Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van előnye is annak, hogy a fizikai adathordozók helyett egyre több ember internetes streamingen keresztül hallgat zenét. Ez ugyanis azonnali visszacsatolásra ad lehetőséget és pontosabban lehet tudni épp mit is hallgatnak az emberek.

  Persze az eredmény ritkán okoz meglepetést.

  A Variety például arról kellett, hogy beszámoljon, hogy tegnap a napfogyatkozás (angolul eclipse) apropóján Bonnie Tyler 1983-as klasszikusa a Total Eclipse of the Heart iránti érdeklődés drasztikusan megnőtt. Spotifyon 2859 százalékos volt a növekedés az előző két héthez képest, YouTube-on pedig óránként 260 ezerszer indították el a számot a legforgalmasabb időszakban.

  Tyler egyébként egy karibi hajón énekelte slágerét miközben a Hold eltakarta a Napot.

 • Múlt hétfőn megírta az Index, hogy Magyarországra is megjött a Facebook piactere, a Marketplace. De hát akkor hogy lehet, hogy azóta se látom sehol? Már megint hazudik az Index?

  Hozzánk is megjött a Facebook Vaterája

  A Marketplace-en mától Magyarországon is lehet adni-venni. A Facebook alelnöke mesélt róla az Indexnek. Tovább

  Nem hazudik, csak az a helyzet, mint általában az ilyen új funkciók bevezetésénél: fokozatosan jelenik meg egy-egy felhasználónál, nem pedig egy csapásra mindenkinél. A Facebook szerint ezúttal is ez a helyzet, úgyhogy csak várni kell, és hamarosan önnél is felbukkan az új ikon a már ismert gombok között a mobilapp főmenüjében.

  Ha egy szolgáltatás bevezet valamilyen új funkciót, gyakran csak az app frissítése után lehet használatba venni. A cég szerint ezúttal erre se lesz szükség, ha a Facebook-app legfrissebb verziója fut a mobilján, a Marketplace önhöz is automatikusan meg fog érkezni, és elkezdhet majd nyomban adni-venni.

 • Ha legközelebb felnéznek a felhőkre, gondoljanak rá, hogy onnan néz le ránk Bol-dog, Vágányember és, te jó ég! Kik voltak még? Emlékszik még valakire?

 • Tavaly volt olyan 33 éve először, hogy egyszerre lépett fel Misfitsként Jerry Only, Doyle és Glenn Danzig, a kultikus punkzenekar legfontosabb tagjai.

  Egy mai friss hír szerint azonban nem ez volt az utolsó alkalom, ugyanis Doyle mellé ismét csatlakozik Danzig és Jerry Only is, hogy december 30-án fellépjenek a Los Angeles-i fórumban. A plakát szerint ez lesz ismét az egyetlen alkalom, szóval mi, csóró kelet-európaik csak ne is álmodjunk arról, hogy ezt a három embert majd egyszerre látjuk a színpadon ebben az életben.

  $

  A Misfits idén ünnepli megalakulása 40. évfordulóját, ami nyilván akkora idő, amit tagcserék nélkül nehéz letudni, de nekik már az indulás is úgy kezdődött, hogy hét év alatt elfogyasztottak hat dobost. Most éppen az a Dave Lombardo ül a dobok mögött, akit leginkább a Slayer alapítójaként szokás ismerni, de megfordult már a zenekarban Mary Ramone és Téglás Zoli is.