Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Jahn Ferenc kórház udvarán különös dolgot láthattak ma, akik ott voltak. Egy asszonynak nem sikerült beindítani az autóját. A hölgy könnyes szemekkel ült a vezető ülésben, és reményvesztett arccal próbálta munkára bírni a kisautót - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

  Egy kórházban végzett mentőegység meglátta, hogy bajban van a sofőr, és azonnal az idős hölgy segítségére siettek. Kiderült, egy égve felejtett izzó merítette le az autó akkumulátorát. A hölgy elmesélte, hogy beteg férjét hozta kórházba. Ő maga nem rutinos sofőr, így nem tudja mitévő legyen. A mentősök pillanatok alatt segítettek a bajba jutott idős asszonynak feltölteni az akkumulátort, majd tanácsokkal is ellátták a hölgyet. 

  automento
  Fotó: Facebook
 • Három szerkesztőséget és egy civil szervezet filmes csapatát jutalmazta Hégető Honorka-díjjal az alapítvány zsűrije idén. A díjjal a társadalmi gondokat érzékenyen bemutató filmeket, riportokat ismerik el. Idén rekordszámú, száznál is több pályázat érkezett. Baló György, az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vezetője és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke végül négy filmes csapatot jutalmazott.

  Az első díjat a zsűri megosztotta az RTL Klubos Moskovics Judit és a 444-es Ács Dániel és Botos Tamás között. Moskovics egy vidéki gyermekotthonban és egy budapesti gimnáziumban előforduló szexuális zaklatást tárt föl, a 444-esek többek közt egy kazincbarcikai mélyszegénységben élő rapper mindennapjait mutatták be.

  Megosztott különdíjat kapott Szurovecz Illés és Magócsi Márton az  Abcúgból, valamint a Kálmán Mátyás és Bordás Róbert a TASZ-ból. Szuroveczék a korábban a bélapátfalvi fogyatékos intézetből a nagyvisnyói lakóotthonba kerülő, enyhe fogyatékkal élő szerelmespárról forgattak anyagot, a TASZ-osok pedig a civil szervezet többféle ügyfelének történetét dolgozták fel.

 • A lakosság segítségét kérik a rendőrök. Október 7-én, délután 5 körül egy ismeretlen besurrant egy Csáthy utcai családi házba, és az egyik szobából készpénzt lopott el. A tulajdonos tetten érte a hívatlan vendéget, felszólította, hogy távozzon, de a rabló elmenekült a helyszínről.

  A férfiról ezt a fantomkép-remekművet készítették, szinte biztos, hogy ez alapján meg fogják találni, kivéve, ha megváltoztatja a frizuráját, ami oldalt sárgás színűre van festve, és középen 8-10 centis taréjjal:

  Grafika
  Fotó: Police.hu

  A 20 év körüli gyanúsított körülbelül 160 cm magas. Aki felismeri ezt a punkot, tegyen bejelentést a debreceni rendőrségen (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4.)

 • Átadási ünnepséget tartottak a Magyarnándori Közös Önkormányzati Hivatal épületében. Az önkormányzat igyekszik gondoskodni arról, hogy a rendőröknek mindene meglegyen, ami a bűnüldözéshez szükséges.

  Az  átadási ceremóniának megadták a módját. Jelen voltak az önkormányzat képviselő-testületének tagjai, Oman Attila címzetes rendőr alezredes, a Magyarnándori Rendőrőrs parancsnoka és a település lelkésze is, majd ü nnepélyes keretek között adták át az értékes adományt:

  egy távcsövet és egy magasnyomású kocsimosó gépet.