kapott egyetlen videón jele sincs annak, hogy valami ilyesmire számítani lehet.

  Maga a játék nagyon kezdetleges állapotban van, ami alapján igen nagy szemétség véleményt alkotni, de na, szóval nem úgy tűnik, hogy nem eleve a kazetta B oldalára szánják az egyszerűcske, csúnyácska robotozást. Baromi kevés ez ma már, mikor van ennek vagy kétféle online változata, meg hát nem is olyan régen jelent meg a Titanfall 2 is. Persze 2018-ig még az is előfordulhat, hogy a Mechwarrior 5 jó játék lesz.

 • Az eset még szeptember végén történt, de csak most tette közzé a New York-i rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit. A tettesről azt sejtik, hogy Floridában bujkál. Hát valahogy így kell elemelni 470 millió forint értékű aranyat egy őrizetlenül hagyott teherautóról:

  Persze az is észbontó, hogy az értékes dolgok szállítására szakosodott cég biztonsági őrei csak úgy otthagyják az utcán a cuccot, őrizetlenül, de még szórakoztatóbb elképzelni, hogy mi járhatott a tolvaj fejében az akció közben.

  "Nézd már, csak úgy leparkol az a bazi nagy teherautó a város közepén, most pakolnak ki belőle, mi a fenét vihet? Hm, ott egy vödör a platón. Mindig is vágytam egy ilyen vödörre, lehet vagy öt gallonos. Sehol senki, basszus, hát én ezt elviszem. Csak így spontán. Dögöljek meg, ha itt hagyom. Csak odamegyek, leemelem, és már itt sem vagyok. Haha, senki nem vett észre! Húbzmg, de nehéz, mi van ebben, sitt? Ki kéne önteni, de az gyanús lesz... elcipelem a sarokig, ott van egy metrómegálló, lemegyek, majd ott kiöntöm valami sarokban. Milyen fasza kis vödör, lehet benne vagy 40 kiló cucc, és hogy elbírja! A karom meg leszakad. Na még pár lépés, és el is tűntünk. Vannak itt térfigyelő kamerák? Áh, mindegy, egy vacak vödör miatt ki az a hülye, aki balhét csinálna? Na lássuk, mi a fene volt olyan nehéz benne..."

 • Nem nagyon lehet erre mit mondani, a képet köszönjük Midnite_nak.