Bertalan
10 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ausztrália híres arról, hogy a lakói szinte bárhol nagy eséllyel botlanak kígyóba, a hálószoba, a konyhapult vagy éppen a vécé se kígyóbiztos terület. Ennek megfelelően külön biznisz is épült a tilosban tekergő kígyók befogdosására.

  Egy ilyen cég, a Sunshine Coast Snake Catchers posztolt Facebookra egy képet, és arra buzdította a követőit, hogy találják meg a sunyiban sikló kígyót. Tényleg, ön megtalálja?

   Később egy újabb bejegyzésben a megfejtést is megosztotta a cég.

 • A használt ruha egész más tészta, azt könnyebb eladni, elajándékozni, de eladományozni is, a cipővel mindig nehezebb dolgunk van. Én is itt kerülgettem még a 2 pár átmeneti cipőt, ami eladásra és elajándékozásra ócska, de csak úgy kidobni biztosan nem fogom.

  És akkor szembe jött a megoldás: szeptember 8-ig tudsz segíteni súlyos nélkülözésben, Budapesttől távol, kis falvakban élő gyerekeken. Ők is szeretnének megfelelő felszereléssel iskolába (óvodába) indulni. A helyi segítség nagyon ritka, pedig a tankönyveken kívül rendes cipő, táska, tolltartó, körző kell nekik is. Sőt! Nekik a legjobb kell, mert nem tudják pótolni, ha megrongálódik.

  "Várjuk a gyerekek által hordható (magas sarkú nem), jó minőségű, állapotú lábbeliket egészen kicsi mérettől negyvennégyesig. Ha van időd és szükséges, hozd rendbe, mert nekünk itt nincs csak egy lavór, kefe, amivel több száz cipőt tisztogatni nagyon időigényes. Cél háromezer pár őszi, téli cipő, csizma és egyéb, iskolában hasznos felszerelés. Tavaly megcsináltuk!! Most is segítsetek! A Jurányi portán éjjel-nappal átveszik. infó: 70 451 8681 és a plakát (ezt nyomtatva is kirakhatjátok iskolákba, óvodákba). Mindenkinek nagy köszönet, aki egy szalmaszálat is megmozdít ezért az akcióért!"

 • Saype francia művész földfestménye egy Volkswagen kisbuszt ábrázol egy domboldalon, a svájci Chateau d'Oex-ben. 

  A körülbelül 4200 négyzetméteres kép 400 liter biológiailag lebomló, természetes pigmenteket, vizet és tejfehérjét tartalmazó festékkel készült a 20. nemzetközi Volkswagen-fesztiválra.

 • Szerdán délután a Nyugati pályaudvartól nem messze egy férfi feküdt a sínek mellett. Valaki riasztotta a rendőröket, akik egy idős férfit találtak a helyszínen kórházi karszalaggal a kezén, de az illető annyira legyengült állapotban volt, hogy magától nem tudott felállni.

  Nem volt egyszerű kimenteni, ezért azonnal értesítették a vasútszolgálatot valamint a mentőket, és a vasúti közlekedést a mentés idejére korlátozták. Végül a 78 éves férfit kézben hozták ki a 100 méterre található járható útszakaszhoz, ahonnan kórházba szállították, írja a rendőrség.